Cozmin Gșă zet een beslissende stap voor Florin Bercean in de volgende judo-verkiezing! “Hij is de beste coach en ik zal hem op alle vlakken steunen”

Cozmin Gșă zet een beslissende stap voor Florin Bercean in de volgende judo-verkiezing! “Hij is de beste coach en ik zal hem op alle vlakken steunen”

Cozmin Gusa, voorzitter van de Judo Federatie, heeft zijn opvolger aan het roer van de sportinstelling bekend gemaakt.

Vicevoorzitter Florin Bercean zal zich kandidaat stellen voor het presidentschap in 2025, terwijl Gusa na twee termijnen zal aftreden.

Cozmin Gșă zet beslissende stap voor Florin Bercean in volgende judo-verkiezing! “Hij is de beste coach en ik zal hem op alle niveaus steunen”

Cozmin Gșă, die sinds 2017 aan het roer staat van de Roemeense Judo Federatie, is twee keer verkozen tot hoofd van de sport.

“De verkiezingen zijn volgend jaar in het voorjaar. In principe hebben we nog een jaar te gaan, maar ik hoop dat ik met deze aankondiging mijn judokameraden en -vrienden niet te veel schok.

Ik stop niet met judo, maar ik zal Florin Bercean, die nu uitvoerend vicevoorzitter is, steunen om voorzitter van de federatie te worden. Hij is de grootste coach in de geschiedenis van het Roemeense judo, hij is gestopt met coachen en verdient niet alleen de positie van president aan het einde van zijn carrière, maar ik denk dat hij zeer nuttig zal zijn.

Natuurlijk samen met mij, die hem op alle niveaus zal steunen, omdat hij niet zo ingewijd is, van het verkrijgen van particuliere fondsen, tot het praten met bestuurlijke autoriteiten die betrokken zijn bij judo-activiteiten.

Ik heb het besluit genomen omdat voor iedereen, van president tot burgemeester, twee termijnen genoeg zijn, en ik ben in 2017 begonnen.

Maar ik heb ook verschillende professionele plannen voor sport die vanaf 2025 veel van mijn energie zullen mobiliseren, dus het is niet meer dan eerlijk.

Natuurlijk loop ik niet van ze weg en zal ik ze helpen zoals ik tot nu toe heb gedaan. Als ze me de positie van erevoorzitter voorstellen, zoals het is gedaan, zal ik het niet weigeren, maar zelfs als ze het niet voorstellen, zal ik ze nog steeds helpen”, zei Gșă.

Cozmin Gșă herinnert zich de ramp in de tijd van Marius Vizer

“Ik wil u eraan herinneren dat in 2017, toen ik de federatie overnam, de drie ingrediënten die de federatie in stand konden houden aan flarden waren, dankzij de bijdrage van Marius Vizer, en ik besloot de situatie te redden.

We hadden geen Olympische wedstrijden meer, let wel, het was een puinhoop, we hadden schulden en het prestige was laag. We losten die problemen vrij snel op, daarna duurde het twee of drie jaar om het prestige te herstellen, maar met de schulden en het herstel van de loten losten we het praktisch in het eerste jaar van mijn mandaat op.

En in 2021 zou ik me misschien niet kandidaat hebben gesteld voor een tweede termijn en zou ik voor de oplossing van Florin Bercean hebben gekozen, maar het gevaar bestond dat de mensen van Vizer de federatie zouden overnemen, en als ik me niet kandidaat had gesteld, zouden ze er misschien in geslaagd zijn.

Zo heb ik Vizer een lesje geleerd, hij realiseerde zich dat hij nog steeds gesteund wordt in het Roemeense judo door de 30% van degenen die op hem gestemd hebben, omdat ze op hem gestemd hebben en niet op Teșeleanu, wat misschien geen kleinigheid is voor een normale kandidaat, maar voor de voorzitter van de Internationale Judo Federatie was het een grote nederlaag en een grote schande.

En ik heb ook argumenten, ik zit in het judo en ik help hen al 20 jaar, mijn zoon was een judoka, ik ben een vriend van hen uit die tijd en ik heb gezien hoe elke voorzitter die Vizer heeft aangesteld, als hij geen problemen had met de wet bijna naar de gevangenis ging, hij heeft een puinhoop van de zaak gemaakt.

Zijn ambities om het wereldjudo en het Roemeense judo te leiden, om zijn vrienden die van het type Borcea zijn, d.w.z. stoer in de mond maar goed voor niets, was om het judo op de rotsen te zetten, zoals het was in 2017 toen ik het overnam.

Daarom heb ik geaccepteerd om in 2021 mee te doen″, zei Gșă volgens Agerpres.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *