VIDEO | Het nationale minivoetbalteam, bekroond op het Grote Sportersgala 2023 voor de wereldtitel die een heel land in vervoering bracht. “Er is hoop!”

VIDEO | Het nationale minivoetbalteam, bekroond op het Grote Sportersgala 2023 voor de wereldtitel die een heel land in vervoering bracht. “Er is hoop!”

Het Roemeense minivoetbalteam hield een heel land ademloos in de finale van het wereldkampioenschap 2023 toen ze Kazachstan op dramatische wijze versloegen om de trofee te winnen.

Het drama, de enorme sensatie van de strafschoppenserie en de honderden supporters die in Dubai aanwezig waren, wakkerden het nationale gevoel weer aan, evenals de broodnodige navolging.

Nationale minivoetbalploeg bekroond op het Grote Sporters Gala 2023. De wereldtitel raakte miljoenen Roemenen

Vertegenwoordigers van het nationale minivoetbalteam werden bekroond op het Gala Mari Sportivi 2023, georganiseerd door ProSport, voor de prestatie waar alleen zij op hoopten.

En ze slaagden erin miljoenen Roemenen te verblijden. Aan het einde van de reguliere tijd was de stand 2-2, een stand die na de extra tijd onveranderd bleef.

De gelijkmaker in de tweede helft, van 2-0, kwam onverwacht, door het doelpunt van Marius Balogh vanaf de VAR-plek.

Op strafschoppen won Roemenië met 12-11 na een strafschoppenserie die absoluut niet door de beugel kon. Interessant is dat Roemenië nog twee bronzen medailles van het WK heeft, in 2015 en 2019, en tot nu toe 6 keer de Europese titel heeft gewonnen.

“Namens mijn collega’s en coaches bedankt voor deze prijs. Ons doel was om ons te kwalificeren voor de kwartfinale, onze vorige prestatie. Er was een hoop of een verlangen om het wereldkampioenschap te winnen, maar omdat het nooit gebeurde, was het vrij moeilijk om te gebeuren,” zei Alex Bourceanu op het Great Athletes 2023 Gala.

De WK-selectie van Roemenië:

Doelmannen: Ionuț Neacșa – 34 jaar (Nova Vita Târgu Mureș) Dragoș Nițu – 28 jaar (Reggio Liriada Brașov) Laszlo Klein – 47 jaar (Nova Vita Târgu Mureș) Spelers: Vasile Pop – 32 jaar oud (Sam Vig CCM Bistrița) Mircea Popa – 35 jaar oud (Juventus Sibiu) Andrei Bâlea – 30 jaar oud (Nova Vita Târgu Mureș) Mircea Ungur – 34 jaar oud (Nova Vita Târgu Mureș) Andrei Nemițanu – 30 jaar oud (Glissando Timișoara) Vlad Mocanu – 24 jaar oud (Premier Iași) Bogdan Covaci – 34 jaar oud (Sam Vig CCM Bistrița) Andrei Ferik – 25 jaar oud (Bad Boys Oradea) Saron Chirică – 30 jaar oud (Old Boys București) Marius Balogh – 23 jaar oud (Bad Boys Oradea) Andrei Șumălan – 29 jaar oud (Bad Boys Oradea) Gabriel Dumitrașcu – 23 jaar oud (Chedra TAX Ploiești) Alex Bourceanu – 38 jaar oud (Ajax Dulcisimo Galați).
Ion Țiriac bekroond tot nationaal minivoetbalteam van Roemenië

De eer om de leden van het nationale minivoetbalteam te onderscheiden ging naar Ion Țiriac. De zakenman was zonder woorden onder de indruk van de prestaties van het team dat wordt gecoacht door Virgil Bejenaru en bekende dat het een van de grootste vreugdes is die hij heeft meegemaakt sinds hij actief is in de sport.

Ion Țiriac had ook een krachtige en vastberaden boodschap: dat Roemenië moet worden geholpen om weer een wereldmacht op sportgebied te worden.

“Het is heel moeilijk om over iets te praten, vooral over sport. Deze mensen die hier zitten hebben mij iets gebracht wat de sport mij in de 50 jaar dat ik aan sport doe niet heeft gebracht, net zoveel als de 4 weken van de Olympische Spelen in Sydney en Athene mij hebben gebracht toen ik president was. Die dankbaarheid en toewijding die de atleten de Roemenen toen zoveel vreugde hebben gebracht, moeten terugkeren. Die dankbaarheid en toewijding keren vandaag terug, hopelijk in Parijs. Het gaat niet om het aantal medailles, maar om iets doen voor de toekomst. En jullie, de prijswinnaars van vandaag, de prijswinnaars die er vanavond bij zullen zijn, wees je ervan bewust dat jullie niet voor jezelf meedoen.

Jullie doen mee voor alle Roemenen in het land en in het buitenland. En de vreugde die jullie hen brengen is zo groot, vooral in deze tijden van verwoesting, dat je het niet kunt geloven. En Roemenen hebben op dit moment niet veel vreugde en elke baan die ons terugbrengt aan de wereldtafel… want als Roemenië in de sport aan de wereldtafel zat, dan zat het aan de tafel van de meest verheven mensen op deze aardbol. We moeten onze plaats terugverdienen en investeren in prestatiesport. Maar ik zou nog veel meer willen investeren in de “kleuterschool”. Dank u, maar ik vind dat ik het aan u verplicht ben, nu ik hier ben, om u te vertellen hoe ik me voel en wat ik denk.”zei Ion Țiriac tijdens de prijsuitreiking.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *