We kennen de EINDE van het Europees kampioenschap handbal voor heren! Financieringsproblemen bij de federatie onder leiding van Constantin Din

We kennen de EINDE van het Europees kampioenschap handbal voor heren! Financieringsproblemen bij de federatie onder leiding van Constantin Din

De eerste vertegenwoordigers van Frankrijk en Denemarken spelen zondag de finale van het Europees kampioenschap handbal voor heren in Keulen.

De twee landen versloegen vrijdag respectievelijk Zweden en Duitsland in de halve finales.

De finale van het Europees kampioenschap handbal voor heren is bekend! Financieringsproblemen bij de federatie onder leiding van Constantin Din

Zweden won het laatste Europese kampioenschap, Frankrijk heeft de Olympische titel en Denemarken is wereldkampioen.

In de eerste halve finale op vrijdag, Frankrijk – Zweden na extra tijd, score 34-30 (17-11, 27-27), en in de tweede, Denemarken – Duitsland, score 29-26 (12-14).

Topscorer voor de Fransen was Hugo Descat (ex-CS Dinamo Boekarest) met 8 doelpunten, Dika Mem scoorde er 6, Nedim Remili 5, Yanis Lenne 4, Ludovic Fabregas 4, Elohim Prandi 3, Dylan Nahi 3, Kentin Mahe 1.

Voor de winnaars scoorden Emil Jakobsen, Mikkel Hansen, Simon Bogetoft Pytlick elk 5 doelpunten, Simon Hald Jensen, Mathias Gidsel elk 4 doelpunten, Niclas Vest Kirkelokke 3, Magnus Landin Jacobsen 2, Rasmus Lauge Schmidt 1.

De finale Frankrijk-Denemarken vindt zondag plaats (18:45 CET), net als de derde plaats Duitsland-Zweden (16:00 CET), beide in Keulen.

Roemeens handbalbudget stopgezet

Het Nationaal Sportagentschap heeft vrijdagochtend informatie aan de federaties die onder haar gezag vallen over het budget dat is toegewezen voor 2024. Het verslag van de Commissie voor de Analyse en Evaluatie van Financieringsaanvragen werd goedgekeurd en het bijbehorende geld werd vastgesteld.

Het blijkt dat de toegekende bedragen bedoeld zijn voor activiteiten in de eerste 7 maanden van 2024 en zullen worden verhoogd bij de begrotingsherziening.

ProSport bronnen beweren dat de NSA de financiering voor FR Handball zou stoppen na statutaire kwesties die de rechtbank bereikten, waarbij de federatie niet in aanmerking kwam. Er zijn ook spanningen tussen Elisabeta Lipă en de FR Handball bazen, nadat de Novak wet vele malen is genegeerd door de hoofden van de clubs in de Flower League en de Zimbers League, onder de FR Handball paraplu.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *