Recensie van Forspoken, het open-wereld rollenspel dat gehuld is in controverse – maar is het echt zo belangrijk?

Recensie van Forspoken, het open-wereld rollenspel dat gehuld is in controverse – maar is het echt zo belangrijk?

Onthuld als Project Athia in juni 2020, Forspoken arriveert deze week op PS5 en PC, voorafgegaan door enige controverse. Enerzijds heeft de eind 2022 uitgebrachte demo sommige gamers koud gelaten. Aan de andere kant zijn de eisen voor de PC-versie erg hoog.

We hebben meer dan 40 uur kunnen spelen voor deze. recensie van Forspoken voor PS5 (hoewel beide versies op papier qua inhoud identiek zijn, kunnen we het niet hebben over de PC-prestaties), gedurende welke tijd we onze eigen conclusies hebben kunnen trekken over het volledige spel, dankzij een code die Square Enix vooraf heeft verstrekt.

Er is veel gezegd over de demo, over de wereld ervan, over de downgrade, over de slechte dienst die het heeft bewezen aan het uiteindelijke spel, over de vraag of het spel wel op 720p draait op de PS5 en nog veel meer dingen, die we met deze Forspoken review proberen op te helderen.

Hoewel we nog in detail zullen treden, spreekt het vanzelf dat Forspoken heeft veel ingrediënten om een van die verdeelde spellen te worden.. Als je je ermee verbindt, zul je veel goede dingen zien. Maar het is ook een spel waar je makkelijk brandhout van kunt maken als je er een groot probleem van wilt maken. Ik heb geprobeerd het vanuit beide perspectieven te bekijken.

Is het een slecht spel? Nee. Is het een geweldig spel? Noch is hetDus is het de moeite waard? Wel, het hangt er sterk vanaf wat je ervan verwacht, of wat je nastreeft in de open wereld van Athia.

Het is een “noch ja, noch nee, noch zwart, noch wit” boek, omdat het is niet het spel dat de generatie gaat bepalen, noch is het zo slecht als de tegenstanders het doen voorkomen.Klaar om erachter te komen?

Verhaal en personages: dit is Athia’s universum in Forspoken

Forspoken vertelt ons het verhaal van Frey, een problematische jonge vrouw die uit het hedendaagse New York wordt meegesleurd naar een middeleeuws aandoende fantasiewereld.bekend als Athia.

Ons paspoort om daar te komen is een armband die, eenmaal ontdekt, als een limpet aan onze arm kleeft en tot ons spreekt. Frey doopt hem “Cepo”, en geleidelijk aan gaan we dieper in op hun relatie en komen we meer te weten over elk van de personages, en waarom ze in Athia zijn beland.

Zo ontdekken we vanaf de openingsmaten dat het verhaal draait om de zogenaamde “scheuring”, een soort mistachtige vloek die Athia bedekt en die verandert zijn inwoners en dieren in vijandige wezens, met bepaalde overeenkomsten met zombies.hoewel er ook draken zijn en wezens van alle soorten.

Alleen de muren van Cipal, de grootste stad in Athene, weerstaan hun opmars. Frey lijkt ook niet te zijn aangetast, iets wat aanvankelijk wantrouwen wekt bij de bestuursraad van Cipal, hoewel zij uiteindelijk de enige optie zal zijn tegen de Thantas, de vier oude halfgodinnen van Athia, die nu ten prooi zijn aan waanzin.

We zullen niet te diep ingaan op het verhaal, want zoals alles in het spel heeft het zijn hoogtepunten, en andere die voor sommige fijnproevers misschien niet zo hoog zijn.

Voor mij, ligt het probleem niet zozeer in het verhaal zelf, die, hoewel niets wereldschokkend en met enkele voorspelbare wendingen, niet verschrikkelijk is. Het heeft niet de diepgang van de klassiekers van het bedrijf, zoals Final Fantasy VII, maar als je eenmaal begint, wil je weten waarom de ontberingen in Athia.

Het probleem ligt meer in andere aspecten. Allereerst de dialoog. Ja, als je de indruk had dat de dialogen waren slecht in de demo, we bevestigen dat ze niet verbeteren in het uiteindelijke spel..

Frey is een onregelmatig personage, met een neiging tot gemakkelijk vloeken en uitdrukkingen die in een middeleeuws koninkrijk weinig zin hebben. Samen met zijn spanningen met Cepo laat hij uiteindelijk de indruk achter dat alles erg geforceerd is, en nogal niet erg grappig, spontaan of sympathiek.zelfs als ze doen alsof.

Gelukkig, op elk moment, Met Forspoken kunnen we de dialogen met Cepo “beperken” en tot een minimum beperken.wat steeds vaker lijkt voor te komen in games, zoals we ook hebben gezien in de verbose wapens van High on Life. U kunt de nasynchronisatie ook geluidloos laten en de dialoog overslaan door op cirkel te drukken. Je kunt jezelf de moeite besparen.

Op de achtergrond, Misschien ligt het aan het tempo van het spel zelf dat veel dingen gehaast lijken…zoals de relaties tussen personages. Ze zijn gehaast en krijgen geen tijd of ruimte om de relaties tussen Frey, Cepo en andere “Atheners” te smeden.

Zonder in detail te treden, en om een voorbeeld te geven, hebben we al heel vroeg twee of drie interacties met een personage in evenveel videoscènes, en in de vierde sterft hij… de persoon die Frey’s hart het meest heeft geraakt in zijn leven, en wiens herinnering aanwezig blijft voor de rest van het avontuur. En echt, het is niet erg.

Dat is maar één voorbeeld, maar er zijn er meer van dit type door het hele avontuur heen, waar je moeilijk een band mee krijgt. Zoals ik zeg, het verhaal is niet slecht, alleen de manier waarop het verteld en uitgewerkt wordt is niet zo goed. op een veel bevredigendere en betere manier opgelost had kunnen worden..

Forspoken gameplay en gameplay op PS5.

Forspoken is een open-wereld RPG, opnieuw, met alles wat dat met zich meebrengt. Er wordt vaak gesproken over de uitputting van dit subgenre, over de herhaling van bepaalde patronen, over de overdaad aan dingen om te doen, collectibles, gofer quests…

Nieuw van Square Enix valt in sommige van deze open-wereld tropes.en andere weet het te ontwijken met behulp van zijn gameplaymechanismen, zoals de zogenaamde “magic parkour” en fast travel, waarmee we in slechts een seconde kunnen terugkeren naar bepaalde eerder vrijgespeelde punten op de kaart (en nee, dat is geen hyperbool).

De kaart is van aanzienlijke lengteverspreid over vier koninkrijken, en toont ons altijd een missie om het hoofdverhaal vooruit te helpen, evenals de zogenaamde “omwegen” (of beschikbare zijmissies) en totaal optionele opdrachten, het soort dat we het spel kunnen uitspelen zonder het zelfs maar aan te raken.

We kunnen Cepo gebruiken om ons de weg te wijzen of het gebied te scannen en verbruiksgoederen, kisten, interessante plaatsen die we kunnen inspecteren en zelfs vijanden in het gebied op te sporen.

Want, inderdaad, de wereld zit vol vijanden en terwijl we hem verkennen, kunnen we de strijd aangaan.…of we kunnen wegrennen en ze achterlaten om een confrontatie te vermijden.

Wij zijn te allen tijde vrij om ons over de wereld te verplaatsen, hoewel wij in het begin niet elke hoek zullen kunnen bezoeken, hetzij omdat wij bepaalde noodzakelijke krachten missen, hetzij omdat het verhaal het niet toelaat (als wij ons verplaatsen, brengt het ons terug naar een nabijgelegen punt). Als het verhaal voorbij is, kunnen we rondlopen zoals we willen.

Om het snel samen te vatten, is er veel meer te doen in Forspoken dan wat je in de demo zag.wat een van de meest bekritiseerde aspecten was. Naast de verhaalmissies zijn er dus de volgende optionele opdrachten:

  • Pelgrimsherbergen, veilige zones die snel reizen mogelijk maken.
  • Klokkentorens die ons in staat stellen de omgeving te scannen om interessante punten te ontdekken.
  • Dorpen of forten, waar een vijand op ons wacht of gegevens om onze encyclopedie over Athia aan te vullen.
  • Grotten en ruïnes, met verschillende combinaties van vijanden, om toegang te krijgen tot een speciale schat.
  • Fotoplekken waar je je mobiele telefoon tevoorschijn kunt halen en de plek kunt vereeuwigen.
  • Monumenten, die verbeteringen bevatten (vitaliteit, verdediging…) of een uitdaging.
  • Mutanten of sterkere en dodelijkere versies van vijanden.
  • Flashbacks of herinneringen uit het verleden die het verhaal van het spel uitbreiden.
  • Verzegelde labyrinten, dat zijn kleine kerkers met kamers vol vijanden en een eindbaas.
  • Monumenten voor dieren van de Thantas

Het aantal van elk van deze extra taken varieert naargelang het rijk waarin we ons bevinden (er zijn er in totaal vier), maar in totaal zitten ze er allemaal tussen, elk rijk kan in totaal 100 van deze taken bevatten, andere taken zoals het bezoeken van speciale fonteinen niet meegerekenddie je een nieuw vermogen geven, en die uniek zijn. Dus, 400 optionele taken wachten op u?

Normaal gesproken heeft elke taak zijn eigen beloning.van capes tot kettingen of nagellak (die Frey’s uitrusting zijn om zijn stats en vaardigheden te verbeteren), maar ook stat boosts en voorwerpen zoals voorraden of de veldflessen waarmee we leven kunnen terugwinnen in de strijd.

Opgemerkt zij dat sommige van deze taken een eigen mechanisme introduceren. Zo kunnen we bijvoorbeeld bij het betreden van een dorp of een bibliotheek in een hinderlaag worden gelokt door golven vijanden die de zaken compliceren, en als beloning kunnen we een anders ontoegankelijke kist openen (soms met een slot dat een puzzel is).

Anderen, zoals. de dierenmonumenten van de Thantas zijn een klein mini-spel waarin we verschillende speciale katten moeten besluipen. en aaien ze, zodat ze dan in de pereguine schuilplaatsen verschijnen.

Ze halen niet helemaal het niveau van Stray, maar de katachtigen zijn behoorlijk aanwezig in het spel, inclusief een kraampje waar je speelgoed voor ze kunt kopen, als je een “kattenliefhebber” bent.michi lover“…

Er is ook geen gebrek aan gilden of torens die nieuwe kennis onthullen in ons archief (of encyclopedie) over de wereld van Athia, hoewel ze meestal overvol zijn met vijanden; of de klokkentorens, die de hoogtepunten van Assassin’s Creed worden om het gebied te scannen (gelukkig hoef je niet naar de top te klimmen).

Of de forten, dat zijn enclaves waar een hardere vijand op ons wacht; Het bezoeken van monumenten levert automatische stat boosts op, maar bevat soms ook uitdagingen zoals het verslaan van een vijand in een beperkte tijd of het bereiken van een punt op de kaart in een checkpoint race stijl. De beloningen variëren afhankelijk van hoe goed je het doet.

Er is ook geen gebrek aan mutanten, of sterker gemodificeerde versies van sommige vijanden, die de meest intense duels in het spel belichamen, en die je vaardigheid met het gevechtssysteem op de proef zullen stellen. Of de foto’s, die ons uitnodigen om een bepaald kader te nemen, en waarmee we filters kunnen ontgrendelen, zoals het uiterlijk van een krant.

De omwegen daarentegen zijn meestal missies die van alles kunnen zijn, van een rondleiding door Cipal om de inwoners beter te leren kennen tot het zoeken naar een verloren voorwerp voor een personage. Ze zijn niet verplicht, maar als je ze niet doet wanneer ze beschikbaar zijn, heb je er later geen toegang toe. Sommige zijn behoorlijk stom, zoals een dansje met een Cipal dorpeling.

Forspoken heeft ook een soort “variabel weer”, waarbij de effecten van rippen sterker kunnen worden in een gebied met een storm die het zicht vermindert en sterkere vijanden doet verschijnen. Het is iets willekeurigs.

Dan moet je rennen en rennen tot je een veilige haven bereikt. Zij zijn momenten die wat intensiteit en variatie toevoegen aan de verkenning.hoewel ze soms op ongelegen momenten worden geactiveerd, waardoor een actie niet kan worden uitgevoerd (bijvoorbeeld het activeren van de klokken).

In het algemeen, De extra taken van Forspoken zijn geen toonbeeld van nieuwigheid.en draaien in veel gevallen om gevechten, maar zoals gezegd kun je die helemaal overslaan en zonder te stoppen door de plot gaan.

Hoewel het mogelijk is, is het niet optimaal, omdat het verkennen van de wereld en het ontdekken van zijn geheimen zijn beloningen heeft.. Aan de ene kant, omdat we mana (waar we het later over zullen hebben) en ervaring opdoen door vijanden te bevechten en we Frey in een hoger niveau brengen.

Aan de andere kant, omdat de voorwerpen die we van deze opdrachten krijgen, zoals mantels en kettingen, ons helpen in de moeilijkste gevechten. Deze voorwerpen geven ons verschillende verhogingen van onze stats (leven, magie, verdediging…) en we kunnen ze ook verbeteren.

En hoe doen we dat? Nou, aan de knutseltafels, waar we de verkregen middelen kunnen combineren om hun stats te verhogen of tot drie extra attributen toe te voegen die we vrij kunnen toewijzen, onder de attributen die we hebben vrijgespeeld (door nieuwe capes te krijgen of ze te kopen in de winkels met verzamelobjecten zoals munten).

Dit kunnen upgrades zijn voor leven, magie, het veroorzaken van meer kritieke punten in bepaalde omstandigheden, weerstand tegen vergiftiging… enz. Hetzelfde geldt voor nagels, die ook kunnen worden aangepast het vinden van nieuwe ontwerpen.

Elke hand kan een ander motief dragen, van letters tot speciale tekens die twee extra staten toevoegen, zoals die je hieronder ziet.

De enige vereiste om de verf op elke hand te kunnen veranderen is dat we de nodige materialen hebben om het glazuur te maken. Als we het hebben, kunnen we zo vaak veranderen als we willen, hoewel het tijdens het avontuur, in de standaard moeilijkheidsgraad, niet iets is dat doorslaggevend is.

Ik heb afwisselend gespeeld: de eerste dagen ging ik om de gebieden te voltooien en alle beloningen te krijgen die op de kaart verschenen, terwijl ik de laatste dagen meer ging hardcore om het einde van het avontuur te zien voordat het embargo afliep.

In beide gevallen ben ik zonder al te veel problemen vooruit gegaan. Maar, wat onbetwistbaar is, is dat verkenning is een centraal onderdeel van de Forspoken-ervaring.en het versnellen met de magische parkour maakt het heel plezierig.

Het is een “automatisch” systeem: druk op cirkel en druk op een richting op de stick om Frey als een bezetene te laten rennen en obstakels te vermijden of muren te beklimmen. Een inspanningsbalk voorkomt dat we het “oneindig” kunnen gebruiken, zelfs bij het ontwijken van vijandelijke aanvallen, wat zijn andere grote nut is.

Om dat gevoel dat alles automatisch gaat te verzachten, zijn er extra vaardigheden waarmee we op bepaalde punten een soort zweep kunnen gooien en onszelf kunnen voortbewegen, of zelfs op het juiste moment op de springknop kunnen drukken om een kleine snelheidsverhoging te krijgen. Het helpt allemaal om Athia leuk te maken.

Natuurlijk hebben we, net als elke andere open wereld, problemen gehad met botsingen, zoals vast komen te zitten tussen twee stenen, of incidentele storingen bij het proberen te beklimmen van bergen en heuvels. Niets ernstigs, noch is het spel gecrasht, of iets dergelijks.

Maar, hoewel de magische parkour is leuk en geeft het spel een behendigheidsbonus.Maar de echte ster van het spel is zonder twijfel het gevechtssysteem, en alles wat daaromheen zit.

Magie en gevecht, waar het plezier van Forspoken ligt.

Men kan zeggen dat De combat van Forspoken is het meest originele in het hele spel, en misschien is dat een understatement.. In de demo werd de basis van dit systeem al gepresenteerd, maar in het uiteindelijke spel worden alle opties beetje bij beetje geïntroduceerd, waardoor het gemakkelijker te begrijpen en onder de knie te krijgen is.

We beginnen met de zogenaamde “paarse” magie en hebben twee groepen spreuken. Door op R1 te drukken krijgen we toegang tot het aanvalswiel om onze belangrijkste spreuk te kiezen, uit de spreuken die we hebben vrijgespeeld dankzij de verzamelde mana, terwijl we hem met R2 uitvoeren.

Bijna alle hoofdspreuken kunnen worden “gestapeld” door op R2 te drukken om een krachtigere versie vrij te maken, maar net als in andere RPG’s, er zijn elementaire affiniteiten en zwakheden hier.dus een spreuk tegen een vijand met een affiniteit voor het element zal weinig schade aanrichten.

Hetzelfde geldt voor ondersteunende spreuken, maar dan met L1 en L2. Deze secundaire spreuken hebben een oplaadtijd.hoewel sommige vermogens deze tijden kunnen inkorten. Tenslotte hebben we een krachtiger en spectaculairder spreuk, door beide trekkers in te drukken, die ook een langere oplaadtijd heeft.

Zo zullen we, naarmate we vorderen in het avontuur, andere soorten magie vrijspelen, waartussen we in real time, tijdens gevechten, kunnen wisselen met de kruiskop. Als een vijand bestand is tegen één element, kunnen we de andere proberen. Of zelfs de speciale aanvallen van elke magie koppelen, als we haast hebben.

Soms zullen we van magie moeten veranderen als er verschillende soorten vijanden in een groep zijn, waardoor we gedwongen worden direct op de zwakte van elke vijand aan te vallen.

Elk van deze spreuken heeft zijn eigen vrij te spelen spreukenboom.waar we de mana gebruiken (de energiebronnen die opborrelen uit de grond) die we verzameld hebben. Het is dus de speler die kiest welke spreuken hij vrijspeelt en daarmee zijn speelstijl bepaalt.

Je kunt er ook voor kiezen om verschillende niveaus van de belangrijkste aanvalsspreuken vrij te spelen (om meer schade toe te brengen) of nieuwe ondersteunende vaardigheden te krijgen, om levens te herstellen, vijanden te immobiliseren of je kritieke kansen te verbeteren. Of defensief, of om je over de wereld te verplaatsen (glijden over water, hoger springen…).

Dat je mana nodig hebt om een vermogen vrij te spelen dat beter bij je past? Je kunt het altijd “herstellen” door de spreuken die je niet gebruikt te deactiveren, wat het systeem veelzijdig maakt voor alle soorten spelers.

Bovendien hebben we in de schuilplaatsen en andere punten op de kaart met de gilden toegang tot boeken waarmee we. tot drie extra uitdagingen activeren om onze magie te verbeterendie tegelijkertijd kunnen worden voltooid, .

Veel van deze uitdagingen zijn eenvoudig, zoals een X hoeveelheid schade aanrichten met een bepaalde spreuk of 15 keer drie of meer vijanden raken met een bepaalde magie. Andere kunnen meer betrokken zijn, zoals een vijand immobiliseren en van achteren raken.

Het volbrengen van deze uitdagingen heeft altijd een of ander voordeel, zoals een toename van de kracht van de spreuken of een vermindering van het verbruik van inspanning, in het geval van magie die met verplaatsing te maken heeft.

Het is algemeen het is een eenvoudig systeem, maar het is erg leuk en het werkt erg goed.Het wordt niet vermoeiend na 20 uur of meer spelen, en het heeft ook veel subsystemen verbonden.

Zo kunnen we magische parkour gebruiken om aanvallen te ontwijken (al moet je wel de stamina-balk in de gaten houden), zijn er afmakers van gevallen vijanden op de grond of zelfs mogelijke “cons” als we snel handelen bij het incasseren van bepaalde klappen.

De kers op de taart zijn de vele instellingen die de speler zelf kan bepalen.Je wilt toch niet elke keer dat je ze uitspreekt handmatig van steunspreuk wisselen en moeten wachten tot ze weer opgeladen zijn? In de instellingen kun je het inschakelen om naar de volgende beschikbare spreuk te springen.

Wil je je levensbalk niet in de gaten houden? Je kunt er ook voor kiezen om de items zelf te consumeren om het terug te krijgen… en een zorg minder. Of automatisch ontwijken. Dit alles is volledig optioneel, en stelt u in staat het vaardigheidsniveau/ de vraag aan te passen om de ervaring naar uw wens te maken.

Let wel: Naarmate je verder komt in het verhaal van Forspoken, groeit ook het gevoel dat het spel bepaalde situaties herhaalt.maar met een groter aantal vijanden, verschillende combinaties van vijanden, golven, lampen waaruit oneindig veel vijanden voortkomen en die we moeten breken, of zelfs door midbazen op één hoop te gooien.

Er is een goed bestiarium van wezens, sommige met een uitstekend ontwerp, maar zelfs dat verzacht dit aspect niet wanneer je het laatste stuk van het spel bereikt. Het is ook waar dat we het niet onder normale omstandigheden hebben gespeeld, en we hebben er in korte tijd veel uren in moeten steken.

Het gevechtssysteem brengt ons bij een ander belangrijk punt van het spel, de Luminous Engine, Square Enix’ grafische engine die deze productie ondersteunt en die, nogmaals, sommige kwaliteitsdetails heeft en andere die minder goed zijn.

De Luminous Engine onder de loep: hoe de graphics er in de uiteindelijke versie uitzien

De Luminous Engine grafische engine, geïntroduceerd in 2011, is alleen gebruikt in Final Fantasy XV, en nu in Forspoken, wat een PS5 en PC only spel is.

En de waarheid is, zoals alles in het spel, het is een beetje een gemengd geheel. Als we het in één woord moesten samenvatten, Forspoken is een leuk spelmet sommige scènes en landschappen die gewoonweg adembenemend zijn, maar die in contrast staan met andere gebieden en passages die simplistisch zijn.

Elk koninkrijk kiest voor een andere esthetiekvariërend van een rotsachtig, grijs landschap met droge flora tot wilde, weelderige bossen met drijvende rotsen, die ook op een of andere manier de karakteristieke kleuren van elke magie en van de met het rijk verbonden Thanta benadrukken.

Het probleem ligt vaak in het feit dat wat we in onze omgeving hebben, vertoont een prachtig detailniveau. (texturen van rotsen, planten…), maar als we naar de horizon gaan, lijkt alles veel eenvoudiger, van de geometrie van de berg op de achtergrond tot de schaduwen die hij genereert.

Dit veroorzaakt een vreemde sensatie in sommige landschappen, hoewel het geenszins de algemene tendens is. Hoe statischer je bent en niets doet, hoe duidelijker het wordt.

Maar meestal ben je aan het rennen of vechten, iets dat dit gebrek verbloemt, hoewel er heel af en toe knallen tegenover staan.

Er zijn ook enkele verlichtingsproblemen, met scènes die ofwel een te laag contrast hebben en Frey’s gezicht onmogelijk te zien is, ofwel te helder zijn.en plotselinge veranderingen wanneer je een gebied van de kaart betreedt, waar de atmosfeer volledig verandert.

Er zijn ook absurde situaties voor een open wereld spel, zoals het verhinderen van het gebruik van parkour in steden zoals Cipal (het vertraagt onze beweging door de stad) of het bestaan van onzichtbare muren. Een “dezelfde regels gelden hier niet”, wat een beetje uit het spel haalt. Het komt niet veel voor, maar als het gebeurt, voelt het vreemd.

Ja, dit alles kan worden beschouwd als gebreken of aspecten die moeten worden opgepoetst, maar noch de algemene ervaring van het spel bederven, noch het tot een ramp maken.hoewel ze afbreuk doen aan het eindresultaat terwijl we Athia verkennen.

Het is ook waar dat de foto’s doen het geen recht en als ze in beweging zijn, nog minder… vanwege het wake effect en vervaging. Zoals bij veel andere spellen is het niet iets wat je merkt als je er op het scherm naar kijkt.

Het is een heel andere film als je vecht. We overdrijven niet, Het is bijna alsof je kijkt naar een CG scène uit een Square Enix spel.Deeltjeseffecten, licht- en spreukeffecten, contextuele animaties, talloze vijanden op het scherm… het is een waar spektakel.

In sommige eindbazen zijn er zelfs zoveel effecten en partikels dat je de vijand uit het oog kunt verliezen en zelfs gedesoriënteerd kunt raken, waardoor je een beetje gedesoriënteerd raakt… hoewel we om deze reden nooit zijn gestorven in gevechten, en het niet vaak voorkomt (de camera op een vijand richten werkt beter dan in de demo).

En als magie en gevecht twee van de meest originele en leuke aspecten van Forspoken zijn, zijn de eindbazen de meest spectaculaire momenten van het hele spel.. Zelfs sommige midbazen laten memorabele duels achter.

Sommige gewoon omdat ze zo spectaculair zijn, zowel qua enscenering, aanvallen als ritme. In de video waarmee deze recensie van Forspoken opent, kun je enkele fragmenten zien, hoewel we ervoor gekozen hebben daar niet te veel op in te gaan, omdat het een van de beste onderdelen van het spel is.

Zoals in de demo, Forspoken biedt drie weergavemodizowel bij 60 Hz als bij 120 Hz voor wie een monitor heeft met die vernieuwingsfrequentie. De drie modi zijn kwaliteit, ray tracing en prestatie.

In mijn specifieke geval verkies ik vloeibaarheid en 60 fps boven al het andere, en dus speelde ik het grootste deel van het avontuur, in prestatiemodus en voor het grootste deel van de tijd.

De 60 fps is constant en ik heb nauwelijks enige daling opgemerkt op zeer, zeer specifieke momenten, ook al gaat het ten koste van het spelen met de variabele resolutie. Bij de demo werd zelfs gezegd dat hij terugviel tot 720p: bij het uiteindelijke spel merkte ik tijdens het spelen niet zo’n visuele daling op het scherm.

Het is waar dat het vastleggen van video van de PS5 zelf, in mp4 bij 1080p, veel meer artefacten heeft en een veel lelijker eindresultaat (daarom heb ik vastgelegd met een extern ElGato 4K capture apparaat).

In de prestatiemodus zie je een lichte daling in het detailniveau van de objecten.terwijl in de kwaliteitsmodus het detailniveau toeneemt (maar als je draait merk je dat het minder los is), terwijl ray tracing een tussenpunt zou zijn waarin de belichting verbetert. Afgezien van de 60 fps is er geen groot verschil tussen de modi.

Iets boven deze lijnen ziet u dezelfde scène in de drie modi (in volgorde, kwaliteit, ray tracing en prestaties), om te zien dat de verschillen subtiel zijn.

Aan de andere kant, de personages hebben ook goede en slechte dingen: de modellen en het niveau van detail is vrij goed. (de capes hebben een ziekelijk niveau van detail, bijvoorbeeld).

Maar dan ze doorprikken vaak de expressiviteit, die een beetje gekunsteld is en met wat vreemde grimassen.. Het gaat niet meer om het overbrengen van emoties of de afwerking van de tweederangs personages, zoals de winkeliers, die merkbaar minder uitgewerkt zijn.

En bij de vijanden, weer hetzelfde, sommige, zoals de beulen of soldaten, zijn vrij overtuigend, sommige gemuteerde dieren niet zozeer… hoewel er geen wanklanken zijn of iets dat ons het hoofd in de handen zou doen houden.

Dus, hoewel de resultaten met Luminous Engine een beetje een mixed bag zijn, is het een engine die enkele interessante details en spectaculaire momenten achterlaat, maar ook enkele onbekenden, zoals of Square Enix het zal blijven gebruiken in Final Fantasy XVI, iets wat 5 maanden voor de release nog niet bevestigd is.

Hoeveel uur duurt het verhaal van Forspoken?

Zoals alle open wereld spellen, is het moeilijk een tijdslimiet te stellen op de lengte. Als je er helemaal voor gaat en het verhaal uitspeelt zonder ook maar één side-quest te doen, kun je het in 15-20 uur uitspelen, hoewel je waarschijnlijk wel wat moeilijkheidspieken zult tegenkomen. Of minder, als je scènes en dialogen overslaat.

Als je tijdens de voortgang van het verhaal stopt om wat neventaken te doen, zoals het voltooien van enkele doolhoven of forten, omwegen of gewoon de monumenten bezoeken en wat katachtigen vrijspelen, duurt het verhaal meestal 25-30 uur.. Het hangt ervan af hoeveel je uitgeeft aan de optionele dingen, maar een “normaal” spel zal er in ieder geval zijn.

Het verhaal uitspelen en de post-game voltooien kan veel langer duren. Met alle gemuteerde monsters, het bezoeken van alle lodges, het maken van alle foto’s, het verzamelen van collectibles, enz. zou het zeldzaam zijn als het niet minstens 50-60 uur zou duren, en het zal waarschijnlijk heel wat meer zijn…

Is Forspoken moeilijk?

Het verhaal van Forspoken voltooien is niet bijzonder moeilijk. Als je sterft, is dat eerder omdat je je niet goed hebt voorbereid op het gevecht (we kunnen zelfs vreugdevuren aansteken op stille plekken om weer leven te krijgen of voorwerpen maken en onze uitrusting upgraden) of niet de juiste spreuken hebt opgewaardeerd.

Net als bij MMO’s kom je in de wereld vijanden tegen met een hogere moeilijkheidsgraad en taaiheid.die je moet bewaren voor de post-game of voor als je een level omhoog bent gegaan en je uitrusting hebt opgewaardeerd. Als u het eerder probeert, kan het veel langer duren, of u kunt volledig falen.

Ook nodigt het spel je uit om te experimenteren door verschillende magie op verschillende vijanden uit te proberen, totdat je de meest effectieve combinaties vindt (we kunnen ze scannen en kijken of we zwakke plekken hebben ontdekt), terwijl je de rest van de middelen gebruikt, zoals parkour.

Dus, zoals we al eerder zeiden, als je haastig verder komt in het spel, om snel het einde van het verhaal te zien, is het mogelijk dat je extra moeilijkheden tegenkomt, Forspoken is geen moeilijk spel.behalve voor de post-game inhoud, zoals de eerder genoemde mutanten.

Op dezelfde manier, als je begint te spelen kunnen we de moeilijkheidsgraad afstemmen tussen vier verschillende profielenontworpen voor wie zich wil concentreren op het verhaal (met makkelijkere gevechten), de open wereld, de voorkeur geeft aan uitdagende gevechten (hardere gevechten) of de standaardervaring, namelijk de normale moeilijkheidsgraad, waarop wij speelden.

Prijs en beschikbare platforms

Forspoken is alleen beschikbaar op PS5 en PC.zowel in digitaal als fysiek formaat (dit laatste alleen voor de Sony console versie).

De fysieke editie is op dit moment iets goedkoper te vinden, voor €69,99, terwijl de fysieke editie €79,99 kost, zowel in de PS Store als op Steam.

Daarnaast is er een digitale deluxe editie van Forspoken, die diverse extra content toevoegt, zoals een mini artbook en soundtrack of vroege toegang tot de prequel DLC. Het kost 104,99 euro.

Er is geen PS4-versie, omdat het volgens de ontwikkelaars niet mogelijk is om een dergelijk spel te maken op Sony’s vorige hardware, en dat is enigszins waar in aspecten zoals de minuscule laadtijden.

Hobbyconsolas’ recensie van Forspoken

Zoals we in het begin al zeiden, Forspoken is een verdeeld spel in bijna alle facetten, van het verhaal en de personages tot de technische kant van het spel.. Het heeft elementen waar sommigen van zullen houden, en aspecten die anderen zullen verafschuwen. En de waarheid is dat beiden gelijk kunnen hebben.

Forspoken is geen perfect spel. De graphics halen niet de kwaliteit van de concepttrailer van Project Athia, maar het heeft ook niet de graphics van een PS4-spel. Het is een oké spel, met mooie landschappen en momenten, maar er was meer van verwacht.

Het verhaal is voorspelbaar, de personages zijn niet overtuigend en de dialoog is soms meelijwekkend, mede door het stemacteren. Maar Er gaat niets boven het oppakken van de controller en beginnen met verkennen en vechten..

Dat is waar Forspoken kan klikken, en contact leggen met spelers die houden van open-wereld avonturen met tientallen dingen om te doen. Geen van hen zal de geschiedenis ingaan als bijzonder origineel, maar… dankzij aspecten als magisch parkour en gevechten, weet het te boeien..

Ik ben klaar met het avontuur, en ik kijk uit naar meer van het “speelbare deel”; ik wil niets weten van het verhaal en de personages. Ik geef niets om hen. Ik wil de mutanten doden, de beste cape bemachtigen en deze zoveel mogelijk verbeteren en overigens gebruik maken van de tientallen items die ik heb verzameld en niet nodig had om mijn uitrusting te verbeteren.

Maar ik begrijp dat er spelers zullen zijn die meer last hebben van de negatieve kant, de graphics die niet het getoonde niveau halen of dat het verhaal voor hen een teleurstelling is. Zoals ik al zei, Forspoken wordt een duidelijk verdeeld spel: dit is nog maar een mening, de mening van iemand die de goede dingen heeft bewaard en toch al het goede heeft gezien. improviseerbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *