Justin Roiland stapt ook uit Squanch Games, de ontwikkelaars van High on Life, na zijn rechtszaak over misbruik

Justin Roiland stapt ook uit Squanch Games, de ontwikkelaars van High on Life, na zijn rechtszaak over misbruik

Justin Roiland laat het allemaal achter zich, en kondigt eerst zijn ontslag aan bij Rick and Morty na recente beschuldigingen. Nu heeft hij ontslag genomen bij Squanch Spelletjesmakers van High on Life voor PC en Xbox beschikbaar op Game Pass.

Het nieuws over de Adult Swim beslissing komt voor velen als een verrassing, niet in het minst omdat het is gemaakt zonder veel details te geven over hoeveel er is voltooid; we nemen aan dat het recent is.

Maar de Squanch Games officiële Twitter account heeft meer details gegeven over wanneer en hoe deze situatie in het door hem opgerichte bedrijf is ontstaan.

Op 16 januari 2023 ontving Squanch Games het ontslag van Justin Roiland.“leest de verklaring van de ontwikkelaar.

Het gepassioneerde team van Squanch zal doorgaan met het ontwikkelen van spellen waarvan we weten dat onze fans ervan zullen houden en we zullen High on Life blijven ondersteunen en verbeteren.“.

Zoals de Twitter aankondiging gedaan door Adult Swimde studio achter het spel heeft ook de commentaren uitgeschakeld zodat je niet kunt antwoorden; de citaten zijn echter nog steeds actief.

Dan Harmon blijft aan het roer van Rick Sanchez

Roiland was medebedenker van Rick and Morty.zodat Harmon de serie apart kon uitvoeren. Maar hij was een van de hoofdverantwoordelijken voor het spel, dus de effecten zullen later te zien zijn.

Al bij de release was Justin het middelpunt van controverse omdat hij het gebruik van AI-gegenereerde kunst in High on Life rechtvaardigde; een situatie die algemeen werd afgekeurd.

Desondanks werd het spel het best verkochte spel van de week op Steam en het populairste spel op Game Pass in Spanje, vóór Chained Echoes, A Plague Tale: Requiem of LEGO Star Wars.

En dat is nog niet alles, want High on Life was de beste third party launch in de geschiedenis van Xbox Game Pass en zelfs de beste van het jaar.

Dit alles heeft Squanch Games ertoe gebracht zijn volgende games op Xbox Game Pass uit te brengen, want de Microsoft’s spelservice blijft niet te stoppen als “een grote toegevoegde waarde”.

Voorlopig lijkt alles erop te wijzen dat de studio doorgaat met zijn volgende projecten en dat het ook High on Life gaat niet blijven in de steek gelaten voor verbeteringen.

En nu dat Justin Roiland verlaat ook Squanch Games na zijn rechtszaak over misbruikWe zullen zien wat er gebeurt en of het nog grotere gevolgen heeft dan dit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *