21 jaar later keert Kadabra terug in het Pokémon-kaartspel en biedt goochelaar Uri Geller fans zijn excuses aan omdat hij The Pokémon Company heeft aangeklaagd.

21 jaar later keert Kadabra terug in het Pokémon-kaartspel en biedt goochelaar Uri Geller fans zijn excuses aan omdat hij The Pokémon Company heeft aangeklaagd.

Pokémon is een van de populairste franchises aller tijden. En let op, want we hebben het niet alleen over Nintendo’s videogames of de anime (die afscheid neemt van Ash en Pikachu), maar ook over het beroemde Pokémon kaartspel.

De laatste jaren is het kaartspel Pokémon een maatschappelijk fenomeen geworden, ook al bestaat het al sinds eind jaren negentig. Youtubers als Logan Paul of El Rubius blijven hun nieuwe kaarten en uitgebreide collecties uploaden..

Sinds 2002 is er echter een opvallende afwezigheid die u misschien niet heeft opgemerkt. Waarom ontbreekt Kadabra in de collecties van Pokémon kaarten? Daar is een goede reden voor.

Hoewel zijn pre-evolutie Abra en zijn evolutie Alakazam de afgelopen jaren kaarten hebben gehad, zijn Nintendo en The Pokémon Company altijd bijzonder voorzichtig geweest met de evolutielijn van deze Pokémon.

De verklaring gaat terug tot november 2000, toen… klaagde de beroemde illusionist Uri Geller Nintendo aan… voor het gebruik van zijn vervormd beeld om Kadabra tot leven te brengen.

Uri Geller verontschuldigt zich, en Kadabra is terug.

We hebben goed nieuws voor Pokémon fans: Kadabra zal opnieuw deel uitmaken van de Pokémon Card 151 collectie.die alle Pokémon uit de Kanto regio omvat.

In juni keert Kadabra terug in het originele Pokémon-deck. Dit maakt een einde aan Abra’s vreemde directe evolutie in Alakazam via een speciale aanval, die veel fans niet begrepen.

Het komt allemaal omdat illusionist Uri Geller, bekend om het buigen van lepels, zich heeft verontschuldigd voor het aan de kaak stellen van The Pokémon Company en Nintendo meer dan 20 jaar geleden, en verzoekt Kadabra terug te keren naar zijn metgezellen..

Dit werd vorig jaar al bevestigd, via het PokeBeach portaal. Echter, Uri Geller had het over een release in december 2022.wat uiteindelijk niet lukte.

Het PokeBeach portaal heeft contact opgenomen met Uri Geller voor mogelijk nieuws over de Kadabra-kaart, waarop de illusionist als volgt reageerde:

Hallo mijn lieve vrienden. Ik ben blij dat Pokémon fans enthousiast zijn over de terugkeer van Kadabra in het kaartspel. Kijk, ik wil de Pokémon fans bedanken die mij de afgelopen jaren hebben aangesproken. Inclusief PokeBeach fans, die me bleven contacteren. Eigenlijk waren het jij en mijn kleindochters die me van gedachten deden veranderen.”.

Misschien kent u het verhaal achter Uri Geller en de Kadabra rechtszaak niet. In november 2000 klaagde de beroemde illusionist Nintendo en The Pokémon Company aan. in een Californische rechtbank.

Geller was boos over wat hij beschouwde als “beelddiefstal” voor negatieve doeleinden. Met andere woorden, begreep Kadabra’s eerbetoon als een bespotting. (zoals in een van de letters van de Pokémon de term Yungerer stond).

Bovendien stond in een andere brief van Kadabra dat het ”een kwaadaardige versie” van Team Rocket was. Geller vatte dit op als een directe aanval en zette zijn rechtszaak tegen Nintendo voort.

Sinds 2002 hebben we geen brief meer gehad van Kadabra. Eind 2020 echter Uri Geller veranderde van gedachten en vroeg Nintendo de Kadabra kaart vrij te geven.waar het Japanse bedrijf sindsdien aan werkt.

Kadabra’s Pokémon kaart zal beschikbaar zijn vanaf juni als onderdeel van het originele deck van 151 Pokémon uit de Kanto regio. Het is een grote vreugde, omdat we eindelijk kunnen genieten van de originele cast waar we zo van genoten hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *