Veteraan Mac Walters verlaat Bioware na bijna 20 jaar toewijding aan Mass Effect, Dragon Age, Jade Empire en andere iconische RPG’s.

Veteraan Mac Walters verlaat Bioware na bijna 20 jaar toewijding aan Mass Effect, Dragon Age, Jade Empire en andere iconische RPG’s.

Het is een harde klap voor Bioware, een van de meest getalenteerde studio’s in de industrie, vooral als het gaat om role-playing games. Het is nooit gemakkelijk om afscheid te nemen van een ontwikkelaar, maar nog minder als hij Mac Walters heet.

Walters was een van de zwaargewichten van Biowaredie in feite de rol van productieleider speelde bij Dragon Age Dreadwolf, het vierde deel van de role-playing saga voor PC en consoles.

Na bijna 20 jaar bij Bioware te hebben doorgebrachtMac Walters heeft via LinkedIn bevestigd dat hij een pauze nodig heeft voordat hij overgaat naar de volgende professionele fase van zijn leven. Wat zijn toekomst zal zijn is op dit moment onbekend.

Naast een van de zwaargewichten in de ontwikkeling van Dragon Age Dreadwolf, Walters was de hoofdscenarist van Mass Effect 2 en 3.en als projectleider van Mass Effect Legendary Edition.

Triest nieuws voor Bioware, die werkte momenteel niet alleen aan Dreadwolf maar ook op het vijfde deel (na de originele trilogie en Andromeda) van Mass Effect.

Afscheid van een Bioware veteraan

Mac Walters neemt afscheid van Bioware en bevestigt zijn besluit via zijn officiële LinkedIn-profiel. En het is niet alleen een kwestie van vandaag, want hij verlaat de studio eind 2022, ondanks dat hij dat niet publiekelijk heeft gecommuniceerd.

Alles wijst erop dat het een puur persoonlijke beslissing is. Walters zegt dat hij ”rust” nodig heeft voordat hij zijn toekomst aanpakt.en ziet 2023 als een nieuwe fase in zijn carrière.

Dus, de ontwikkeling van Dragon Age Dreadwolf wordt achtergelaten zonder de productieleider, en het is ook een belangrijk verlies voor het vijfde deel van Mass Effect.nog in pre-productie.

Met een nieuw jaar komen nieuwe avonturen. Zoals sommigen van jullie al weten, heb ik eind vorig jaar besloten BioWare te verlaten. De afgelopen 19 jaar zijn op zijn minst een levensveranderende ervaring geweest en het was voor mij een zeer moeilijke beslissing. Ik heb met zoveel geweldige mensen gewerkt en het voorrecht gehad om deel uit te maken van de meest fantastische teams en projecten.”.

Na bijna twee decennia bij Bioware zijn Walters’ woorden pure dankbaarheid. Hij zegt dat hij met geweldige mensen heeft gewerkt en is hen allen eeuwig dankbaar.

Walters kwam bij Bioware in 2003, en… zijn eerste project was Jade Empire (de RPG uitgebracht voor de eerste Xbox). Hij zou later de senior schrijver voor Mass Effect worden, en een meer prominente rol krijgen (hoofdschrijver) voor Mass Effect 2 en Mass Effect 3.

Dank aan iedereen met wie ik heb mogen samenwerken en ik wens iedereen bij BioWare het allerbeste bij alles wat ze doen. Het was een waar genoegen”.

Tijdens de laatste generatie, Mac Walters was de narrative director van Anthem en ook de creative director van Mass Effect Andromeda.. Zijn laatste baan (voor Dreadwolf) was als projectleider van Mass Effect Legendary Edition, de geremasterde trilogie.

Wat is de volgende stap voor Walters? Voorlopig neemt hij een welverdiende pauze, alvorens te beslissen over zijn toekomst in de videospelindustrie. In de tussentijd, Bioware werkt nog steeds aan Dragon Age Dreadwolf en Mass Effect 5.twee van de meest verwachte AAA’s van deze generatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *