Immortality regisseur Sam Barlow’s subtiele grapje naar een bedrijf dat games wil maken met Artificial Intelligence (AI)

Immortality regisseur Sam Barlow’s subtiele grapje naar een bedrijf dat games wil maken met Artificial Intelligence (AI)

Veel van de technologieën die we in ons dagelijks leven gebruiken, worden al jaren door kunstmatige intelligentie aangestuurd zonder dat we het beseffen, zoals NVIDIA DLSS, dat een revolutie (ten goede) heeft veroorzaakt in de wereld van PC-gaming.

Maar we zien steeds meer projecten of initiatieven om AI te gebruiken als motor voor producties. creatief: beeldende kunst, muziek, performance, schrijven… alle elementen die deel uitmaken van de ontwikkeling van videospellen.

Het toegestane gebruik (of niet) van Kunstmatige Intelligentie met artistieke motieven heeft een maatschappelijk debat opgeleverd dat enigszins doet denken aan het NFT-debat van een jaar geleden, want de consensus van de meerderheid van de makers in alle disciplines (inclusief videogames) is er een van afwijzing.

Sam Barlow (Immortality) maakt zijn mening over het gebruik van AI in videogames op de meest subtiele manier duidelijk

De Culture DAO is een van die bedrijven die de mogelijkheden van AI in film en videogames wil onderzoeken. In een twitter thread presenteerden zij de mogelijkheden van Gepetto AI(het zou Geppetto moeten zijn, met twee pinnen, maar hé), zijn instrument voor het genereren van “de krachtigste film in de geschiedenis (wat dat ook moge betekenen) en oneindige spelletjes.

Meer bepaald hebben we AI-spelprototypes geïnspireerd door makers als Telltale, Lucasarts, Sam Barlow, Looking Glass, FromSoftware, Arkane, Todd Howard en meer.“, zeiden ze in een tweet (met 18 RT’s en 9 MG’s) die werd geciteerd door een andere van Barlow (met 68 RT en 1.200 MG):

Iedereen die heeft gespeeld ONSTERFELIJKHEID en zelfs 1% van hun thema’s absorbeerde, kun je raden wat ik hiervan vind.“.

Barlow was subtiel in zijn afwijzingmaar de hint was duidelijken The Culture DAO reageerden dat ze dat jammer vonden om te horen, en dat ze van Barlow’s werk houden, met name Silent Hill Shattered Memories en Immortality, een “meesterwerk”.

AI-spellen kunnen zijn zoals Cyberpunk 2077 zonder NPC’s die gewoon weten hoe ze “achteruit, vriend” moeten zeggen of sandbox-spellen zonder complexe interfaces. Nieuwe generaties van makers van videospelletjes zonder geld zullen nieuwe soorten spellen kunnen maken“.

Ze eindigen met te zeggen dat ze grote fans zijn en dat ze hopen “…”.een open geest voor wat een interessant nieuw spelgenre zou kunnen zijn dat nieuwe wegen zal inslaan.“.

Wat denk je? Kunstmatige intelligentie-instrumenten om inhoud te genereren zullen blijven opduiken en diepgaande debatten (en onopgeloste juridische leemten) genereren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *