Een Roemeense coureur heeft geen rivaal in de WSK Super Master Series! Overwinning in Franciacorta race

Een Roemeense coureur heeft geen rivaal in de WSK Super Master Series! Overwinning in Franciacorta race

Een Roemeen heeft met nog één etappe te gaan de trofee van de belangrijkste Europese competitie aan de start van 2024 veroverd. Bogdan Cosma Cristofor won afgelopen weekend de Franciacorta-race in Italië en is de onbetwiste leider in de WSK Super Master Series in de OK N Junior-klasse.

Roemenië had een recorddeelname met 13 ingeschreven coureurs. De Roemeense coureur van het jaar 2023 is ook in topvorm aan de start van het nieuwe kartseizoen in Italië.

Een Roemeense coureur heeft geen rivaal in de WSK Super Master Series! Overwinning in Franciacorta-race

Zelfs als hij in 2024 naar een nieuwe categorie verhuist, nadat hij de beste ter wereld was in de Mini, heeft de jongen uit Boekarest, Bogdan Cosma Cristofor, dit jaar geen rivaal.

Met twee overwinningen en een 2e plaats in de sterkste internationale race in 2024, Bogdan ook op de 1e plaats in het algemeen klassement bijna 100 punten voor op de 2e plaats na de overwinning van dit weekend in Franciacorta (Italië).

Dit betekent dat de Britse Forza Racing-coureur de WSK Super Master Series-trofee niet meer kan mislopen met nog één ronde te gaan.

“Ik ben heel blij dat ik ook de race in Franciacorta heb gewonnen. Het is een fijn gevoel dat ik al meer dan anderhalf jaar
de beste ben in mijn categorie. Ik hoop dat zo lang mogelijk vol te houden.” zei de jongen uit de hoofdstad na de race.

Duelleren met de dochter van Mika Hakkinen

De laatste race is begin maart in Sarno, op het circuit bij Napels. In dezelfde categorie eindigde hij afgelopen weekend 13e als de dochter van voormalig Formule 1-wereldkampioene Ella Hakkinen.

“Ik heb de voormalige grote coureur verschillende keren ontmoet. Hij is echt een heel bescheiden man.”Bogdan gaf toe.

Meer dan 300 coureurs namen dit weekend deel aan de race in Italië, waar Bogdan werd vergezeld door 13 andere coureurs uit Roemenië. Het was een record voor ons na het aantal coureurs dat zich de afgelopen 3 jaar had ingeschreven voor een externe race bij de races in Italië.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *