Schok in de Premier League: Jurgen Klopp neemt ontslag bij Liverpool FC

Schok in de Premier League: Jurgen Klopp neemt ontslag bij Liverpool FC

Jurgen Klopp neemt aan het einde van het huidige seizoen ontslag als manager van het Engelse FC Liverpool. Hij heeft de clubeigenaren laten weten dat hij aan het einde van het seizoen 2023-24 wil stoppen.

Nadat hij het team woensdagavond naar een nieuwe finale op Wembley loodste, zal de 56-jarige coach de resterende wedstrijden van het seizoen 2023-24 blijven leiden voordat hij “het doek trekt van een glorieuze acht-en-een-half jaar durende ambtstermijn als coach op Anfield”, waarin de club zes grote trofeeën won, aldus de website van de Liverpool-club.

Premier League schok: Jurgen Klopp heeft ontslag genomen bij Liverpool FC

“Ik heb dit al in november aan de club verteld. Ik kan begrijpen dat het voor veel mensen op dit moment een schok is, als je dat voor het eerst hoort, maar ik heb dat uiteraard uitgelegd of in ieder geval geprobeerd uit te leggen. Ik hou absoluut van alles aan deze club, ik hou van alles aan de stad, ik hou van alles aan onze supporters, ik hou van het team, ik hou van de staf.

Ik hou van alles. Maar het feit dat ik deze beslissing nog steeds neem, laat zien dat ik ervan overtuigd ben dat dit de juiste beslissing is. Hoe kan ik het zeggen, ik heb geen energie meer. Ik heb nu geen problemen, natuurlijk weet ik al heel lang dat ik het op een gegeven moment moet aankondigen, maar nu gaat het helemaal goed,” zei de Duitser.

Assistent-coaches Pepijn Lijnders en Peter Krawietz, evenals ontwikkelingscoach Vitor Matos, zullen aan het einde van het seizoen ook hun functie neerleggen, waarbij Lijnders graag zijn eigen trainerscarrière wil voortzetten.

Wie heeft Klopp tot nu toe gecoacht?

Klopp, die ook Mainz 05 (2001-2008) en Borussia Dortmund (2008-2015) coachte, heeft met de ‘Aalscholvers’ zeven trofeeën gewonnen: een Premier League-titel (2020), Engelse Cup (2022), Champions League (2019), Europese Super Cup (2019), Club World Cup (2019), Engelse Super Cup (2022) en Engelse League Cup (2022).

Op het moment van deze aankondiging staat Liverpool bovenaan in de Premier League, met vijf punten voorsprong op Manchester City, dat een wedstrijd achter de rug heeft. “De ‘Aalscholvers’ ontvangen op woensdag 31 januari Chelsea in de competitie.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *