Rafael Nadal, uitgeschakeld in de tweede ronde op de Australian Open 2023: “Ik ben mentaal kapot!”

Rafael Nadal, uitgeschakeld in de tweede ronde op de Australian Open 2023: “Ik ben mentaal kapot!”

Rafael Nadal, de titelverdediger, is in de tweede ronde van de Australian Open 2023 uitgeschakeld door in drie sets, 6-4, 6-4, 7-5, te verliezen van de Amerikaan Mackenzie McDonald.

De Spanjaard had opnieuw last van medische problemen. Hij blesseerde zijn linkerdij, eindigde zijn Australian Open wedstrijd op één been en legde uit dat hij niet graag opgaf.

Mackenzie McDonald speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van Yoshihito Nishioka en Dalibor Svrcina.

Rafael Nadal uitgeschakeld in tweede ronde op Australian Open 2023: “Ik ben mentaal kapot!”

Nadal is de recordhouder voor gewonnen Grand Slam titels, 22.

De Spanjaard heeft zich, sinds hij in 2001 zijn debuut maakte op de professionele tour, slechts vijf keer teruggetrokken uit Grand Slam-toernooien. De laatste keer was vorig jaar op Wimbledon, toen hij een buikblessure opliep.

“Ik kan niet zeggen dat ik niet mentaal gebroken ben op het moment, want dat ben ik wel. Ik weet niet precies wat het probleem is, maar ik heb een geschiedenis met mijn heup. We moeten onderzoeken wat er gebeurd is. Ik ben moe van het praten over blessures. Ik verloor en probeerde te vechten tot het einde.

Soms is het moeilijk te accepteren en voel je je uitgeput door al die verwondingen. Dit is een moeilijke tijd, die ik moet accepteren en doorgaan. Ik mag niet klagen over mijn leven. Ik kan niet zeggen dat ik niet mentaal gebroken ben, want dat zou liegen zijn. Maar ik hoop dat het niets ernstigs is.

Ik wilde niet stoppen als titelverdediger, ik wilde niet zo sterven. Maar het is heel eenvoudig: ik hou van wat ik doe. Ik hou ervan om het spel te spelen en te weten dat het niet eeuwig zal duren. Ik voel me graag competitief.

Ik hou van vechten zoals ik al meer dan de helft van mijn leven vecht. Als je houdt van wat je doet, zijn dit geen offers,” zei Rafael Nadal op de persconferentie na afloop van zijn partij met Mackenzie McDonald.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *