Life is Strange 2 aangekondigd voor Nintendo Switch met releasedatum

Life is Strange 2 aangekondigd voor Nintendo Switch met releasedatum

Life is Strange is een van de meest invloedrijke videospel series van de laatste jaren. In de heropleving van avonturenspellen met steeds meer filmische productiewaarden, zijn er maar weinig zo populair geweest als deze serie gemaakt door Niet knikken. en gepubliceerd door Square Enix.

De serie is naar Nintendo Switch gekomen, zij het in een vreemde volgorde. De eerste die uitkwam was de laatste: Life is Strange True Colors, in december 2021.

In september 2022 kwam de Life is Strange Arcadia Bay Collectiede Switch-titel van Life is Strange Remastered, een compilatie met het origineel uit 2015 en de prequel uit 2017.

Nu, Square Enix heeft zojuist aangekondigd Life is Strange 2 voor Switch, de laatst overgebleven uitgave, volgende week donderdag… 2 februari 2023.

Life is Strange 2, 2 februari uit op Switch

Life is Strange 2 kwam uit in december 2019, en zoals alle delen in de trilogie vertelt het een standalone verhaal, in episodisch formaat (al komt het natuurlijk in één keer uit). Het vertelt het verhaal van twee broers, Sean en Daniel Diax, twee jonge mannen van Mexicaanse afkomst die een autorit ondernemen om aan een racistische aanval te ontsnappen.

Alle spellen van Life is Strange worden gekenmerkt door het behandelen van complexe, soms ongemakkelijke en ongebruikelijke thema’s in videogames, met veel realisme en drama maar met een fantastisch uitgangspunt, in dit geval de psychische krachten van het broertje, die hem in staat stellen voorwerpen te verplaatsen zonder fysiek contact.

De oudere broer, 16 jaar oud, moet zorgen voor Daniels veiligheid en opvoeding, en hem leren zijn krachten te beheersen. Een relatie die op de proef wordt gesteld gedurende het harde verhaal dat met name voor de acteurs veel prijzen heeft gewonnen.

Life is Strange 2 is nu beschikbaar voor pre-order op de Nintendo eShop, waar het iets minder gaat kosten dan de andere twee “LiS” games op Switch, €31.99.

In de toekomst plant het hernoemde Don’t Nod nieuwe games, sommige vergelijkbaar en sommige heel anders, die misschien niet de Life is Strange-saga (van Square Enix) voortzetten, hoewel we zeker soortgelijke voorstellen zullen vinden, zoals de recente Xbox-exclusive Tell Me Why.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *