Het nationale RUGBY-team van Roemenië heeft een nieuwe coach. Wie is David Gerard

Het nationale RUGBY-team van Roemenië heeft een nieuwe coach. Wie is David Gerard

David Gerard is de nieuwe coach van het nationale rugbyteam van Roemenië. De Fransman vervangt Eugen Apjok.

De Fransman David Gerard, 46 jaar, was de coach van het forward pack van Portugal op de 2023 Rugby World Cup.

Hij vervangt Eugen Apjok als coach, de man die Roemenië naar de Wereldbeker leidde. Ons nationale team presteerde bescheiden: 8-82 tegen Ierland, 0-76 tegen Zuid-Afrika, 0-84 tegen Schotland en 24-45 tegen Tonga.

Het Roemeense rugbyteam heeft een nieuwe coach

De technische staf van Eugen Apjok voldeed niet aan de doelstellingen en de Roemeense Rugby Federatie besloot de overeenkomsten die geldig waren tot het einde van dit jaar niet te verlengen.

“Het nationale rugbyteam van Roemenië krijgt vanaf begin 2024 een nieuwe hoofdcoach, de Fransman David Gerard. De 46-jarige was de coach van het forward pack van Portugal op de Rugby World Cup in Frankrijk dit najaar en zijn samenwerking met Os Lobos begint al in de editie van 2023 van het Rugby Europe Championship”, aldus de FRR.

Wat David Gerard, de nieuwe hoofdcoach van Roemenië, zei

“Het is een eer om een nationaal team te coachen. Het is onderdeel van mijn evolutie en ontwikkeling, en na een zeer goede deelname met Portugal aan het WK was ik toe aan iets anders. En nu ik aangesteld ben als coach van het Roemeense team, is dit een geweldige uitdaging. We hebben dingen te bewijzen en daar zullen we hard voor werken.

Elk jaar hebben we andere doelen, maar het belangrijkste doel is om het team te kwalificeren voor het WK in Australië. Daarvoor moeten we de komende 2, 3 jaar wedstrijden winnen. We hebben veel werk te doen, het is een lange weg, maar ik geloof in de capaciteiten van de coaches en de spelers die we hebben om aan onze toekomst te bouwen. We moeten het Roemeense rugby terugbrengen naar waar het was en concurreren met de beste teams in Europa en de wereld” zei David Gerard.

  • David Gerard trainde bij Toulon waar hij in de tweede rij speelde
  • Hij speelde voor Toulouse en won verschillende trofeeën, waaronder de Heineken Cup (Champions Cup) in 2003 en 2005.
  • Na zijn spelerscarrière ging hij coachen. Bij AS Beziers Herault in PRO D2, waarna hij de Lyon forward pack overnam. Daarna tekende hij als hoofdcoach bij Montauban.
  • In het voorjaar van 2023 trad hij toe tot de Portugese staf

Het nationale rugbyteam van Roemenië speelt in 2024 in groep B van het Rugby Europe Championship, samen met Portugal, België en Polen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *