Atomic Heart is nu in goud: een van de meest veelbelovende spellen van het jaar is klaar!

Atomic Heart is nu in goud: een van de meest veelbelovende spellen van het jaar is klaar!

In een jaar waarin sequels, remakes en sequels op remakes worden verwacht, durven maar weinig games het aan om een compleet nieuwe AAA-ervaring te bieden, zonder enige binding met eerdere games. Atomic Heart is een van die “nieuwe IP” spellen die de meeste verwachtingen heeft gewekt.

Dit spel van de Russische studio Mundfish werd in 2017 aangekondigd, voor PS4, Xbox One en PC, en trok veel belangstelling vanwege de originele setting (een alternatief decennium uit de jaren 1950 waarin de USSR ontwikkelde een robottechnologie die het mogelijk maakte Nazi-Duitsland veel eerder te verslaan… maar tegen welke prijs?

En na een lange ontwikkeling, waarin velen dachten dat het geannuleerd zou worden… is het er toch van gekomen, en vandaag is aangekondigd dat Atomic Heart is nu goud!

Atomic Heart is al goud

Atomic Heart zal veel dingen zijn. Onder hen, een tegengif voor degenen die moe zijn van multiplayer-centrische games-as-a-service of open-wereld games met duizend taken om te doen, want Atomic Heart wordt een lineaire single-player shooter.

In die zin zal het erg lijken op BioShockniet alleen vanwege het geweld, maar ook omdat ze de grootst mogelijke zorg hebben besteed aan de setting, die zich afspeelt in een robotica faciliteit waar sommige robots onstabiel zijn geworden: wij, als agent, moeten deze androïde rebellie stoppen.

Onlangs konden we het uitproberen, en in onze preview vertelden we je onze goede indrukken van het spel, dat zelfs wat meer open gebieden heeft om te verkennen, zonder dat het spel ons altijd bij de hand leidt.

Ontwikkeld in Unreal Engine 4Atomic Heart komt op 21 februari uit op PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One en PC. Het lijkt een grote hit te worden, hoewel sommigen zich ongemakkelijk voelen bij het dubbelzinnige standpunt van Mundfish (een Russische studio) over de Oekraïense oorlog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *