Ze vierden de Kleine Unie door te voetballen in het centrum van de stad. De band met de heerser Alexandru Ioan Cuza

Ze vierden de Kleine Unie door te voetballen in het centrum van de stad. De band met de heerser Alexandru Ioan Cuza

De voetballers van Adrian Mihalcea wisselden passen uit precies op de Cuza Voda straat, de heerser die op 24 januari 1859 Moldavië verenigde met Walachije en die, onmiddellijk na de Unie, volgens historici, de nacht doorbracht in Buzău.

Vandaag viert Roemenië 164 jaar na de vereniging van de Roemeense vorstendommen in 1859 door Alexandru Ioan Cuza. In het centrum van Buzău is een straat naar hem genoemd.

Juist op de dag van de Kleine Unie, vóór de training, vierden 4 jongens van Adrian Mihalcea, Relu Stoian, Rareș Uțiu en de junioren Brâncoveanu en Ivan, op een ongewone manier feest: ze staken een vuur aan onder de ogen van voorbijgangers.

Ze vierden de Grote Unie door te voetballen in het centrum van de stad.

Doelman Relu Stoian kwam met zijn huiswerk klaar. Hij gaf zijn collega’s details over de gebeurtenis die de Roemenen vandaag vieren: “Ik denk dat iedereen weet wie Alexandru Ioan Cuza was, hij was de heerser van Roemenië die de unie tussen Walachije en Moldavië tot stand bracht”.

De doelman van FC Buzău weet ook wat Cuza Voda deed na de unie van de twee vorstendommen: “Na de unie op 24 januari bleef Alexandru Ioan Cuza overnachten in Buzău. Ik begrijp dat er destijds over geschreven is. Het is een eer voor Buzău om deze straat in zijn erfgoed op te nemen”.

Stoian noemde ook twee belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Roemenië, en de 3e plaats zette er gekscherend een die hij en de ploeg willen voor 2023: “Het gaat om de Grote Unie, dan de Kleine Unie die we vandaag vieren en ik hoop dat er voor Buzău dit jaar nog een belangrijke gebeurtenis komt, om de ploeg te promoveren naar Liga 1.”

Eerste officiële wedstrijd, 25 februari, thuis tegen Brasov

Na een maand vakantie, op 16 januari, riep Adi Mihalcea de vergadering in Buzău bijeen. Tegen het einde van de maand traint het team in Buzău, en op de 30e vertrekken ze voor een trainingskamp van twee weken in Bulgarije.

Mihalcea heeft deze winter ook zijn eerste aanwinsten gedaan: Denis Rusu (CSU Craiova), verdediger Alexandru Șuteu (Unirea Constanta), de middenvelders Andrei Pandele (Unirea Constanața), Răzvan Greu (Unirea Dej), Istvan Fulop (Bekescsaba-Ungaria) en spits Joseph Godwin (UTA Arad).

Buzăul begint het jaar met drie pittige wedstrijden, twee thuis tegen FC Brasov op 25 februari en Slobozia, en één uit tegen Baia Mare.

Momenteel staat FC Buzău op de 6e plaats in het kampioenschap, play-off plaats.

De wedstrijd tegen Brasov is de eerste wedstrijd van het jaar en we willen een goede indruk maken en de supporters dichtbij laten komen. Als we erin slagen te promoveren naar League 1, zou dat voor ons als team een bereikt doel betekenen. Aangezien we elke dag trainen en ons best doen op het veld en in de training, zou het een geweldige prestatie zijn – Relu Stoian, FC Buzău-speler

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *