Gică Hagi, op de rand van het verlies van de Super League titel, maar winstgevende zaken doen! Alexi Pitu naar Girondins Bordeaux voor een enorm bedrag

Gică Hagi, op de rand van het verlies van de Super League titel, maar winstgevende zaken doen! Alexi Pitu naar Girondins Bordeaux voor een enorm bedrag

Alexi Pitu, 20, van Farul Constanta, zal tot 2027 tekenen bij het Franse Girondins Bordeaux.

De transfersom kan oplopen tot 1 miljoen euro als de club promoveert naar Ligue 1. Pitu is de 15e speler die door de club van Hagi is verkocht voor minstens 1 miljoen euro.

Pitu, geboren in Karlsruhe in Duitsland, volgde zijn opleiding aan de Gheorge Hagi Academy en debuteerde in 2018 op 16-jarige leeftijd als senior.

Gică Hagi, op de rand van verlies van de Liga 1 titel maar winstgevende zaken! Alexi Pitu naar Girondins Bordeaux voor een enorm bedrag

“Ik geef je een primeur, gisteravond verkocht Gică Hagi Alexi Pitu aan Girondins Bordeaux. Hij kende niet eens een vlieg of een bij, en hier kom jij met dit telefoontje, om je een primeur te geven. Ik ging de hele nacht met Gică om, tot 4 uur ’s nachts.

Een team dat financiële problemen had, dat een gat had van 80-90 miljoen euro. Een iconisch team in het Franse voetbal.

Ze staan nu op de tweede plaats na Le Havre en proberen terug te komen in de Ligue 1, waar ze altijd hebben thuisgehoord,” vertelde Becali aan Fanatik.

Alexi Pitu krijgt een maandsalaris van 25.000 euro. Giovanni Becali heeft ook onthuld welke enorme prestatiebonussen de voetballer zal krijgen.

“Hij tekent twee contracten. Een voor de tweede klasse, waar het team nu is, en een andere voor Ligue 1voor wanneer het team zal promoveren. Er zijn bonussen voor doelpunten, assists.

Voor vijf doelpunten en assists krijgt hij een bonus van 10.000 euro. Voor 10 doelpunten en assists krijgt hij 20.000. En zo verder,” zei Giovanni Becali.

Farul Constanta heeft zijn leiderschap verloren

CFR Cluj is opnieuw koploper in de Superliga nadat het maandag in de 22e ronde Farul Constanta met 3-0 (0-0) heeft verslagen.

De doelpunten werden gemaakt door Krasniqi (49), Manea (59 – penalty) en Petrila (77).

In het klassement klom CFR Cluj naar de eerste plaats met 47 punten, gevolgd door Farul met 45 punten en FCSB en Rapid met elk 41 punten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *