Australian Open 2024 finale beslist: Jannik Sinner – Daniil Medvedev

Australian Open 2024 finale beslist: Jannik Sinner – Daniil Medvedev

Daniil Medvedev staat in de finale van de Australian Open 2024 tegenover Jannik Sinner nadat de Rus in de halve finale Alexander Zverev met 5-7, 3-6, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5), 6-3 versloeg.

Novak Djokovic, de topseed, werd in de halve finale uitgeschakeld door Jannik Sinner met 6-1, 6-2, 6-7 (6/8), 6-3.

Jannik Sinner speelt zondag in de eerste grote finale van zijn carrière.

Australian Open 2024 finale beslist: Jannik Sinner – Daniil Medvedev

“Op een gegeven moment in de derde set voelde ik me fysiek moe. Toen ik naar hem keek (n.r. Zverev), voelde ik dat niet. Sterker nog, ik realiseerde me dat ik geen rally’s van 40 schoten kon houden zoals in de eerste set. Dus ik zei: OK, laten we agressiever zijn. Als het niet werkt, heb ik het tenminste geprobeerd.

Ik heb geprobeerd wat ik dacht dat zou werken. Het begint te werken. Ik begon veel beter te serveren. Die tiebreak (red. in set 4, waar Zverev 5-4 en twee opslagbeurten had) was ongelooflijk. Ik had een beetje geluk bij die return van 5-5. Maar dat is tennis”, zei Daniil Medvedev volgens Eurosport.

Nick Kyrgios sprak met Eurosport over de overwinning van Medvedev op Zverev op de Australian Open. “Medvedev verdient de overwinning. Wat een geweldig gevecht was dat! We waren allemaal buiten adem. Wat een ervaring! Het is de Daniil Medvedev-show. De finale wordt een bijzondere – Daniil Medvedev tegen Jannik Sinner voor de Australian Open kroon. Ik kan niet wachten. Ik weet dat het nu heel moeilijk is, maar Zverev moet positief denken. Als je aan het toernooi als geheel denkt, heeft hij de toeschouwers deze twee weken een aantal geweldige momenten bezorgd en Carlos Alcaraz, een van de grootste talenten, uitgeschakeld. Nu heeft hij het toernooi verlaten, maar zijn progressie is goed geweest. Een paar punten maakten het verschil. Zverev is boos en teleurgesteld, maar ik weet zeker dat dit niet zijn laatste halve finale zal zijn. Hij had veel kansen vandaag, hij leidde met 2-0 en zelfs in de derde set, maar hij had agressiever kunnen zijn. Daarom is Medvedev een van mijn favoriete spelers. Hij geeft niet op. Mensen zeggen ‘speel zo, of speel zo’, maar dat maakt hem niet uit. Hij speelt op zijn manier.”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *