EA Sports PGA Tour verschijnt na een jaar uitstel opnieuw met één doel: de beste golfgame worden

EA Sports PGA Tour verschijnt na een jaar uitstel opnieuw met één doel: de beste golfgame worden

In het subgenre van golfspellen, Electronic Arts vroeger heerste, net als bij andere sporten zoals voetbal (FIFA, nu EA Sports FC) of American football (Madden). Maar ze hebben er geen meer uitgebracht sinds 2015, nadat ze tien jaar geleden de banden met Tiger Woods en kort daarna met de PGA hadden verbroken.

Dat gaf de vrije hand aan 2K Games, die sinds 2020 de PGA Tour 2K-serie hebben, waarvan het laatste deel PGA Tour 2K23 was, uitgebracht in oktober 2022.

Take-Two won door eliminatie, want EA Sports, die de “reboot” van hun golfgames in de vorm van PGA Tour in 2021 rondbazuinde… maar het vervolgens in maart 2022, kort voor de release, plotseling uitstelde naar de lente van 2023.

Gelukkig is het wachten (bijna) voorbij: EA Sports PGA Tour bevestigt de lancering op 24 maart op PS5, Xbox X-serie X|S en PC.

EA Sports wil zijn troon als golfkampioen terugwinnen met PGA Tour

PGA Tour (dat is de naam van het spel, zonder verdere ondertitels of jaartallen, waardoor het een beetje een mixed bag blijft in vergelijking met PGA Tour 2K23 van de concurrentie).

Deze golfsimulator, exclusief ontwikkeld voor de nieuwe generatie, introduceert een nieuwe tool, Pure Strike, gebaseerd op officiële PGA Tour ShotLink en TrackMan gegevens, om de mechaniek van het slaan, balgedrag, snelheid en mechaniek op de grond in verschillende omstandigheden realistischer dan ooit te maken.

Qua speltypen zal het FedExCup-seizoen en diverse internationale toernooien zoals de U.S. Amateur en de Augusta National Women’s Amateur worden opgenomen. Golffans kunnen zich verheugen op meer nieuws over alle banen in februari.

Zal EA Sports erin slagen het verloren terrein, dat het bijna aan zijn belangrijkste concurrent heeft prijsgegeven, in te halen? We zullen het zien op 24 maart, wanneer het spel uitkomt. EA Sports PGA Tour op PS5, Xbox X-serie X|S en PC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *