De verkoop van The Last of Us op PS5 en PS4 is na de release van de HBO-serie vorige week sterk gestegen.

De verkoop van The Last of Us op PS5 en PS4 is na de release van de HBO-serie vorige week sterk gestegen.

The Last of Us is weer trending in de verkoop na de première van de serie op HBO. De remake uitgebracht op PS5 heeft een toename van 238% gezien in fysieke distributie in een week van release.

Aan de andere kant hebben we Fire Emblem Engage voor Switch, de terugkeer van de franchise na Three Houses die de tweede beste release van de serie in het land is geweest.

Hoewel de PlayStation Studios spel is enorm gegroeid in populariteit, het is niet in staat geweest om de Nintendo exclusief en deze staat op de 1e plaats in termen van verkoop van fysieke spellen in het Verenigd Koninkrijk.

Let wel, de verkopen zijn 31% lager dan die van het spel uit 2019, zoals GamesIndustry.biz beweert, maar het spel verkocht nog steeds goed en staat net achter de hit Fire Emblem Awakening op de Nintendo 3DS.

Zo blijft FIFA 23 over als 2e na een verkoopdaling van 21% van week tot week, terwijl God of War Ragnarok naar de 3e plaats zakt na 26% lagere verkoopcijfers ten opzichte van de vorige week.

Mario Kart 8: Deluxe blijft op de 4e plaats staan met een verkoopstijging van 3%, terwijl de top 5 wordt gecompleteerd door Call of Duty: Modern Warfare 2 met een daling van 2 plaatsen en een verkoopdaling van 29%.

Verkoop van fysieke spellen deze week in het Verenigd Koninkrijk

Het hoogste percentage van de verkoop gaat naar The Last of Us Part 1die terugkeert naar de 20e plaats met een week-op-week stijging van 238%.

Het spel ziet de TV series op HBO -waarvan onlangs de 2e aflevering in première ging, is opnieuw bezig zijn verkoop in het hele land te stimuleren in PlayStation 5 en PlayStation 4 consoles.

De PS4 versie uitgebracht als The Last of Us Remastered ook als 32e de top binnenkomt door een verkoopstijging van 332%, het had alleen hetzelfde nodig met The Last of Us Part II om gekroond te worden.

Een andere grote opleving is Mario + Rabbids Kingdom Battle, het spel uit 2027 staat deze week op de 12e plaats met een verkoopstijging van 104%; het web wijst op zijn koopje door de verkoop voor 11 pond bij retailers als Argos en Amazon.

Battlefield 2042 komt ook terug op de 25e plaats met een stijging van 177% en wordt opnieuw verkocht voor 10 pond in de winkels. Hetzelfde geldt voor The Callisto Protocol, het horrorgame dat leent van Dead Space ziet een stijging van 83% nu het in sommige winkels in prijs daalt tot 30 pond.

We laten u nu achter met de top 10 best verkochte spellen in fysiek formaat van UK in de week eindigend op 21 januari.

Vorige week Huidige week Spel
Nieuw 1 Fire Emblem Engage
1 2 FIFA 23
2 3 God of War Ragnarok
4 4 Mario Kart 8 Deluxe
6 5 Cal of Duty: Modern Wargaming 2
6 6 Pokémon Purple
5 7 Nintendo Switch Sport
7 8 Minecraft (Switch)
8 9 Animal Crossing: New Horizons
9 10

Nu maar afwachten hoe de week die net begonnen is gaat eindigen, want deze week hebben we Forspoken en Dead Space Remake als grote releases.

Tot nu toe is deze week de opleving in de verkoop van The Last of Us saga. dankzij de HBO serie met dezelfde naam die zijn missie week na week voortzet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *