CS Dinamo zwemcoach gearresteerd voor vermeende verkrachting van een 7-jarig meisje. Voorzitter van CS Dinamo: “Dit tolereren we niet!”

CS Dinamo zwemcoach gearresteerd voor vermeende verkrachting van een 7-jarig meisje. Voorzitter van CS Dinamo: “Dit tolereren we niet!”

Een zwemcoach van de Dinamo Sportclub in de hoofdstad is opgepakt door de politie van Boekarest nadat hij een 7-jarig meisje seksueel zou hebben misbruikt, vertellen justitiële bronnen aan Gândul.

UPDATE 2 | Coach aangehouden voor verkrachting

De 20-jarige zwemcoach zit 24 uur vast op verdenking van verkrachting van het 7-jarige meisje.

“Vandaag, 14 februari 2024, hielden politieagenten van het departement van de algemene politie van Boekarest – afdeling 6 politie, onder toezicht van de openbare aanklager die gespecialiseerd is in het onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen, van het openbaar ministerie van de 2e arrondissementsrechtbank, een jongeman van 20 jaar aan die wordt onderzocht voor het misdrijf verkrachting.

Op 13 februari 2024, rond 20.30 uur, werd het 6e politiebureau door een vrouw op de hoogte gebracht van het feit dat haar minderjarige dochter van 7 jaar diezelfde dag het slachtoffer was geworden van een verkrachtingsdelict, waarbij de vermoedelijke dader de zwemleraar was.

Het incident zou hebben plaatsgevonden in een zwembad van een club in het 2e district.

Als gevolg van de procedurele activiteiten in de zaak werd een jongeman van 20 jaar, werkzaam als instructeur onder een sportactiviteitencontract in de club, geïdentificeerd en opgespoord. Onderzoek wees uit dat hij aan het werk was tijdens de werkuren op het moment van het misdrijf.

De persoon in kwestie werd meegenomen voor een verhoor en werd, op basis van het bewijs, 24 uur vastgehouden en zal worden voorgelegd aan de magistraten met een juridisch voorstel.

Het onderzoek wordt voortgezet door de 6e Politie Sectie, onder toezicht van de officier van justitie die gespecialiseerd is in het onderzoeken van seksueel misbruik van minderjarigen, van het Openbaar Ministerie van de 2e Arrondissementsrechtbank, onder het aspect verkrachting, in verzwarende vorm,” aldus vertegenwoordigers van de hoofdstedelijke politie.

UPDATE 1 | De reactie van de club: “We hebben elke vorm van samenwerking met de persoon in kwestie stopgezet”.

CS Dinamo heeft het contract van de zwemcoach die verdacht wordt van het misbruiken van het 8-jarige meisje opgezegd, zo blijkt uit een bericht aan Gândul.

Daarnaast heeft de club de politie voorzien van camerabeelden van het zwembad.

“Met betrekking tot de situatie in de zwemafdeling van Sportclub Dinamo willen we benadrukken dat we vastbesloten zijn om deze zaak snel en transparant aan te pakken en op te lossen.
Het management van de club werkt samen en zal samenwerken met de onderzoekers voor een snelle oplossing van deze zaak, en de beelden die zijn opgenomen door de bewakingscamera’s in het zwembadgebied werden op de avond van 13.02.2024 beschikbaar gesteld.
Wij verwerpen en veroordelen ten stelligste elke vorm van wangedrag zoals dat aan onze voormalige werknemer wordt toegeschreven. Zodra we op de hoogte werden gesteld van de beschuldigingen, hebben we onmiddellijk een reeks concrete acties in gang gezet:
1. Beëindiging van het contract: We hebben alle vormen van samenwerking met de persoon in kwestie stopgezet, waardoor het hem verboden is om om te gaan met minderjarigen in onze club, of het nu gaat om wedstrijdsporters of amateursporters.
2. 2. Verklaring van gedragsintegriteit: We eisen van alle medewerkers dat ze een verklaring van gedragsintegriteit overleggen, zodat ze zich houden aan de hoogste ethische normen.
3. Onderwijs en preventie: We organiseren trainingssessies voor onze atleten, met de nadruk op deontologie, ethiek en gepast professioneel gedrag in de omgang met minderjarigen en kwetsbare personen en hun families.
4. Organisatorische analyses en diagnoses: Via onze afdeling Psychologische Analyse zullen we de Zwemacademie grondig evalueren en deze analyses uitbreiden naar alle sportdisciplines binnen de club.
We zetten ons in voor een veilige en ondersteunende omgeving voor al onze atleten, of ze nu op amateurniveau of professioneel niveau sporten. De genomen maatregelen weerspiegelen onze toewijding aan het welzijn en de bescherming van onze sportgemeenschap.
We willen ook graag herhalen dat we sinds de opening van de zwemafdeling ouders de mogelijkheid bieden om trainingen bij te wonen, om zo een cultuur van transparantie en veiligheid te bevorderen. We moedigen de voortzetting van deze praktijk aan en bevestigen nogmaals dat we openstaan voor alle suggesties of zorgen van ouders en atleten.
Sportclub Dinamo is vastbesloten om alle vormen van misbruik te bestrijden en zal blijven samenwerken met alle belanghebbenden om een veilige en gezonde omgeving te behouden voor het beoefenen van sport”, is de boodschap van CS Dinamo.

Origineel nieuws

Volgens onze bronnen gaat het om coach Stefan Cam. Het hoofd van de zwemafdeling van CS Dinamo, Mihai Popovici, vader van kampioen David Popovici, is al gehoord over deze beschuldigingen, zeggen de bronnen.

We steunen het politieonderzoek met alles wat nodig is. We waren allemaal verbijsterd toen we hoorden. Wij van de zwemacademie hebben gezorgd voor alle transparantie die nodig is, ouders zitten de hele tijd aan de rand van het zwembad, we zullen dit niet tolereren. Tot nu toe hebben we geen klachten gehad over deze coach.“, vertelde Ionuț Popa, voorzitter van CS Dinamo, exclusief aan Gândul.

Volgens bronnen Denk, werden politieagenten van het 6e district in de hoofdstad op dinsdag – 13 februari 2024 – op de hoogte gebracht door de moeder van het kleine meisje, die onthulde dat het kleine meisje (geboren in 2016) in de intieme zone was aangeraakt door de coach Stefan Mihai Cam.

Mihai Popovici: “We zijn extreem alert op elke mogelijke situatie als deze”

Na het succes van David Popovici heeft de zwemafdeling van de Dinamo club, die onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken valt, een enorme golf van kinderen gezien.

Op verzoek DenkMihai Popovici – vader van kampioen David Popovici en hoofd van de zwemafdeling bij CS Dinamo, zei – exclusief – dat het onderzoek loopt en dat de club die hij vertegenwoordigt “totale transparantie” toont.

Het is een lopend onderzoek, alles wat moet worden vastgesteld moet nog worden vastgesteld. De politie was hier gisteren en de onderzoeksinstanties doen hun werk.

We zijn zeer alert op elke mogelijke situatie als deze en we zijn waarschijnlijk de meest transparante club in Roemenië, waardoor ouders op de tribune volledige toegang hebben.

Er is geen grotere transparantie in dit opzicht“, zei Mihai Popovici, hoofd van de zwemafdeling van CS Dinamo, exclusief voor Gândul.


Lees ook:

Energie’s “slimme jongens” op het verkeerde been gezet. Zakenman Macovei overgedragen aan DNA door directeur die smeergeld van bijna €500.000 weigerde

Tijdens het proces bij de BOR kwam aartsbisschop Theodosius opdagen in een Mercedes S-klasse van €150.000 en parkeerde met geweld bij het Constanta Tribunaal.

Zanger Alex Velea gehoord in moordzaak / UPDATE – Zonen van heks Sidonia aangehouden

Hoe de burgemeester van Botoșani werd afgewezen door de echtgenoot van de kandidaat die de onderwerpen van de wedstrijd kreeg. De relatie tussen het raadslid en de burgemeester

Verwoestende onderscheppingen uit het DNA-dossier van de directeur van Wegen en Bruggen die smeergeld in de koelkast kreeg. “Meer dan 1 miljard nam hij, ik”

Politie heeft ZELF een strafzaak wegens aanranding geopend tegen UNTOLD eigenaar, miljonair Bogdan Buta


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *