Lucian Todea is gestorven! De voormalige UTA Arad voetballer werd slechts 36 jaar oud…

Lucian Todea is gestorven! De voormalige UTA Arad voetballer werd slechts 36 jaar oud…

Rouw in het Roemeense voetbal! Na Florin Hidișan (40 jaar) neemt UTA plotseling afscheid van een andere voormalige creatieve middenvelder van de ploeg die tussen 2006-2008 in Liga 1 speelde.

Lucian Todea is donderdagavond overleden na een bittere strijd met hoofdkanker.

De voetballer uit Oradea was pas 36 jaar oud en werd tot het laatste moment gesteund door vele collega’s en goede vrienden.

Na de humanitaire actie van vrienden van het minivoetbal eind oktober (“Alături de Luci Todea”), in de afgelopen weken, op Facebook, Gigel Bucur, Mihai Neșu, Marius Popa, Adrian Anca, George Pușcaș, Raymond Lukacs, Steliano Filip, Liviu Antal, Ciprian Deac, Denis Alibec, Beto, Mihai Pintilii, Lukasz Szukala, Iulian Cristea, Daniel Celea en Daniel Paraschiv hebben allemaal geboden op shirts, en Helmuth Duckadam heeft een paar handschoenen ter veiling aangeboden.

Helaas heeft “Todică” nooit een behandeling in het buitenland kunnen beginnen, omdat zijn gezondheid met de dag slechter werd.

Hij speelde met UTA in League 1

Lucian Todea werd opgeleid bij LPS Bihorul Oradea (de groep van coach Ionel Negrea) maakte zijn debuut in Liga 1 in het shirt van UTA Arad op 20-jarige leeftijd op 3 maart 2007 in een wedstrijd tegen FC Argeș, 0-0, bijgewoond door 7.000 toeschouwers.

Op dat moment was de coach van Arad Marius Lăcătuș zelf, die Lucian in de 69e minuut het veld in stuurde ter vervanging van Thiago Fernandes.

Onder zijn teamgenoten had hij de doelman Daniel Tudor, de spelers Laszlo Balint, Cosmin Pașcovici, Cristian Todea, Crstian Dănălache, Bogdan Apostu of de Bihoreaan Dorin Mihuț, later was hij ook teamgenoot van Ioan Hora. Na zijn ervaring in Arad speelde hij onder meer voor FC Bihor, Lotus Baile Felix, Dinamo II Boekarest, Corvinul Hunedoara, CSM Râmnicu Vâlcea, SCM Zalău en Crișul Chișineu Criș.

Hij speelde voor het laatst voor CS Orșohei vanwaar hij in december 2018, op slechts 32-jarige leeftijd, met pensioen ging, schrijft ProSport.ro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *