De tweeling van een voormalige Roemeense voetballer zijn GYMNASTS en flamencodansers!

De tweeling van een voormalige Roemeense voetballer zijn GYMNASTS en flamencodansers!

De zussen Irene en Ada Pătrașcu hebben een Spaans dansmoment gecreëerd dat helemaal door henzelf is ontworpen. De meisjes, leden van het Roemeense nationale juniorteam voor ritmische gymnastiek, zijn 8e klassers en verdelen hun tijd tussen training, wedstrijden, school en bijles.

De tweeling Irene en Ada Pătrașcu, dochters van voormalig voetballer Bogdan Pătrașcu, hebben dans in hun bloed. De turnsters werden verliefd op flamencomuziek en creëerden een speciaal artistiek moment, geheel naar eigen ontwerp.

“De dans is door ons gecomponeerd en we hebben hem in 3 dagen geleerd. Ritmische gymnastiek vereist ook creativiteit. Ritmische gymnastiek is een sport, maar het is ook een kunst waarbij creativiteit nodig is”, zei Irene Pătrașcu, lid van de nationale ritmische gymnastiekploeg van Roemenië.

Ritmische gymnastiek tweeling, flamencodansers

De meisjes, verschillende tweelingen, bepaalden samen het choreografische moment. “We dachten na over wat we konden doen om het speciaal en artistiek te maken en flamenco kwam in ons op,” zei Irene.

Ook al zijn ze een tweeling, de atleten kleden zich niet graag hetzelfde. De jurken en waaiers die ze gebruikten voor het artistieke moment zijn verschillend. “We houden er niet van om ons hetzelfde te kleden, ieder van ons heeft zijn eigen stijl en zo is het ons van jongs af aan geleerd,” voegde Ada Pătrașcu toe.

Om 7:00 uur ben ik in de trainingsruimte

De meiden zijn 8e klassers en hebben een extreem druk schema. Toch missen ze geen enkele training. “Tot nu toe slagen ze er goed in om school en turnen te combineren en ze geven het turnen niet op, wat indruk op me maakt. Er zijn twee gymnastes die om 7.00 uur naar de gymzaal komen, vroeg opstaan en hun dagelijkse programma volgen”, zegt Ștefania Prioteasa, coach van het Roemeense nationale ritmische gymnastiekteam.

“We gaan naar de training, vanaf 7:00 of 7:30 op sommige dagen gaan we na de training naar bijles, daarna naar school en we komen thuis, doen onze lessen en slapen”, zei Ada.

En voor hun coach wordt dit een bijzonder jaar. Ze is een paar dagen verwijderd van de bevalling, maar ze mist de sportschool ook niet. “Ik ben 8 maanden zwanger, ik heb geprobeerd om zo dicht mogelijk bij hen te zijn, ik hoop dat ik het einde kan halen en zo snel mogelijk terug kan komen. Beweging is goed voor me en helpt me fit te blijven.”

De een is goed in wiskunde, de ander in Roemeens

Hoewel ze in groep 8 zitten en nog veel moeten leren, denken de meisjes er geen moment aan om het rustig aan te doen met ritmische gymnastiek. Ze doen al aan wedstrijdsport sinds ze 4,5 jaar oud zijn, zijn lid van de CS UNEFS Bucharest Club en worden getraind door Mariana Mezei. “Zoals we tot nu toe hebben gedaan, zullen we dit jaar hetzelfde doen, parallel met school en turnen”, kondigde Irene Pătrașcu aan.

Tieners zijn ook goed op school. Het laagste cijfer op hun rapport is een 8. Wat Ada zegt: “Ik ben beter in wiskunde en help Irene, en mijn zus is beter in Roemeens en helpt mij.”

Dit jaar zijn ze begonnen met bijles en Irene legt uit: “We doen Roemeens en wiskunde, de vakken waar we examen in gaan doen. We zijn niet zenuwachtig. We proberen niet te stressen, we zijn gewend aan wedstrijden en we weten hoe we met onze emoties en stress om moeten gaan”.

De atleten maken deel uit van Roemeniës nationale team van junior ritmische gymnasten en doen mee aan de meerkamp naast een ander tweelingpaar, Andra en Carina Crainic, Eva Vencu, Andreea Năstasă en Ariana Alexandru.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *