De drijvende “Koningin van Europa” zong het Roemeense volkslied op het gala met 1.000 gasten

De drijvende “Koningin van Europa” zong het Roemeense volkslied op het gala met 1.000 gasten

Bij de opening van het eindejaarsevenement georganiseerd door de Roemeense Federatie voor Sportief Rijden, betraden Alice, Sara en Sorin Ene het podium en zongen “Wakker worden, Roemeen!”. Het gala was groots opgezet, met 1.000 gasten.

De Roemeense motorsportfederatie bekroonde haar beste coureurs van 2023 met een groots evenement.

“We zijn met meer dan 1000 aanwezig in de zaal, de atleten die worden onderscheiden zijn met ongeveer 600 en zij nemen meer dan 1000 prijzen in ontvangst. In 2023 zijn we de grens van 1000 gepasseerd, 1000 mensen in de zaal en 1000 prijzen,” zei Norris Măgeanu, voorzitter van de Roemeense Federatie van Sportwagenraces.

De “Koningin van Europa” in drifting zong het Roemeense volkslied op het gala met 1000 gasten

Norris Măgeanu, voorzitter van de Roemeense motorsportfederatie, onthulde dat iedereen in de federatie heel hard heeft gewerkt voor dit evenement. Norris legde ook uit waarom bij elk eindejaarsgala de dresscode black tie is: “Het is een gala-outfit die we de afgelopen jaren hebben gepromoot en ik denk dat het de meest geschikte en passende outfit is voor dit soort evenement. Voor ons allemaal is het een iets andere bijeenkomst, we zijn gewend aan racepakken met oortjes, hier is het anders, we zijn hetzelfde maar op de een of andere manier verandert de outfit ons”, zei Norris Măgeanu.

Op het Polytechnic Gala lieten Alice en Sorin Ene zien dat ze kunnen zingen, en niet alleen driftauto’s besturen! Gekleed in folkloristische kledij zong de driftkoningin van Europa samen met haar vader en jongere zus het Roemeense volkslied. “Een heel goed. Voordat ik het podium op ging, moest ik eerlijk gezegd een beetje huilen, vooral toen ik de presentatie hoorde. Uiteindelijk ging alles heel goed,” zei Alice Ene, Europees kampioen driften.

Sara, de jongste telg van de familie, zegt dat ze dit soort momenten nog nooit heeft meegemaakt: “Voordat ik het podium op ging, trilden mijn handen en voeten en begon ik echt nerveus te worden. Mijn hart ging steeds sneller kloppen, maar daarna ging het prima.”

“Emoties als beschrijving stellen niets voor, het waren andere gevoelens en ervaringen die voor een sensationele lading zorgden. Het was een fantastische druk, het is een uniek moment in het leven van een man om het volkslied van zijn land op te voeren,” zei Sorin Ene, driftrijder.

Van jumpsuits tot pakken en avondjurken

De dresscode voor het evenement was black tie en werd door alle aanwezigen nageleefd. De dames droegen elegante, lange, glanzende jurken en de heren droegen zwarte pakken met bijpassende vlinderdassen en stropdassen.

De broers Norbert en Francesca Maior, Europees juniorenkampioenen in 2023, waren zeer verheugd om het kampioensgala bij te wonen.

“Het is een emblematisch jaar geweest en nu genieten we van de sfeer hier. Het is een feestelijke sfeer, je voelt het in de lucht en het feit dat de feestdagen eraan komen is een geweldige sfeer. We genieten van dit evenement en herinneren ons wat 2023 voor ons betekende,” zei Norbert Maior, Europees junior rallykampioen.

Zijn zus Francesca zag er uiterst elegant uit in een lange jurk.

“Ik ben ook blij om in deze jurk te zijn, maar ik voel me zeker comfortabeler in de jumpsuit van de copiloot. We dragen deze jurken maar een of twee keer per jaar, we zitten meer in de raceauto met onze speciale kleding” – Francesca Mior, Europees junior rallykampioen.

Natalia Jocsak, een driftracer, gaf ook toe dat ze zich niet vaak per jaar verkleed: “Vrij zelden, het is niet mijn stijl, maar ik ben een meisje, meestal verkleed ik me voor evenementen, verjaardagen, bruiloften”.

Domnic Marcu, die in een elektrische Tesla rijdt in het Coastal Speed Championship, heeft een geweldig 2023 achter de rug. Dominc is ook skileraar bij Azuga. “Dit jaar begon het seizoen vroeg. Ik ben ook begonnen met werken op de piste, dus ik zal tot het voorjaar bezig zijn met de pistes en dan weer achter het stuur kruipen. Ik ga voor een volledig seizoen,” kondigde ook Dominic Marcu, coureur in het Coastal Speed Championship, aan.

Ook dit jaar, op het FRAS Gala, werd elektrisch karten eervol vertegenwoordigd door de kleine atleten die prijzen en trofeeën wonnen, en Robert Drăgan, de promotor van elektrisch karten in Roemenië was het gelukkigst. “We hebben niet minder dan 26 bekers gewonnen, het is heel belangrijk voor me dat eindelijk, langzaam, langzaam, de toekomst elektrisch is, onze slogan van 5 jaar geleden blijkt deze dagen steeds waardevoller”, zei Robert Drăgan, de promotor van elektrisch karten in Roemenië.

De elektrische kartingkids werden onderscheiden door Irina Deleanu, hoofd van de Roemeense ritmische gymnastiek.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *