Dead Space verkoopt minder dan de helft minder dan The Callisto Protocol bij de lancering (UK), maar er zijn veel nuances.

Dead Space verkoopt minder dan de helft minder dan The Callisto Protocol bij de lancering (UK), maar er zijn veel nuances.

Het is nog maar januari, maar 2023 heeft ons al een goed handvol nieuwe AAA spellen…met gemengde resultaten. Twee ervan kwamen vorige week uit, Dead Space y Forspokenen we hebben al de eerste verkoopcijfers… met verrassingen.

Deze gegevens zijn afkomstig van Verenigd Koninkrijkde markt die als eerste de wekelijkse verkoopcijfers onthult, via GfK (via GamesIndustry).

Ondanks de push van Sony, die een belangrijke exclusive is op de PS5-consoles, is Forspoken er niet in geslaagd Dead Space in te halen, dat de toppositie inneemt, terwijl Square Enix’ mislukte spel debuteert op een verontrustende vierde plaats.

Maar ook voor Dead Space is het niet goed gegaan? omdat, tegen alle verwachtingen in, heeft minder dan de helft verkocht van wat het verkocht… Het Callisto Protocol in zijn eerste weekend.

Dead Space Remake, verkoop mislukt?

De vergelijking is veelzeggend omdat beide spellen, Dead Space en The Callisto Protocol, “halfbroers” zijn: beide zijn derdepersoons survival horror dat zich afspeelt in donkere ruimtestations, en Callisto is zelfs van de originele maker van Dead Space 15 jaar geleden.

En het is des te belangrijker omdat het Callisto Protocol, dat zeer hoog gegrepen was, halfslachtig werd achtergelaten door sommige zeer gemengde kritieken (iets waarop Dead Space wint, dat een A krijgt) en verkopen die, zonder het cijfer te kennen, de uitgever Krafton van streek lijken te hebben gemaakt, die er waarschijnlijk geld op zal verliezen.

Als Dead Space begint met minder dan de helft te verkopen van The Callisto Protocol, en The Callisto Protocol werd al beschouwd als een enorme verkoopflop, waar blijft Dead Space dan?

Volgens Christopher Dring van Games Industry is het te vroeg om conclusies te trekken, en zijn er veel nuances: digitale verkopen zijn niet inbegrepen (EA promootte veel aanbiedingen om de digitale versie van Dead Space te kopen, die ook op platforms staat); Callisto is op meer platforms uitgebracht (ook PS4 en Xbox One); Dead Space is duurder; Callisto is uitgebracht met Kerstmis, wanneer er meer games worden verkocht….

Dus, hoewel Dead Space een relatief trage start heeft gehad in de verkoop (we herinneren ons, alleen in UK en fysiek formaat), heeft het nog steeds veel te bewijzen. Op Steam was het bijvoorbeeld een van de bestsellers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *