Novak Djokovic over de wraak van rivaal Rafael Nadal: “Ik weet zeker dat hij zich voorbereidt met de intentie om nog een Grand Slam te winnen”.

Novak Djokovic over de wraak van rivaal Rafael Nadal: “Ik weet zeker dat hij zich voorbereidt met de intentie om nog een Grand Slam te winnen”.

Novak Djokovic heeft commentaar gegeven op de terugkeer van Rafael Nadal op de tennisbaan. De Spanjaard heeft niet meer gespeeld sinds de laatste Australian Open, toen hij in de tweede ronde verloor van Mackenzie McDonald.

Nadal is mogelijk aanwezig op de hoofdloting van de Australian Open van 2024.

Djokovic sprak met UK Sports en gelooft dat de Spanjaard een Grand Slam-titel kan winnen in 2024.

Novak Djokovic over de terugkeer van rivaal Rafael Nadal

Nadal, winnaar van 22 Grand Slam titels, zei dat hij misschien in 2024 met pensioen gaat.

“Om eerlijk te zijn verwacht ik altijd dat hij zijn volledige potentieel speelt. Mensen hebben vaak gezegd dat hij klaar is, dat hebben ze bij mij ook gedaan, maar ik heb hun ongelijk bewezen.

Hij is niet het soort speler dat aan een toernooi meedoet om gewoon te tennissen, op, laten we zeggen, een gemiddeld niveau. Hij wil titels winnen, hij wil de beste zijn, daarom is hij wie hij is, een legende in onze sport. Ik weet zeker dat hij traint met de intentie om nog een Grand Slam te winnen.

Ik heb van andere spelers die met hem getraind hebben gehoord dat hij klaar is om terug te keren naar zijn goede, topniveau. Ik weet zeker dat hij dit jaar ook klaar is voor grootse dingen,” zei ATP-leider Novak Djokovic, die 24 Grand Slam-titels heeft.

Rafael Nadal heeft sinds de Australian Open 2023 niet meer officieel gespeeld en legde onlangs uit: “Ik heb vier en een half jaar Grand Slams gemist vanwege blessures, dat is de realiteit. Maar daar gaat het om in de sport. Djokovic had een fysiek en een manier van spelen waardoor hij meer kon spelen dan ik. Misschien kom ik terug en win ik nog drie Grand Slams, dat is onwaarschijnlijk (lacht), maar in die zin kan ik het mezelf niet kwalijk nemen. Ik voel niets als ik Djokovic zie winnen. Ik had graag de tennisser met de meeste Grand Slams in de geschiedenis willen zijn, daar gaat het om in de sport, maar het is geen obsessie, het frustreert me niet dat iemand beter is dan ik.”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *