Dit zijn de verschillen tussen The Last of Us serie op HBO en het videospel: een hoofdstuk-voor-hoofdstuk gids

Dit zijn de verschillen tussen The Last of Us serie op HBO en het videospel: een hoofdstuk-voor-hoofdstuk gids

The Last of Us arriveert in stijl op HBO Max. De nieuwe serie van het streamingplatform is deze week de grote première en daarom is het tijd om het voorstel ervan eens goed onder de loep te nemen. Een nieuwe bewerking van een videospel is hier.

Daarom is er niets beter om deze serie te begrijpen dan door te vergelijken. Welke verschillen zijn er tussen het spel van Naughty Dog en The Last of Us door HBO Max? Nou, hier zijn de 7 belangrijkste punten die de twee producten enigszins van elkaar onderscheiden.

Hoofdstuk 2: Besmet (23 januari)

De tweede aflevering introduceert een paar grote verschillen met het videospel. Het werpt wat meer licht op de oorsprong van de door de schimmels veroorzaakte pandemie, nieuwe theorieën over het verband tussen alle getroffenen of veranderingen in de manier waarop een van de personages sterft. Dit zijn de belangrijkste veranderingen.

Jakarta van binnenuit

De eerste aflevering gaf ons een onthullende uitzending waarin werd onthuld dat het in Jakartawaar de infectie zich voor het eerst begon te verspreiden. Deze nieuwe aflevering begint met een flashbackevenals de eerste.

Deze scène speelt zich af in Jakarta, iets wat we nooit in het spel zagen, en laat ons kennismaken met mycologie-expert professor Ibu Ratna en hoe de Cordyceps paddenstoel wordt geïntroduceerd. (de meel theorie wordt steeds sterker en sterker).

Volgens dit personage zou de beste manier om de pandemie te beteugelen zijn om bombardeer de staddie duidelijk verband houdt met de vermeldingen van dezelfde strategie in Boston die in het spel worden becommentarieerd.

Cordyceps verbinding

Hier hebben we iets heel interessants als het gaat om het beoordelen van de mogelijkheden van de serie. Op een bepaald moment, Tess merkt op dat de infectie verbindingen legt…. De Cordyceps schimmel groeit ondergronds en weeft vezels die elders gevolgen hebben.

Als je bijvoorbeeld op een schimmelplek stapt, kun je de besmette elders wakker maken. Dit roept al theorieën op over Ellie’s rol in dit alles. Ze is niet getransformeerd door de schimmel, maar… Is ze op een andere manier besmet? Het spel heeft ons dit niet verteld.

Snappers en nieuwe zones

Natuurlijk toont de aflevering ons de nieuwe stappen die Joel, Ellie en Tess zetten na hun ontsnapping uit Boston. Er zijn hier geen verrassingen ten opzichte van het spel, al zijn er wel veranderingen in bepaalde momenten en scènes.

De reis door de straten, het museum en, tenslotte, het Capitool is voorzien van lichte narratieve licenties.. De eerste ontmoeting met de angstaanjagende snappers vindt plaats in het museum en de aanwezigheid van FEDRA in de omgeving wordt geëlimineerd.

Bovendien vindt deze nieuwe aflevering overdag plaats, in tegenstelling tot het spel. Er is ook een uitstekende knipoog van ironie wanneer Ellie door de ondergelopen gebieden begint te lopen die haar slechts tot haar middel bedekken, ook al kan ze niet zwemmen (een duidelijke verwijzing naar de puzzels in het spel).

Tot ziens, Tess

Als je Naughty Dog’s titel hebt gespeeld, komt dit niet als een verrassing. Tess offert zichzelf op in het Capitool nadat ze is gebeten door een geïnfecteerde. Maar hoewel de daad vergelijkbaar is, is de manier van sterven dat niet.

Terwijl in het spel de dood van Tess off-camera plaatsvindt door het geluid van geweerschoten die het duidelijk maken, in de serie van HBO Max dit komt door een horde snappers die de groep aanvallen.

Tess offert zich heldhaftig op om hen te stoppen, wat leidt tot een slotscène die ook heel anders is; iets wat zelfs veteranen van de serie heeft verrast.

Vermeld aan Bill en Frank

De dood van Tess zorgt ook voor een ander belangrijk verschil met het spel. Het personage staat erop, voordat ze sterft, dat Joel en Ellie naar… Bill en Frankiets wat in de spellen niet gebeurt, en wat de aanleiding moet zijn voor aflevering 3, een van de meest veranderde uit het spel, volgens Neil Druckmann en andere makers.

We herinneren ons dat in het spel, Joel reisde naar Lincoln om een voertuig te halen. door de handen van een vriend, Bill. Frank kenden ze al, hij was een van de lijken die het echtpaar vond in de ondergelopen ondergrondse van de stad.

Hoofdstuk 1: Als je verdwaalt in het donker (16 januari)

Het debuut van de serie was redelijk trouw aan het videospel, hoewel het de gelegenheid te baat nam om wat dieper in te gaan op de relatie tussen Joel en zijn dochter Sarah, en de dagen in de aanloop naar het “begin van het einde”. Het is slechts de eerste van de verschillen tussen HBO’s The Last of Us serie en het videospel..

Geweldja, maar niet zoveel

The Last of Us was een revolutionaire videogame die ongegeneerd een uiterst wrede en gewelddadige wereld liet zien. Velen herinneren zich Tess’s schot van dichtbij in de openingsscènes van het spel.

Goed, wordt de serie iets afgezwakt…. Ten eerste, omdat het niet nodig is de aandacht van de kijker vast te houden, volgens Neil Druckmannen ten tweede omdat het een grotere impact heeft als het getoond wordt.

Een uitgebreid voorwoord

De proloog van The Last of Us is een van de beste momenten van het spel en een intentieverklaring die duidelijk maakt dat dit spel ons emotioneel wil vernietigen.

In de serie zal het ook aanwezig zijn en op een uitgebreidere manier, met meer karakterontwikkeling voordat alles de mist in gaat. Het zal ongeveer 30 minuten duren.

Zeg nee tegen schimmel en vaarwel tegen sporen

De Cordyceps pandemie in The Last of Us van Naughty Dog werd veroorzaakt door de werking van een dodelijke schimmel. In vele delen van het spel waren er zeer besmettelijke sporenzones waar we een masker moesten opzetten.

In de serie is dit veranderd. Er zijn geen sporen, maar ranken.de stengels van klimplanten. Dit is gedaan om te voorkomen dat iedereen een masker moet dragen tijdens het filmen en plotten.

Nieuw portret van Joel

Joel’s beroep in het spel werd in de vroege stadia van het plot intuïtief vastgesteld. We speelden een smokkelaar. In de serie veranderen de dingen echter… en ten kwade voor de hoofdpersoon, want hij is een drugsdealer.

Aan de andere kant wordt het personage anders behandeld. Hij zal niet de hele tijd hurken, zoals in het videospel. Op het mentale vlak is dit wat Neil Druckmann zei over de nieuwe Joel en Peter Pascal.

We zochten minder naar iemand die een stoere jongen kon spelen, want dat is in zekere zin het gemakkelijke deel, en meer naar iemand die kon laten zien dat er een gekwelde ziel in hem schuilt.

Meer nieuwe gezichten in de show

The Last of Us is een geweldige adaptatie trouw aan het spel, maar het neemt ook zijn eigen vrijheden door het toevoegen van nieuw materiaal, zoals voorheen ongeziene personages op het scherm. Bovendien zijn sommige locaties ook veranderd.

We zullen bijvoorbeeld Kathleen ontmoeten, de leider van de Jagers, de bende die we in Pittsburg zagen, die nu in Kansas City zal zijn. We hebben ook Troy Baker, die een nieuw personage zal spelen.

De dag van de uitbraak verandert van datum

De Dag van de uitbraakhet moment waarop de pandemie officieel begon in The Last of Us vindt plaats in 2013. Het spel hervat de gebeurtenissen 20 jaar later, in 2033.

De serie gaat echter verder terug in de tijd. De Dag van de Uitbraak in de HBO Max-productie speelt zich af in 2003 en de daaropvolgende actie in het huidige jaar, 2023.

Verschijning van een zeer speciaal karakter

Ten slotte zal een personage dat erg speels kan zijn in de serie aanwezig zijn, ook al werd hij alleen in het spel genoemd. We hebben het over Ellie’s moeder.

Ashley Johnson, die Ellie’s motion capture deed, zal Anna, de moeder van het jonge meisje, tot leven brengen. Dit is zeker een van de meest merkwaardige nieuwe toevoegingen aan de serie.

Heb je de serie al gezien, wat vond je ervan, en kijk je ernaar uit om sommige spellen opnieuw te spelen? Als je dieper wilt graven kun je altijd nog kijken hoe Bella Ramsey uitlegde hoe ze omging met de haters die niet wilden dat ze Ellie was in The Last of Us.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *