Terugtrekken van een kampioen. Andy Murray zou de tennisscene kunnen verlaten na mislukking Australian Open 2024

Terugtrekken van een kampioen. Andy Murray zou de tennisscene kunnen verlaten na mislukking Australian Open 2024

Justine Henin, Tim Henman en Laura Robson geven commentaar op de nederlaag van Andy Murray op de Australian Open 2024 en speculeren over zijn terugtrekking uit de tour.

Andy Murray heeft de Australian Open 2024 in de openingsronde verlaten. Als vijfvoudig finalist werd hij in drie sets verslagen door Tomas Martin Etcheverry met 6-4, 6-2, 6-2.

Na de wedstrijd kondigde Andy Murray aan dat het waarschijnlijk zijn laatste optreden op de Australian Open was.

Andy Murray zou de tennisscene kunnen verlaten na mislukking Australian Open 2024

Andy Murray, 36, voormalig ATP-leider, heeft drie Grand Slam-titels op zijn naam staan, de 2012 US Open, 2013 Wimbledon en 2016 Wimbledon.

Eurosport-experts hebben commentaar gegeven op de mogelijkheid dat Murray met tennis stopt.

Justine Hénin over Andy Murray: “Zal Andy Murray in de nabije toekomst met pensioen gaan? Zal hij ooit nog meedoen aan de Australian Open? Vorig jaar rond deze tijd speelde hij erg goed in sterke wedstrijden en duels. Daarna voelde ik frustratie bij hem, vooral tijdens het kleiseizoen. Ik denk dat deze frustratie tegen hem heeft gewerkt en dat het nu moeilijk voor hem is om zich te laten gelden. Misschien denken we daarom dat hij dichter bij zijn pensioen komt.”

Tim Henman over Andy Murray: “Zijn epos was moeilijk om naar te kijken, het leek mij dat Murray zowel op als naast het veld de weg kwijt was.
Het was moeilijk om naar hem te luisteren tijdens de persconferentie. Op zijn 36e, na zoveel bereikt te hebben, wil je hem zien genieten op het veld en beloond zien worden voor het werk dat hij doet op en naast het veld. Het is een moeilijke tijd en hij moet een stap terug doen en samen met zijn team en familie nadenken over wat hij nu wil doen. Hij is net zo toegewijd als iedereen als het gaat om de professionaliteit om hem heen, de tijd weg van familie, het dieet. Maar als hij aan een nieuw seizoen begint en zijn eerste twee wedstrijden in dezelfde maand verliest, is dat moeilijk na wat hij heeft bereikt. Het helpt hem mentaal niet. Hij zag er verloren uit en ik hoop dat hij een doel kan vinden om naartoe te werken.”

Laura Robson over Andy Murray: “Hij was niet de Andy die we verwacht hadden te zien. We zagen hem in Brisbane, waar hij de enige
die een set won tegen de kampioen, Dimitrov. Hij speelde geweldig, agressief, was fysiek in goede vorm, maar verloor in de eerste ronde. Misschien heeft hij te veel tijd besteed aan oefenen, want hier was hij fysiek en emotioneel vlak, kon hij niet in een ritme komen zoals hij normaal doet en kon hij het publiek niet gebruiken. Het was moeilijk om hem na de wedstrijd te zien, teleurgesteld kijkend en de vragen nemend die hij kreeg. Ik heb echt medelijden met hem, je wilt hem gewoon omhelzen omdat hij meer te bieden heeft dan hij hier deed. Hopelijk komt hij terug, want het tennis dat hij in Brisbane speelde was uitstekend.”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *