Voetbalschandaal. Een Afrikaanse sporter zegt dat hij geboren is in 1990, hoewel zijn moeder stierf in 1986

Voetbalschandaal. Een Afrikaanse sporter zegt dat hij geboren is in 1990, hoewel zijn moeder stierf in 1986

Sporters die liegen over hun geboortejaar is niets nieuws, en een nieuw geval van deze aard trekt de aandacht van het publiek.

Deze keer gaat het om de 33-jarige Guelor Kanga (zo beweert hij tenminste), een Gabonese voetballer die centraal staat in een schandaal waarbij de nationale voetbalbonden van zijn land en Congo betrokken zijn.

De Gabonese middenvelder wordt beschuldigd van het vervalsen van zijn identiteitsdocumenten, waaronder zijn geboorteakte.

Kanga wordt ervan beschuldigd in een klacht ingediend door de Congolese voetbalbond dat hij in feite Kiaku Kiaku Kiangana is, een Congolees staatsburger die geboren zou zijn op 5 oktober 1985 in Kinshasa. Dit is tegen de achtergrond dat Kanga beweert geboren te zijn op 1 september 1990 in Oyem, Gabon, merkt reality.net op.

De Congolese federatie beschuldigt de Gabonese federatie sinds april 2021 dat de laatste de documenten van de speler heeft vervalst, hem een nieuwe identiteit heeft gegeven en hem vier jaar heeft “verjongd”.

De voetballer speelde ook in Europa

Bovendien zeggen de Congolese voetbalautoriteiten dat de moeder van de voetballer in 1986 is overleden, zodat hij onmogelijk in 1990 geboren kan zijn.

De Afrikaanse Confederatie nam de zaak in mei 2021 in behandeling en zal nu, aan de vooravond van de start van de African Cup of Nations, Guelor Kanga horen, die beschuldigd wordt van identiteitsdiefstal.

Guelor Kanga heeft tot nu toe in Europa gespeeld voor Rostov, Rode Ster Belgrado – waar hij momenteel speelt – en Sparta Praag. Hij heeft 64 caps en 2 doelpunten gemaakt voor Gabon, en heeft vier titels en drie bekers in Servië, en één beker elk in Tsjechië en Rusland.

Fotobron: Profimedia


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *