4 jaar sinds Metroid Prime 4 reboot voor Nintendo Switch

4 jaar sinds Metroid Prime 4 reboot voor Nintendo Switch

Metroid was een van de Nintendo-franchises die onlangs weer tot leven is gewekt dankzij het briljante werk van Mercury Steam met Metroid Dread op Nintendo Switch. De hoofdtak van de franchise, met zijn side-scrolling elementen, is terug…

Dus nu moet alleen nog zijn andere grote tak terugkomen. Metroid Prime en zijn first-person gameplay heeft een sluimerend bestaan geleid sinds de dagen van de Nintendo Wii, toen het uitkwam…[19659002de trilogie die de drie spellen samenbracht van de saga tot nu toe.

Natuurlijk, de aankondiging van Metroid Prime 4 terug in verre 2017 had Samus fans schreeuwen van vreugde. Die euforie is inmiddels vervlogen, want er zijn vele jaren verstreken sinds de aankondiging en we hebben nog steeds weinig om ons aan vast te houden.

Geen nieuws over Metroid Prime 4.

Specifiek, de pijnlijke herinnering dat Metroid Prime 4 is al lange tijd in ontwikkeling en heeft ons onlangs bereikt en het is dat 4 jaar geleden sinds de aankondiging van de herstart van zijn ontwikkeling in Nintendo Switch.

Retro Studios heeft de leiding over dit langverwachte spel, maar we hebben weinig nieuws gehad over de voortgang ervan, behalve een paar losse verklaringen en berichten over nieuwe ontwikkelaars voor het creatieve team van de spel.

Natuurlijk zijn de fans van de serie al gewend geraakt aan deze situatie van eeuwig wachten die hopelijk in 2023 wordt opgelost. Afgelopen november ontdekten we bijvoorbeeld dat Amazon bestellingen voor Metroid Prime 4 had uitgesteld tot januari 2024.

In de tussentijd, Metroid Prime blijft het gesprek van de dag… over een vermeende remaster van het eerste spel of zelfs de hele trilogie voor de hybride console, maar hierover is nog niets officieel van Nintendo naar buiten gekomen.

Dus, alles wat overblijft is te vertrouwen op Metroid Dread Nogmaals, voor degenen onder jullie die het nog niet gespeeld hebben, we raden het ten zeerste aan, want het overtreft al onze verwachtingen en heeft alles waar we van konden dromen: verkenning, spectaculaire actie, een geweldige setting, spanning en de “meest Samus” Samus ooit.

Wat verwacht je van Retro Studios’ Metroid Prime 4? Mocht je zin hebben om oude Nintendo-console-ervaringen te herbeleven, dan is hier een overzicht waarin we het hebben over 11 bekende Nintendo-spellen en -series die nog geen nieuwe release op de Nintendo Switch hebben gehad. Zullen ze er in 2023 een hebben?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *