VAR-analyse leidde tot het annuleren van een geldig doelpunt in de wedstrijd FCSB – Farul! FRF legt schuld bij software operator, TV-rechtenhouders reageren

VAR-analyse leidde tot het annuleren van een geldig doelpunt in de wedstrijd FCSB – Farul! FRF legt schuld bij software operator, TV-rechtenhouders reageren

De houders van de tv-rechten, het bedrijf EaD, hebben teruggegrepen naar het standpunt van de Roemeense voetbalbond.

De scheidsrechter van de wedstrijd FCSB – Farul Constanta, Horațiu Feșnic, heeft maandag ten onrechte het doelpunt afgekeurd dat het bezoekende team in de 58e minuut scoorde via Louis Munteanu, na een fout in de VAR-analyse, volgens een verklaring van de Centrale Scheidsrechterscommissie, gepubliceerd op de officiële website van de FRF.

VAR-analyse leidde tot het annuleren van een geldig doelpunt in de wedstrijd FCSB – Farul! FRF legt schuld bij software operator, TV-rechtenhouders reageren

De schuldige van de fout is, wat de FRF betreft, de VAR replay operator, die misbruik maakte van de procedure genaamd triangulatie, en vertegenwoordigers van de videoscheidsrechter technologie provider hebben gemeld dat het is bestraft en voor onbepaalde tijd is uitgesloten van delegaties.

“Met het oog op de mededeling die op de FRF-website is gepubliceerd met de titel: “Uitleg van de VAR-technologieleverancier na de wedstrijd FCSB – Farul Constanta”, moeten we doorgeven dat deze is uitgegeven zonder overleg met de vertegenwoordigers van de VAR-technologieleverancier in Roemenië en de VAR-communicatiegroep.

Op dit moment worden de wedstrijdopnames geanalyseerd, evenals die van de VAR-kamer, en we zullen terugkomen met relevante conclusies over de feitelijke situatie.

Als blijkt dat er een fout is gemaakt door de aan de wedstrijd gedelegeerde VAR-operator, zullen de nodige maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat deze situatie zich niet meer voordoet. Het is voorbarig om te zeggen dat een specifieke persoon in gebreke is gebleven, aangezien er meerdere mensen in de VAR-kamer zijn die de fases van het spel controleren,” aldus de verklaring van de EAD.

Wat zeggen de CCA en de voetbalbond?

“Naar aanleiding van de wedstrijd FCSB – Farul Constanta in speelronde 24 en de discussie met de VAR-scheidsrechter heeft de Centrale Scheidsrechters Commissie de VAR-technologieleverancier om uitleg gevraagd met betrekking tot de fase in de 58e minuut waarin een doelpunt van Farul Constanta werd afgekeurd wegens buitenspel.. De VAR-scheidsrechter van de wedstrijd heeft de Centrale Scheidsrechterscommissie geïnformeerd dat deze fase drie keer is geanalyseerd in de wedstrijd, elke keer met hetzelfde resultaat als te zien was in de wedstrijduitzending.

Dit is de reden waarom, ondanks het feit dat de afstand tussen de aanvaller en de laatste verdediger te groot leek, de buitenspelbeslissing die door het VAR-systeem werd gegenereerd, werd gevalideerd.

Als gevolg van de niet-verifieerbare afstanden (waarden afgeleid van de met het blote oog waargenomen lijnen en posities), vroeg CCA om een standpunt van de operators om de situatie te verduidelijken,” aldus het persbericht van CCA.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *