Leo Messi wordt verwacht in Brasov! “Het is duidelijk gek! Voor de vreugde van het voetbal en voor wat het zou betekenen voor dit hele land, zou ik hem willen.”

Leo Messi wordt verwacht in Brasov! “Het is duidelijk gek! Voor de vreugde van het voetbal en voor wat het zou betekenen voor dit hele land, zou ik hem willen.”

De coach van FC Brasov is al sinds zijn jeugd dol op Argentinië, hij zag de “pumele” live in de WK-finale in Qatar, zijn idool is Maradonna, en als hij het geld had zou hij Leo Messi naar het team onder de Tâmpa halen.

Dan Alexa mag zich gelukkig prijzen! De Brasov-coach was toeschouwer bij de mooiste wedstrijd in de recente geschiedenis van het moderne voetbal, de finale van het WK in Qatar, Argentinië-Frankrijk.

Alexa sloot zijn ogen en droomde even welke superster hij in zijn team zou brengen.

Leo Messi wordt verwacht in Brasov! “Het is duidelijk gek! Voor de vreugde van het voetbal en voor wat het zou betekenen voor dit hele land, zou ik hem willen.”

Na het WK in Qatar kwam Alexa, wiens idool Maradonna is, tot een besluit.

“Ik ben ervan overtuigd dat een WK-finale de belangrijkste wedstrijd is die op deze aarde kan bestaan…Het is duidelijk, gek, maar ik zou Messi alleen al willen zien trainen in het Jeugdstadion in Brasov. Voor de vreugde van het voetbal en voor wat het zou betekenen voor het hele land en voor Brasov, zou ik Messi willen,” zei Dan Alexa, coach van FC Brasov.

Hoewel ik een Maradonna-fan ben, zijn leven ken en hem veel gevolgd heb, verdient Messi het na dit WK om naast hem gezet te worden. Ik denk dat hij misschien wel de grootste in de geschiedenis is – Dan Alexa

Tussen Roy Keane, Antonio Conte en handbal

De trainer van FC Brasov onthulde ook welke voetballer en coach hij bewondert: “Als speler vond ik Roy Keane erg goed en als coach Antonio Conte. Zijn teams hebben er altijd heel goed uitgezien.”

In zijn weinige vrije momenten brengt de oud-voetballer tijd door met zijn drie kinderen: “Ik hou heel veel van mijn kinderen, het is een grote last om ze bij me te hebben. De meisjes zijn geweldig, ik geniet van de momenten die ik met hen heb, ik heb de kleine jongen die steeds spectaculairder begint te worden”.

Naast voetbal heeft Alexa nog een andere sport waar ze graag naar kijkt: “Ik hou van handbal, vrouwenhandbal. Mijn meisjes spelen handbal en dat is de sport waar ik het meest van geniet. En het geeft me de snelste 3- tot 5-seconden kriebels en felheid”.

Gaat naar Antalya

Na meer dan een maand vakantie keerden de spelers van Alexa op 16 januari terug naar de training en het team vertrekt op 30 januari voor een twee weken durend trainingskamp in Antalya.

“Het is een lange pauze geweest, meer dan een maand, we hebben de reacclimatisatieperiode, een zeer moeilijke periode voor elke voetballer, sommige kwamen klaar, sommige minder klaar. We zitten op een normaal niveau, we hebben nog veel werk te doen”, voegde Dan Alexa eraan toe.

Ze maakten 3 belangrijke transfers

Tijdens de winterstop bracht Brasov 3 nieuwe spelers naar het team, Bradley Diallo, voormalig FCU Craiova kapitein, Sergiu Pîrvulescu en Ștefan Blănaru: “Het zijn goede spelers die ik ken. Wij gaan liever voor de zekerheden, die al eens bevestigd zijn. Ik hoop ze mentaal gerust te stellen en ze zo te motiveren dat ze zich snel thuis voelen.”

Ștefan Blănaru verliet FC Mioveni en sloot zich aan bij FC Brasov in de tweede klasse. Alexa wilde hem heel graag. “Ik kwam naar een team met traditie in het Roemeense voetbal, ik werd goed ontvangen in de kleedkamer en ik hoop een goede job te doen, om de doelstellingen van de club te bereiken. Het is belangrijk dat de coach je wil, hij maakt tenslotte het team, maar ik denk dat iedereen in het management wilde dat ik naar FC Brasov kwam”, zei Blănaru.

FC Brasov staat op de 10e plaats in de tweede divisie en speelt op 25 februari zijn eerste officiële wedstrijd, uit tegen FC Buzău. “Het is een wedstrijd met 6 punten, als we die winnen, worden onze kansen op de play-offs een stuk groter. Op dit moment zijn we 3 punten verwijderd van de play-offs. Ze willen een team zoals vroeger, een team dat in de eerste klasse speelt. Dit jaar willen we het ook, maar als we het niet halen, moeten we volgend jaar naar boven vechten”, voegde Dan Alexa eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *