Aryna Sabalenka wint Australian Open 2024: “Ik hoop volgend jaar terug te komen en deze trofee weer in mijn armen te houden”

Aryna Sabalenka wint Australian Open 2024: “Ik hoop volgend jaar terug te komen en deze trofee weer in mijn armen te houden”

Aryna Sabalenka heeft de tweede Grand Slam trofee uit haar carrière gewonnen door Qinwen Zheng uit China met 6-3, 6-2 te verslaan in de finale van de Australian Open 2024 in een wedstrijd die één uur en 16 minuten duurde.

Sabalenka heeft een verliespartij zonder setverlies achter de rug op de Australian Open 2024:

Eerste ronde: 6-0, 6-1 vs Ella Seidel (173 WTA)

Tweede ronde: 6-3, 6-2 vs Brenda Fruhvirtova (107 WTA)

Derde ronde: 6-0, 6-0 vs Lesia Tsurenko (33 WTA)

Ronde van 16: 6-3, 6-2 vs Amanda Anisimova (442 WTA)

Ronde van 16: 6-2, 6-3 vs Barbora Krejcikova (11 WTA)

Halve finale: 7-6(2), 6-4 vs Coco Gauff (4 WTA)

Finale: 6-3, 6-2 vs Qinwen Zheng (12 WTA).

Aryna Sabalenka won de Australian Open 2024

“Qinwen speelde een paar hele goede wedstrijden. Ik weet dat het moeilijk is om in de finale te verliezen, dat heb ik zelf ook meegemaakt. Ik had niet gedacht dat ik deze trofee nog eens zou kunnen winnen. Speeches geven is niet mijn superkracht, ik zal het altijd verknoeien. Bedankt aan het team, zonder jullie had ik het nooit gehaald, maar zonder mij waren jullie er ook niet. Dank aan de fans voor hun steun, ik hoop dat ik volgend jaar terug kan komen en deze trofee weer kan vasthouden. Ik praat nooit over mijn familie in deze speeches, maar ik moet ze bedanken voor alles wat ze voor me hebben gedaan. Moet ik in het Engels blijven spreken? Ze zullen me niet begrijpen. Maar ik hoop dat ze het vertalen. Ik hou zoveel van jullie, jullie zijn de grootste motivatie voor mij en alles wat ik doe, doe ik voor jullie. Ik stuur je mijn liefde en ik mis je heel erg. Bedankt,” zei Aryna Sabalenka na het winnen van AO 2024.

Mats Wilander over Aryna Sabalenka. “Het grote verschil tussen Sabalenka en veel andere speelsters die Grand Slams hebben gewonnen, is dat ze duidelijk sterker speelt dan zij. Ash Barty was een technische, finesse speler, maar Sabalenka is niet zo. Ze slaat de bal harder dan wie dan ook op de Tour. Ik denk dat dat te zien zal zijn in de resultaten en ik denk dat ze ook op andere ondergronden Slams kan winnen. Ik ga een gokje wagen en zeggen dat ik niet denk dat ze er nog maar twee of drie wint. Ik denk dat ze zeven of acht Grand Slams zal winnen in de komende drie tot vier jaar, omdat ze nu eigenlijk een veel betere speelster is dan twee jaar geleden, naar mijn mening. Het feit dat ze won is een opluchting voor haar. Er is druk als je denkt dat je gaat winnen – omdat ze dacht dat ze ging winnen – dus om binnen te komen en zo goed te spelen was een grote opluchting,” zei Mats Wilander volgens Eurosport.

Foto: Facebook.com/AustralianOpen


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *