Blizzard ontslaat manager World of Warcraft Classic na protest tegen oneerlijk evaluatiesysteem voor werknemers

Blizzard ontslaat manager World of Warcraft Classic na protest tegen oneerlijk evaluatiesysteem voor werknemers

Blizzard heeft de manager van World of Warcraft Classic ontslagen bij PC omdat de laatste had geprotesteerd tegen het oneerlijke beoordelingssysteem voor werknemers.

Volgens het Bloomberg-rapport weigerde Birmingham een werknemer een lage beoordeling te geven om een Blizzard-quotum voor 2021 te halen.

Het “stack ranking” proces vereist dat zij meer dan 5% van hun werknemers een lage prestatiebeoordeling geven om in een relatieve prestatieklok te passen.

Volgens bronnen van Activision Blizzard die met Bloomberg spraken, vermindert een lage rating de winstdelingsbonus van een werknemer en “zou hen kunnen beletten om in de nabije toekomst loonsverhogingen of promoties te krijgen.“.

In een e-mail aan het personeel waarin hij gefrustreerd was over het beleid, schreef Birmingham dat het uitvoerend management van Blizzard het beleid rechtvaardigde “onderpresteerders uitknijpen om ervoor te zorgen dat iedereen blijft groeien.“.

Dat en hij werd gevraagd om discretie met het beleid, dus zwijgen. Birmingham gelooft dat “bevordert de concurrentie tussen werknemers, saboteert elkaar, wil een laag team vinden waarin ze kunnen uitblinken, en tast uiteindelijk het vertrouwen aan en vernietigt de creativiteit.“.

Sinds General Electric het in 1980 populair maakte, is er veel kritiek op dit systeem, maar in 2012 meldde Vanity Fair dat het sabotage en gevechten tussen gebruikers bij Microsoft in de hand werkte, zodat het bedrijf er in 2013 mee stopte.

In de post schreef Birmingham dat als het beleid niet werd teruggedraaid Blizzard Entertainment, waarmee hij wil samenwerken “bestaat niet meer“en protesteert dat hij en andere managers 2 jaar lang de quota hadden ontweken, maar de rang van een werknemer moesten verlagen.

WoW Classic logo is nu met Lich King en Horde

Volgens de Birmingham post vroegen andere managers of zij de vergoeding konden ontwijken door zichzelf een negatieve beoordeling te geven; maar verrassing, dat kon niet.

Alvorens hem te sturen, vertelde Birmingham veel werknemers dat hij van plan was ontslag te nemen en een HR-vertegenwoordiger sprak met hem om zijn ontslag te bevestigen en dat hij niet langer met het beleid zou werken; hierna werd hij ontslagen.

Een woordvoerder van Blizzard vertelde Bloomberg dat het herzieningsproces bedoeld is om “…prestatie-uitmuntendheid” y “ervoor zorgen dat werknemers die niet aan de prestatieverwachtingen voldoen, eerlijkere feedback krijgen, een gedifferentieerde beloning en een plan om hun eigen prestaties te verbeteren.“.

Birmingham heeft een Twitter thread aangemaakt naar aanleiding van het Bloomberg rapport waarin hij zegt dat het niet zijn bedoeling was dat dit openbaar zou worden, maar omdat het wel zo is, wilde hij “de zaken rechtzetten“.

Hij heeft bevestigd dat hij niet langer in dienst is van het bedrijf, maar zou terugkeren als hij kon om “het stapelbeleid van binnenuit bestrijden.“.

Hij gelooft ook dat politiek voortkomt uit de het hogere management van Activision Blizzardboven Mike Ybarra“, voorzitter van Blizzard Entertainment.

Bij Blizzard hebben we hard gewerkt in 2021 en ik geloofde echt dat we dit beleid hadden omgedraaid.“, zei hij in de tweet. “Toen de rechtszaak over seksuele intimidatie bekend werd, zagen we enkele veranderingen en ik voelde dat dit gevolgen kon hebben voor het beleid.“.

Ondanks dit alles heeft Birmingham gezegd dat hij Blizzard-spellen zal blijven spelen. “Maar ik kan niet meewerken aan een beleid dat ABK geld laat stelen van verdienstelijke werknemers.“zei hij.

Hij merkt ook op dat hij verrast was door het Bloomberg-artikel over zijn ontslag en dat hij de in zijn verslag geciteerde e-mail niet heeft gegeven; hij gelooft wel dat de citaten in het verslag juist zijn.

Het feit dat Blizzard heeft de man ontslagen die verantwoordelijk is voor World of Warcraft Classic… na protest tegen de oneerlijk beoordelingssysteem voor werknemers betekent dat er bij ABK nog veranderingen nodig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *