Andreas Brehme is overleden! De Wereldkampioen kreeg een hartaanval op 63-jarige leeftijd.

Andreas Brehme is overleden! De Wereldkampioen kreeg een hartaanval op 63-jarige leeftijd.

Voormalig Duits international Andreas Brehme is op 63-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval, meldt de Duitse pers.

Brehme won met Duitsland de Wereldbeker op het toernooi van 1990.

Hij is de man die het winnende doelpunt van zijn nationale ploeg maakte vanaf de penaltystip in de 85e minuut om Argentinië met 1-0 te verslaan op het WK 1990 in Italië.

De beroemde Andreas Brehme is overleden! De wereldkampioen kreeg een hartaanval op 63-jarige leeftijd.

Brehme staat op een lijst van voetbalgrootheden die de ultieme titel naar Duitsland brachten, samen met andere grote namen van “panzers” zoals Helmut Rahn, Gerd Muller en Mario Goetze, die de beker naar zijn land bracht na zijn doelpunt in de WK-finale van 2014 in Brazilië, toen Duitsland opnieuw voorbij Argentinië kwam.

Andreas Brehme speelde voor teams als Bayern München, Inter Milaan, Real Zaragoza en Kaiserslautern en werd daarna coach. Onlangs verloren het Duitse voetbal en het wereldvoetbal een andere grote voetballer: Franz Beckenbauer, die in januari 2024 overleed.

Bayern München, de club waar de voormalige grote linksback in 1987 ook de titel won, plaatste op social media: “Bayern München club is diep geschokt door het plotselinge overlijden van Andrea Brehme. De Duitse kampioenen rouwen ook mee met Brehme’s familie en vrienden. We zullen Andreas Brehme altijd in ons hart houden – als wereldkampioen en nog meer als een heel speciaal persoon. Hij zal voor altijd deel blijven uitmaken van de FC Bayern-familie. Rust in vrede, lieve Andi!”.

Andreas Brehme speelde 86 wedstrijden voor het Duitse nationale team, maar speelde ook tegen Universita Craiova. Oltenii zat in de UEFA Cup in 1982 – 1983, en in de kwartfinale kwamen ze voorbij Kaiserslautern. In de eerste leg wonnen de Duitsers met 3-2 en twee van de doelpunten werden gescoord door de voormalige verdediger.

  • Brehme was wereldkampioen (1990), wereld vice-kampioen (1986), Europees vice-kampioen (1992).
  • Hij won de Bundesliga titel met Bayern München in 1987 en met FC Kaiserslautern in 1998), evenals de Serie A met Inter Milaan in 1989.
  • Hij werd derde in de Ballon d’Or van 1990.

Foto: Facebook.com/Andreas.Brehme.WC1990, Facebook.com/fcbayern.nl


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *