Hoe kan Dinamo gered worden? Gigi Becali heeft de oplossing: “Deze Roemeense insolventiewet is een soort diefstal”

Hoe kan Dinamo gered worden? Gigi Becali heeft de oplossing: “Deze Roemeense insolventiewet is een soort diefstal”

Dinamo is failliet en degradeert vanaf de zomer van 2022, maar FCSB-financier Gigi Becali weet hoe de rivaliserende ploeg er financieel weer bovenop kan komen.

De rood-witte ploeg ging op 29 juni 2021 failliet en degradeerde op 29 mei 2022 voor het eerst in de 74-jarige geschiedenis van de club naar League 2.

Op 13 december 2022 werd het gewijzigde reorganisatieplan door de rechtbank verworpen. De curator Răzvan Zăvăleanu en de speciale bewindvoerder Vlad Iacob zijn op zoek naar investeerders om Dinamo te redden.

Hoe kan Dinamo gered worden? Gigi Becali heeft de oplossing: “Deze Roemeense insolventiewet is een soort diefstal”

Hoe de aandelen van Dinamo zijn verdeeld: Lotus (Dorin Șerdean) – 72,8758%, DDB – 20,0610%, CS FC Dinamo (Nicolae Badea) – 7,031%,, Cornel Dinu – 0,013%.

DDB wilde de aandelen overnemen als het reorganisatieplan werd goedgekeurd en de schulden van de club werden teruggebracht tot 2,5 miljoen euro.

“Bij Dinamo zijn er ongeveer 7 of 8 miljoen schulden. Laat iemand komen en de schulden kopen, dat is 51% van hen, voor ongeveer 2 tot 3 miljoen, zodat er geen problemen zijn. Mensen, hoe dan ook, als ze geld hebben om te nemen, nemen ze het aan. Zolang er geen meerderheidscrediteur is die de schulden wegwerkt, kan Zăvăleanu geen insolventieprogramma uitvoeren. Welk programma zegt hij? Nou, er is geen programma om je uit het faillissement te halen in het voetbal. Heeft hij enige activiteit? Je moet tegen de rechter zeggen: Kijk, ik verkoop spelers voor zoveel geld, ik haal wat geld uit de Europa League…dat wil zeggen, wat tastbare dingen. Anders kom je niet uit de insolventie.

Iemand moet binnenkomen en de schulden uitwissen, want dat kan in Roemenië, dat wil zeggen, je wist de schulden uit en de eigenaar blijft eigenaar van de activa. Het is dus een soort diefstal, als het ware, deze insolventiewet in Roemenië,” vertelde Gigi Becali aan Digi Sport.

Bericht aan DDB

Becali vervolgde: “Nou, bij jou nemen de schulden elke maand toe. Je kunt ze niet omzetten in aandelen. DDB moet dat doen, want er zijn enkele schuldeisers die een paar miljoen hebben:Kijk, we geven je 600.000 voor twee miljoen…ik bedoel om de schuld van de schuldeisers te kopen.

En dan, als ze de meerderheid van de schuldeisers worden, kunnen ze stemmen om alle schulden kwijt te schelden. Dat is uit de insolventie komen. Omdat het geen productiebedrijf is. Dat kun je niet tegen een rechter zeggen.

Dus pas als iemand 2 miljoen dollar heeft, kun je er zoveel uithalen. Als iemand de vorderingen van de schuldeisers koopt, schrijven ze de schulden af, volgens de wet.

Nou, dat gebeurt niet omdat Zăvăleanu niet komt en zegt: Hey, DDB jongens, hoeveel hebben jullie? Een miljoen? Koop nog eens 1,5 miljoen…

Dat is wat ik deed, ik kocht 500.000 schuld voor 100.000, of 100.000 schuld voor 30.000. Nou, willen de mensen niets meer?” voegde Gigi Becali toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *