De studio achter Hogwarts Legacy of Redfall werkt samen met Guerrilla aan verschillende Horizon-games, en is nu officieel hun ontwikkelingspartner.

De studio achter Hogwarts Legacy of Redfall werkt samen met Guerrilla aan verschillende Horizon-games, en is nu officieel hun ontwikkelingspartner.

We hebben het meestal over grote bedrijven (Sony, Microsoft, Nintendo…), uitgevers of ontwikkelingsstudio’s (inclusief de indiescene), maar hoe zit het met ondersteunende studio’s? Nou, ze zijn belangrijker dan het lijkt, in titels als Hogwarts Legacy, bijvoorbeeld.

Dit soort studio’s werkt samen met andere ontwikkelingsteamsZe zijn als tweede productie-eenheden in films en tv-series. Hun werk is zeer belangrijk in de industrie.

Een van de bekendste (we hebben u er een paar jaar geleden al over verteld) is Studio Gobo, gevestigd in Brighton & Hove (UK).die de laatste jaren een benijdenswaardige staat van dienst heeft.

Studio Gobo werkte bijvoorbeeld samen met Ubisoft aan For Honor, en staat momenteel Arkane Austin en Avalanche Software bij. in de ontwikkeling van respectievelijk Redfall en Hogwarts Legacy.

Nou, Studio Gobo heeft al een nieuwe samenwerking aan te kondigen. Bovendien gaat het om een partnerschap op middellange tot lange termijn, bevestigd door de studio zelf op haar Twitter-account.

Studio Gobo werkt samen met Guerrilla aan Horizon

Via zijn officiële Twitter account, Studio Gobo bevestigt dat het nu een officiële partner is van Guerrilla Games, een van de belangrijkste PlayStation-studio’s, en zal ook werken aan een van de meest iconische saga’s van dit moment.

Niemand minder dan Horizon, een prominente franchise op Sony PlayStation met twee hoofdgames. Horizon Forbidden West is het nieuwste deel dat is uitgebracht op PS5 en PS4.

We zijn verheugd te kunnen meedelen dat Studio Gobo nu een gezamenlijke ontwikkelingspartner is van Guerrilla in het Horizon-universum. We vullen momenteel posities in dit en andere teams.”.

PS VR2 komt op 22 februari uit, en de grote exclusive die de virtual reality-kijker zal hebben is Horizon: Roep van de berg. Dit is een PS5 spin-off die de volledige mogelijkheden van Sony’s VR randapparatuur zal benutten.

Studio Gobo komt pas later, omdat… Firesprite heeft de ontwikkeling van Horizon: Call of the Mountain al afgerond.. Het zal mogelijk samenwerken met Guerrilla aan de DLC Burning Shores, voor Forbidden West.

Welke andere Horizon-projecten liggen er op tafel? Nou, er is sprake van twee: aan de ene kant, een remake van Horizon Zero Dawn voor PS5. (in navolging van The Last of Us Part I).

Aan de andere kant van de medaille, Guerrilla plant een multiplayer Horizon Om Sony’s toekomst in games-as-a-service te ondersteunen. Studio Gobo zal een perfecte partner zijn voor Guerrilla.

Studio Gobo is momenteel op zoek naar nieuw personeel voor deze nieuwe fase, via de officiële website. Zonder twijfel een alliantie die er heel goed uitziet.

Het volgende spel waaraan Studio Gobo heeft meegewerkt is Hogwarts Legacyhet Harry Potter spel dat op 10 februari beschikbaar komt. Later op 2 mei verschijnt het langverwachte Redfall van Arkane en Xbox, dat woensdag nieuwe details onthulde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *