Jonge Zambiaanse voetbalspeler overlijdt tijdens trainingskamp voor kwalificatie Olympische Spelen

Jonge Zambiaanse voetbalspeler overlijdt tijdens trainingskamp voor kwalificatie Olympische Spelen

De Zambiaanse voetbalbond maakte woensdag bekend dat speler Norin Betani is overleden tijdens een trainingskamp. De 24-jarige atleet kwam ziek aan op het kamp van het Zambiaanse nationale team en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht met “vermoedelijke malaria”.

“De voetbalbond van Zambia (FAZ) is bedroefd over de dood van Copper Queens en Indeni Roses aanvaller Norin Betani.

Betani overleed woensdagochtend in het ziekenhuis nadat hij was gediagnosticeerd met vermoedelijke malaria. De patiënte werd maandag doorverwezen naar het University Teaching Hospital (UTH) en werd tot haar dood medisch verzorgd. FAZ-secretariaatmedewerkers, familieleden en haar club (Indeni Roses) werkten nauw samen tijdens de ziekenhuisopname van de speelster.” aldus het forum.

FAZ algemeen secretaris Reuben Kamanga zegt dat de speler op het trainingskamp verscheen ondanks dat hij zich niet goed voelde en op aanraden van teamartsen naar het ziekenhuis werd gebracht voor een grondig onderzoek.

“Tot onze spijt moeten we het overlijden van een van onze spelers, Norin Betani, aankondigen. Hij zat in de voorlopige selectie voor de wedstrijd in Ghana. Betani is naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis van het trainingskamp van het team gebracht, namelijk het Kanyama Level One Hospital, en FAZ heeft de familie bij elke stap betrokken.” zegt Kamanga.

Norin Betani speelde haar laatste wedstrijd voor de Indeni Roses in de Zambiaanse vrouwencompetitie op 11 februari tegen YASA Queens. Drie dagen later werd ze opgeroepen voor het nationale team van Zambia in aanloop naar de Olympische kwalificatiewedstrijden voor Parijs 2024, die plaatsvinden op 23 en 28 februari. De 24-jarige aanvaller maakte vier doelpunten in het seizoen 2023/24 van de Women’s Super League nadat ze vorig seizoen 11 doelpunten maakte, volgens news.co.uk.

Fotobron: X


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *