Roemenië heeft gedomineerd bij de Europese kampioenschappen tafeltennis U21. Elena Zaharia, drie medailles: goud en twee zilveren

Roemenië heeft gedomineerd bij de Europese kampioenschappen tafeltennis U21. Elena Zaharia, drie medailles: goud en twee zilveren

Vice-kampioene van de wereldjunioren Elena Zaharia bereikte de finale van de drie onderdelen op de Europese kampioenschappen U21 en won één gouden en twee zilveren medailles.

Elena Zaharia was de topatlete van de Roemeense delegatie op de Europese kampioenschappen tafeltennis U21. De atlete won 3 medailles in Skopje en bereikte de finale in het enkelspel, vrouwendubbel (met Bianca Mei Rosu) en gemengd dubbelspel (met Darius Movileanu).

“Ik ben tevreden, het had nog beter gekund, het hadden drie gouden medailles kunnen zijn, niet slechts één. In het enkelspel vind ik het jammer dat de vermoeidheid zijn tol heeft geëist. Ik speelde hier met een graad 9, als ik goud had gepakt in het enkelspel, was het een tien geweest. Zo gaat dat in de sport, soms win je, soms verlies je… We moeten leren van onze mislukkingen en er goed mee omgaan. Ik kijk naar de zonnige kant van het glas, ik heb de gouden medailles niet verloren, ik heb de zilveren gewonnen”, kondigde Elena Zaharia, meervoudig medaillewinnares op de Europese U21 Kampioenschappen, aan.

Roemenië domineerde op de Europese U21 kampioenschappen tafeltennis

Elena, vorig jaar nog vice-kampioene bij de junioren in het enkelspel, was uitgeput na de wedstrijd in Noord-Macedonië: “Het eerste waar ik aan denk is dat ik vannacht goed moet slapen, want dat heb ik deze dagen niet gekund, ik voelde de spanning en de druk van de wedstrijd. Ik weet zeker dat ik de volgende keer tegen de Oekraïense atlete die me in de finale versloeg, zal spelen”. .

In het dubbelspel voor meisjes was de continentale finale bijna volledig een Roemeense aangelegenheid. Elena Zaharia en haar partner Bianca Mei Rosu wonnen (3-1) van hun teamgenoot van CSM Constanta, Camelia Mitrofan, die een koppel vormde met de Sloveense Sara Tokic.

“We kennen elkaar heel goed, we weten wat de ander speelt, dus we probeerden iets anders te doen dan wat we elke dag oefenen. Het is gelukt en we hebben de mooiste medaille gewonnen. Vanavond vieren we deze medailles samen,” zei Bianca Mei Rosu, Europees 21 kampioen.

“De meiden veranderden van tactiek op 1-1 en we konden ze niet aan. Ik ben trots op mijn reis en op deze zilveren medaille. Ik weet dat ik de verrassing van de wedstrijd was en daar ben ik erg blij om”, zei Camelia Mitrofan, Europees vice-kampioen tafeltennis.

Het liedje “Maybe the girl” van Andrea Adam komt in me op, omdat we vandaag met z’n drieën hebben bewezen dat we het kunnen. Ik ben heel trots op mijn partner Bianca voor de manier waarop ze heeft gespeeld, maar ik feliciteer ook Camelia, omdat ze het heel goed heeft gedaan in Europa – Elena Zaharia

De Roemeense delegatie won 6 medailles op de Europese U21:

Bianca Mei-Roșu/Elena Zaharia, goud in vrouwendubbelspel

Elena Zaharia, zilver in het enkelspel

Camelia Mitrofan/Sara Tokic (Slovenië), zilver in het vrouwendubbel

Eduard Ionescu/Darius Movileanu, zilver in het mannendubbelspel

Darius Movileanu/Elena Zaharia, zilver in gemengd dubbelspel

Iulian Chirița/Andrei Istrate, brons in het mannendubbelspel


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *