Makers van Atomic Heart beschuldigd van verzamelen gegevens voor Russische overheid, wat studio ontkent

Makers van Atomic Heart beschuldigd van verzamelen gegevens voor Russische overheid, wat studio ontkent

Atomic Heart staat bekend als de “Russische Bioshock” en wordt zeer verwacht, maar ook al is het al goud en komt het naar PS4PS5, Xbox, PC en Steam Deck beweert nu controversieel dat het gegevens verzamelt voor de Russische regering; iets dat Mundfish ontkent.

Het onderzoek is het onderwerp geweest van een scherp kritisch artikel van het mediakanaal AIN.Capital, waarin zij bevestigen dat hun privacybeleid op de officiële website deze toezending van informatie aan de FSB bevestigt.

Meer bepaald werd gemeld dat de website van de Russische detailhandelaar een clausule bevatte waarin de gebruikers werd meegedeeld dat hun gegevens konden worden verzameld en naar de Russische overheidsinstanties gestuurd.

En dat was inclusief de Belastingdienst en de Federale Veiligheidsdienst. (FSB), een federaal agentschap met ruime bevoegdheden om het regeringsbeleid inzake nationale defensie en terrorismebestrijding uit te voeren.

AIN beweerde ook dat het beleid van Mundfish “de Russische mobilisatiewetten, waaruit in Rusland soldaten worden gerekruteerd om de misdadige oorlog tegen Oekraïne voort te zetten“.

Maar de media beweert zelfs dat Atomic Heart “gesponsord door Russische investeerders” en die van Mundfish gaf aan dat haar wettelijke zetel zich in Moskou bevindt..

In een verklaring aan GamesRadar+ heeft Mundfish zelf de beschuldigingen van gegevensverzameling weerlegd door te stellen dat de privacyverklaring die in het rapport in AIN wordt aangehaald “verouderd en foutief“.

Robots bespioneren ons niet buiten beeld in deze shooter.

Ons spel en onze website verzamelen GEEN informatie of gegevens.“, verklaart een woordvoerder van Mundfish. “De privacyverklaring van de website is verouderd en onjuist, deze had al jaren geleden verwijderd moeten worden.

We hebben de winkel gesloten om onze fans te verzekeren van de integriteit van onze studio en producten. Wij verontschuldigen ons voor eventuele verwarring in dit verband.“.

Maar hoewel dit nu van de website is verwijderd, heeft Mundfish bevestigd noch ontkend dat haar website gebruikers wel degelijk vroeg om ermee in te stemmen dat hun gegevens zouden worden verzameld, dat in haar privacybeleid melding werd gemaakt van de Russische autoriteiten of dat haar kantoor zich in Moskou bevindt.

Ook hebben ze hun politieke standpunt over de oorlog in Oekraïne, die een ontwikkelaar van Remedy (Alan Wake) deed ontploffen, niet verduidelijkt.

Dit waren 15 nieuwe minuten van Atomic Heart en er werd bevestigd dat het geen multiplayer zal bevatten en dat er al minstens vier DLC’s gepland zijn.

Dat valt wel onder Xbox Game Pass releases in 2023, want in 2023 komen er meer dan 50 titels naar Xbox Game Pass. Microsoft’s spelservice.

Voorlopig Makers van Atomic Heart ontkennen gegevens te verzamelen voor Russische overheid maar is deze situatie hier voorbij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *