Dit Steam-spel kost bijna 2000 euro, duurt twee uur, en de makers beweren dat ze in hun recht staan om die prijs te bepalen.

Dit Steam-spel kost bijna 2000 euro, duurt twee uur, en de makers beweren dat ze in hun recht staan om die prijs te bepalen.

Zo nu en dan komt er nieuws dat ons urenlang met een verwrongen gezicht achterlaat. Wij vinden dat The Hidden and Unknown die grenzen overschrijdt. Misschien weet je niet waar we het over hebben, dus we vertellen je maar één zin: een Steam-game die bijna 2000 euro kost.

Dat is meer dan genoeg om je op en neer te laten springen in je stoel. Maar dit is geen gewoon spel, noch een gewone ontwikkelaar – verbergt The Hidden and Unknown iets achter zijn indie-voorgevel?

The Hidden and Unknown is een visuele roman of interactief spel dat maar liefst 1949,09 euro kost. op Steam, ontwikkeld door ProX (een studio opgericht door ThePro, blijkbaar).

In wezen gaat het om een virtuele recreatie van Brian’s leven. (zijn schepper?), vanaf het moment dat hij naar school gaat totdat hij zijn militaire dienstplicht vervult en besluit ingenieur te worden.

Gedurende het spel zijn we getuige van belangrijke momenten in Brian’s leven, met de mogelijkheid om verschillende beslissingen te nemen. Dat klopt, is een zeer kort spel, dat niet meer dan twee uur duurt, volgens de maker.

Het verborgen en onbekende: het grote geheim van Steam

Er zijn veel vragen rond dit spel. Het is duidelijk dat geen enkele videogame 2000 euro waard is, waardoor de gebruikers van Stoom met een scheve neus. Sommige mensen zijn aangemoedigd om het te proberen… hoewel er een truc is.

Om te beginnen is The Hidden and Unknown net geen twee uur lang, dus is het mogelijk om een rendement op Steam te maken als we besluiten het in zijn geheel te voltooien (pas op voor de limiet van 2 uur).

In feite beweert ThePro dat de duur met opzet minder dan 2 uur is, zodat spelers het kunnen terugsturen en hun geld terugkrijgen als ze dat willen.

De reden voor de prijs is dat ik mijn eigen leven niet zou willen verkopen voor centen, want voor mij betekent geschiedenis meer dan een spelletje.”, zegt de maker van The Hidden and Unknown.

Het is ook mogelijk een code aanvragen op het ProX kanaal op Discord. In de spelrecensies kunnen we zien dat sommige spelers het spel konden spelen zonder zoveel geld uit te geven, allemaal dankzij de vrijgevigheid van het ontwikkelingsteam.

Ik begrijp als er mensen zijn die deze prijs niet redelijk vinden, en ik veroordeel hen niet, integendeel, ik denk dat niemand het moet kopen die het zich niet kan veroorloven. Toch heb ik ervoor gezorgd dat het spel net geen twee uur duurt, zodat je het hele verhaal kunt uitspelen en dan je geld terug kunt vragen.”.

ThePro’s idee met The Hidden and Unknown was. om de filosofische en psychologische kant van het leven te laten zien.met zijn eigen verhaal als referentie. Er zijn wat veranderde details, maar men kan zeggen dat het een autobiografisch stuk is.

Voorlopig het spel heeft 13 recensies op Steam. De meeste zijn negatief, hoewel er bij sommige gebruikers weer het omgekeerde, sluwe recensiebombardement is.

Wilt u proberen Het verborgen en onbekende? We raden je zeker aan om via Discord een code aan te vragen bij ProX, maar het is ook mogelijk om het spel terug te sturen na het uitproberen, of na het voltooien van het minder dan 2 uur durende verhaal. Het is aan jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *