Gheorghe Hagi-dag. De “Koning” is 59 jaar geworden. Zijn team speelt vandaag tegen FCSB

Gheorghe Hagi-dag. De “Koning” is 59 jaar geworden. Zijn team speelt vandaag tegen FCSB

“The King” wordt maandag 59 jaar, maar Hagi viert zijn verjaardag met werk als zijn team Farul om 20:00 uur hun derby tegen FCSB speelt.

Hagi werd geboren op 5 februari 1965 in Săcele. Hij speelde honderden wedstrijden en scoorde 141 doelpunten in het nationale kampioenschap en won drie competitietitels en drie Roemeense bekers.

Hij speelde in Spanje voor Real Madrid en FC Barcelona, in Italië voor Brescia en in Turkije voor Galatasaray, waar hij vier competitietitels en twee Turkse bekers, een UEFA Cup en de Europese Supercup won.

Gheorghe Hagi Dag. De “Koning” is 59 jaar geworden

Hij speelde voor de nationale ploeg op drie Europese Kampioenschappen (1984, 1996 en 2000) en drie Wereldkampioenschappen (1990, 1994 en 1998).

Hij ging met pensioen en werd coach. In 2001 nam hij de Roemeense nationale ploeg onder zijn hoede, in 2003 coachte hij Bursaspor en in het seizoen 2004-2005 was hij bij Galatasaray.

In 2006 keerde hij terug naar Roemenië, naar Poli Timisoara, gevolgd door Steaua en vervolgens zijn tweede periode bij Galatasaray.

Hij “bouwde” de Gheorghe Hagi Football Academy en FC Viitorul, dat in 2017 de Roemeense kampioenstitel won, nu is de club Farul Constanta, dat vorig seizoen Roemeens kampioen werd.

Farul is een club die het heel erg goed doet. In de afgelopen zes jaar was het de beste. Het heeft winst gemaakt. Ik heb geen geld van thuis meegenomen. Dat moet jij ook weten, de afgelopen zes jaar heb ik geen geld van thuis meegenomen. Ik heb het team een bonus gegeven, dat ik wat dingen voor het team doe. We zijn een heel goede club, we zien er goed uit, maar wees voorzichtig, we werken met een begrotingstekort. We moeten spelers produceren en spelers verkopen – Gică Hagi

Ik ben gezond, ik werk, ik doe wat ik leuk vind. Voorlopig. Even kijken… en ik zoals Klopp, zoals Klopp deed. En ik werk al 14 jaar. We zullen zien. Niets, absoluut niets. De rest is werk en we zullen zien. Ik hoop dat ik blij zal zijn na de wedstrijd en dat het team een goede wedstrijd zal spelen – Gică Hagi


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *