De problemen met GTA Online op de PC nemen toe: een nieuwe exploit kan de gegevens van andere spelers beschadigen en hen verbannen.

De problemen met GTA Online op de PC nemen toe: een nieuwe exploit kan de gegevens van andere spelers beschadigen en hen verbannen.

Er zijn een aantal problemen ontdekt in GTA Online op PC. PChebben een exploiteren een zeer recente exploit in de online versie van GTA V die de weg naar de hacker in dienst.

Dit beveiligingslek beschadigt de spelbestanden in uw spel en verwijdert de actieve account, maar daar blijft het niet bij want het kan zelfs vrije toegang geven en opdrachten uitvoeren op de pc.

Een van de minder ernstige is het resetten van spelstatistieken, ranglijsten, geld en meer. Onder de meest schadelijke zou diefstal van rekeningen, geld en nog veel meer zijn.

GTA Online heeft altijd hackers, exploits, glitches gehad. en vele bugs, maar deze inbreuk op de beveiliging van het spel kan veel ernstiger zijn dan al het bovenstaande.

In een advies via TezFunz2 op Twitter – overgenomen door PC Gaming Central – vermeldt hij: “Er zijn nieuwe exploits verschenen waarmee hackers op afstand statistieken kunnen toevoegen, verwijderen of wijzigen en uw account permanent kunnen beschadigen.“.

Dit betekent dat iedereen die de Grand Theft Auto V online modus moet je heel voorzichtig zijn en zelfs het spel een tijdje vermijden tot dit probleem verholpen is.

Op de PS4 en Xbox One lijkt dat probleem zich niet voor te doen; voor zover we weten.

Deze video van Fluuffball laat zien wat er gebeurt als een account corrupt raakt, hoewel de oorzaak in het mods menu nu is verwijderd zijn er veel gebruikers door getroffen.

Speyedr als maker van de Guardian anti-cheat zei: “Deze exploit is zo ernstig dat een verkeerde instelling of handeling kan leiden tot het verlies van uw account of zelfs van uw pc-bestanden.“.

Hij heeft de toegang tot elke versie van de software uitgeschakeld om te voorkomen dat mensen inloggen op de GTA Online servers. “Om iedereen gerust te stellen: Guardian werkt nog steeds en deze nieuwe exploit omzeilt Guardian op geen enkele manier.

MAAR, de kans dat iemand (vooral beginners) Guardian verkeerd configureert en niet beschermt is te groot voor zo’n gevaarlijke exploit.“.

Het is jammer, want het is al speelbaar met de update die Ray Tracing voor GTA V toevoegt op PS5 en Xbox Series X|S en dus genieten velen van een nieuwe versie van het spel.

TezFunz2 zelf op Twitter adviseert. om de Rockstar Games map uit je documenten te verwijderen. en dan het spel opnieuw laden om de beschadigde bestanden te verwijderen.

Het modmenu in kwestie (dat hier niet bij naam zal worden genoemd) is zwaar bekritiseerd in de moddinggemeenschap, omdat het in feite iedereen met een abonnement in staat stelde accounts te corrumperen zonder enige moeite, en is daarom verwijderd.

In een recente update van TezFunz2 via zijn account legt hij uit dat Rockstar zich hiervan bewust is en actief op zoek is naar een oplossing hiervoor.

Vermeldenswaard is dat corrupte rekeningen niet langer een probleem zouden moeten zijn, hoewel we voorlopig moeten wachten op nadere informatie uit de studie om advies te kunnen geven over de volgende stappen.

Totdat Rockstar meer informatie vrijgeeft dat ze het probleem hebben bestreden en opgelost, raden we aan om voorlopig van GTA Online af te blijven. om problemen te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *