Riot bevestigt dat League of Legends en TFT broncode is gestolen bij de hack, en zal het losgeld niet betalen.

Riot bevestigt dat League of Legends en TFT broncode is gestolen bij de hack, en zal het losgeld niet betalen.

Opstand heeft meer details vrijgegeven over de cyberaanval die het kreeg kort na de aankondiging van de ontslagen, het bedrijf dat eigendom is van Tencent bevestigt de diefstal van LoL en TFT broncode; ze zullen echter niet betalen om het terug te krijgen.

In een thread op 7 tweet die begon met de verzekering dat ze hun belofte om deze zaak bij te werken zouden nakomen, ze verzekerden dat hun analyse de diefstal bevestigde en “een anti-cheat platform werden gelekt door de aanvallers.“.

Vervolgens bevestigen zij dat zij op 24 januari een losgeldmailing hebben ontvangen, “spreekt het vanzelf dat we niet zullen betalen“, stond er. Hoewel de aanval hun omgeving heeft verstoord en in de toekomst schade zou kunnen veroorzaken, zeggen ze dat er geen persoonlijke gegevens in gevaar zijn.

Hoewel elke blootstelling van de code zou kunnen leiden tot nieuwe cheats, zijn we sinds de aanval bezig om de impact hiervan te beoordelen en bereid om zo snel mogelijk patches uit te brengen.“, zeiden ze.

De code heeft ook een aantal experimentele functiesZe hopen ze binnenkort uit te brengen aan de rest van de spelers, en als prototypes zijn ze “is er geen garantie dat ze ooit gepubliceerd zullen worden.“.

Ook nu nog zijn de beveiligingsteams en externe consultants bezig met het beoordelen van de aanval en het doorlichten van de spelsystemen in het algemeen.

Wij hebben ook de veiligheidsdiensten gewaarschuwd, waarmee wij actief samenwerken in het onderzoek naar de aanslag en de groep die deze heeft gepleegd.“, zeggen ze.

Zijn er meer Riot games betrokken bij de aanval?

Het bedrijf beweert “heeft zich verbonden tot transparantie en zal in de toekomst een volledig verslag uitbrengen met details over de technieken van de aanvallers, de gebieden waarop zij hebben gefaald en de stappen die moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt.“.

Tot slot zegt Riot Games: “We hebben veel vooruitgang geboekt sinds vorige week en we denken dat we alles tegen het einde van de week (…)

De teams van de League en TFT zullen u binnenkort laten weten wat dit betekent voor elke wedstrijd.“. Op dit moment is het nog te vroeg om precies te weten wat de status is.

Riot Games is eigendom van het Chinese bedrijf Tencent. en ze zijn waarschijnlijk alles wat er gebeurd is al aan het evalueren om een oplossing te vinden.

Voorlopig – en godzijdank – lijkt het erop dat alles met betrekking tot persoonlijke gegevens van spelers en werknemers niet is gestolen of wat dan ook.

Dat klopt. Riot betreurt de diefstal van de broncode van League of Legends en TFT.maar geeft de betaling niet op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *