Geldinzamelingsactie voor het zoontje van voormalig handbalster Valerie Motogna! De kleine jongen is in een gespecialiseerde kliniek in Italië…

Geldinzamelingsactie voor het zoontje van voormalig handbalster Valerie Motogna! De kleine jongen is in een gespecialiseerde kliniek in Italië…

Valeria Motogna heeft onze hulp nodig. De beroemde handbalster maakt een zeer moeilijke tijd door sinds bij haar eenjarige zoon Patrick een ernstige ziekte werd vastgesteld.

Ramona Farcău is bij haar goede vriendin in een moeilijke tijd, die ze hoopt te boven te komen.

“Mijn voormalige collega en goede vriendin, Valeria Motogna, staat voor haar zwaarste wedstrijd tot nu toe. Haar zoon, Patrick Motogna, 2 jaar en 4 maanden oud, heeft een verpletterende diagnose gekregen: acute myeloblastische leukemie.

Sinds april vorig jaar zit het jongetje in een speciale kliniek in Italië, en Vali en zijn man Gabi doen hun best om het geld bij elkaar te krijgen dat nodig is voor een beenmergtransplantatie voor Patrick.

Geldinzamelingsactie voor het zoontje van voormalig handbalster Valerie Motogna! De kleine jongen is in een gespecialiseerde kliniek in Italië…

Ze staan op de wachtlijst voor een transplantatie en de ziekenhuisopname van Patrick in Italië is duur,” vertelde Ramona Farcău, die besloot haar voormalige collega te helpen.

“Afgelopen april werd bij Patrick acute myeloblastische leukemie vastgesteld. Sindsdien zijn we in Italië geweest, reizen we nog steeds en is Patrick onder behandeling en wachten we op zijn transplantatie! Hij is 2 jaar en 4 maanden oud en we bidden dat alles goed gaat zodat Patrick een vredig leven kan hebben. We weten niet wat de totale kosten zullen zijn!

We zullen het pas aan het eind weten, want andere uitgaven kunnen altijd ingrijpen”, vertelde Vali Motogna.

Hoewel Vali aanvankelijk weigerde en zei dat hij geen problemen wilde veroorzaken, startte Ramona Farcău een inzamelingsactie voor de kleine Patrick: “Elk bedrag kan het leven van Patrick Motogna redden en we kunnen niet onbewogen blijven in een dergelijk geval. Club Olympische RFH zal actief betrokken zijn bij dit initiatief en wij hopen dat zoveel mogelijk mensen, vooral uit de handbalwereld, zich bij ons aansluiten.

Ik nodig iedereen die Vali kent, die geraakt is door zijn successen voor het nationale team of die zich alleen maar kan voorstellen wat hij op dit moment doormaakt, uit om samen met ons de kleine Patrick te helpen zijn strijd tegen leukemie te winnen. Patrick heeft onze betrokkenheid nodig, ieders betrokkenheid, solidariteit en empathie, en de handbalwereld heeft al vaak bewezen dat ze werkt als één grote familie, die prachtige dingen kan bereiken.”

Wat is het handbalrecord van Vali Motogna?

Vali Motogna, die haar professionele loopbaan heeft beëindigd, heeft zich toegelegd op het coachen van kinderen in Zalău, waar ze een privéclub heeft. In 1996 won Vali de City Cup met HC Zalău.

In 1998 en 1999 won hij met het Roemeense nationale team twee gouden medailles op de wereldkampioenschappen voor junioren en jongeren, en in 2005 won hij de zilveren medaille op het wereldkampioenschap in Rusland. Ze is in 2006 naar Oltchim overgestapt, Vali won de EHF Cup Winners’ Cup in 2007, de EHF Champions Trophy in hetzelfde jaar en speelde in de finale van de Champions League.In 2000 en 2008 was zij lid van het Roemeense nationale team, en op de Olympische Spelen van 2008 in Peking werd zij benoemd tot vlaggendrager van de Roemeense delegatie bij de openingsceremonie.

Wat is myeloblastische leukemie?

Twee soorten witte bloedcellen worden ook geproduceerd in de lymfeklieren en de milt. In het beenmerg komen alle soorten bloedcellen voort uit één enkel, onrijp celtype dat stamcellen wordt genoemd. Na verloop van tijd delen ze zich en vormen ze voorlopers van bloedcellen: myeloïde of lymfoïde stamcellen.
Myeloïde cellen ontwikkelen zich vervolgens tot een van de drie typen volwassen bloedcellen.

Bij patiënten met acute myeloblastische leukemie vermenigvuldigen de myeloïde voorlopercellen, myeloblasten of myeloïde blasten genoemd, zich ongecontroleerd, zijn abnormaal, functioneren niet goed en ontwikkelen zich niet tot gezonde witte bloedcellen.

Myeloïde blasten hopen zich in zeer grote aantallen op in het beenmerg en vervolgens in het bloed, waar ze het volgende achterlaten
minder ruimte voor gezonde bloedcellen. Wanneer dit gebeurt, worden patiënten geconfronteerd met
infecties, bloedarmoede en/of bloedingen.

Doneer aan Patrick Motogna! U kunt Patrick helpen door te doneren op een van de onderstaande rekeningen:

Naam: Motogna Vasile Gabriel

Lei-rekening: RO92BTRLRONCRT0353543601
Euro rekening: RO42BTRLEURCRT0353543601

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *