Patrick Mouratoglou is terug aan het WERK! Wie de voormalige coach van Simone Halep nu traint

Patrick Mouratoglou is terug aan het WERK! Wie de voormalige coach van Simone Halep nu traint

Tennisser Holger Rune, ATP 7, kondigde woensdag aan dat Patrick Mouratoglou terug is als zijn coach.

De voormalige coach van Simone Halep kondigde ook de hervatting van de samenwerking met Rune aan.

Patrick Mouratoglou is weer aan het WERK! Wie de voormalige coach van Simone Halep nu traint

“Ik vind het geweldig om weer met Patrick samen te werken,” zei hij in een verklaring. “Ik heb een aantal van mijn grootste triomfen met hem gehad en ik kan niet wachten om weer voor grote titels te strijden.

We hebben een goed gesprek gehad over hoe onze samenwerking eruit zou moeten zien en we zijn het eens geworden over iets dat de juiste omstandigheden zou creëren voor mijn prestaties.”

Patrick Mouratoglou, een 53-jarige Fransman van Griekse afkomst, werkt sinds 2012 samen met Serena Williams. Andere spelers die met hem hebben samengewerkt zijn Marcos Baghdatis, Anastasia Pavliucenkova, Jeremy Chardy, Grigor Dimitrov en Stefanos Tsitsipas.

“Ik ben verheugd om een nieuwe samenwerking aan te gaan met Holger Rune. We kennen elkaar sinds zijn 13e en ik heb altijd in zijn potentieel geloofd. Hij heeft grote doelen en ik voor hem ook.

Het is het begin van een nieuw avontuur. Tot ziens in Acapulco, Indian Wells en Miami”, schreef de coach op Facebook.

Simona Halep in beroep bij CAS na 4 jaar schorsing voor een positieve test op Roxadustat tijdens de US Open van 2022, en Patrick Mouratoglou zei in een video op zijn Instagram-account dat hij de verantwoordelijkheid neemt voor het feit dat de Roemeense op doping werd betrapt.

Wat Patrick Mouratoglou te zeggen had over de doping van Simone Halep

“Ik heb vertrouwen in de toekomst van Simone Halep na het beroep bij het CAS omdat het een onafhankelijk tribunaal is. We hebben kunnen vaststellen waar de besmetting vandaan kwam. Dus stelden we haar voor om de teamgenoot te nemen en kochten we het van een bedrijf.

Het gebeurde gewoon dat dit collageen besmet was. Ik kon het niet weten, maar ik neem de verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd, want het is mijn team en ik. We kochten dit collageen van hem.

Je naam wordt meegesleurd in een dopingschandaal en je kunt voor lange tijd terechtstaan. Het schaadt je reputatie zonder reden omdat je niets hebt gedaan. Ik realiseerde me dat het iedereen kan overkomen en je moet er 100% zeker van zijn dat het niet gebeurt met de supplementenbedrijven die je kiest,” deelde Patrick Mouratoglou vorig jaar in een video op zijn Instagram-account.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *