Het Roemeense vrouwenteam voor tafeltennis heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

Het Roemeense vrouwenteam voor tafeltennis heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

De “Tricolore” van het Roemeense nationale tafeltennisteam hebben hun tickets voor de Olympische Spelen in Parijs veiliggesteld na kwalificatie voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap in Zuid-Korea.

De mooiste overwinning werd vandaag behaald door de meisjes gecoacht door Viorel Filimon en Mihaela Șteff, 3-0 tegen Egypte, een succes dat hen een plaats garandeert op de Olympische Spelen in Parijs en toegang tot de top acht landen in de wereld in tafeltennis.

De meisjes spelen morgen om 13.00 uur voor de halve finales van de wereld. De jongens werden vandaag met 3-0 verslagen door China en zijn gestopt in de ronde van 16 van de competitie.

Het vrouwentafeltennisteam van Roemenië heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

Het vrouwenteam bestaat uit Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, coaches Viorel Filimon, Mihaela Șteff en fysiotherapeut Petruț Ghiță.

Er doen 40 teams mee, zowel mannen als vrouwen, en de Wereldkampioenschappen voor teams zijn een kwalificatiecriterium voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

De beste acht teams zijn verzekerd van directe kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Op de laatste twee wereldkampioenschappen tafeltennis, in 2018 in Zweden en in 2014 in Japan, werd het nationale damesteam vijfde.

Aankondiging van de Roemeense Tafeltennis Federatie, op haar Facebook pagina:

“De meisjes hebben gezegevierd! Roemenië versloeg Egypte, staat in de kwartfinale van het wereldkampioenschap voor teams en kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen van 2024!

De kampioenen van de Europese Spelen hebben hun ongeslagen reeks in Zuid-Korea voortgezet en zijn doorgedrongen tot de beste acht teams van de wereld, en de vreugde was deze keer dubbel zo groot omdat de kwartfinale het team tickets voor Parijs opleverde met nog 156 dagen te gaan tot de start van de Olympische Spelen.

De prestatie werd geleverd met een 3-0 overwinning op de Afrikaanse kampioenen Egypte in de WK’s ronde van 16, een wedstrijd waarin de atleten gecoacht door Viorel Filimon en Mihaela Șteff hun kalmte behielden en net zo vasthoudend waren als in hun wedstrijden gedurende de hele competitie.

Tegen Hana Goda gebruikte Bernadette Szocs haar winnende schoten voor de gewenste start, en Elizabeta Samara paste zich aan de omstandigheden aan ondanks een ongewenste start voor een spannende vreugde na het omdraaien van de score van 0-2. Het broodnodige punt tegen Egypte kwam van Adina Diaconu, die naar een 3-0 overwinning snelde dankzij superieur spel van haar tegenstanders.

Roemenië – Egypte 3-0, in de Wereldbeker Ronde van 16

Bernadette Szocs – Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6)

Elizabeta Samara – Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9)

Adina Diaconu – Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5)

Dus, met het damesteam gekwalificeerd voor de Olympische Spelen en twee atleten die genomineerd moeten worden in het enkelspel, vervolgt het damesteam zijn reis naar het WK met een uitstekend moreel, en zal het donderdag vanaf 13:00 uur opnemen tegen Japan voor een plaats in de halve finales en de wereldmedaille”.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *