Wie wordt de nieuwe koningin van de Roemeense Volleybal Cup? Final 4 Toernooi, live op TVR 3

Wie wordt de nieuwe koningin van de Roemeense Volleybal Cup? Final 4 Toernooi, live op TVR 3

Op zaterdag en zondag worden in Mioveni de wedstrijden van het Final Four toernooi gespeeld. Alle wedstrijden zijn live te zien op TVR 3.

Twee dagen lang wordt de stad Mioveni het middelpunt van de belangstelling voor volleyballiefhebbers. Het Final 4 toernooi van de Roemeense beker voor vrouwenvolleybal vindt plaats op zaterdag en zondag in de sporthal, en de wedstrijden zullen naar verwachting een echte royalty worden. Dinamo, Rapid, Volei Alba Blaj en CSM Targoviste zullen strijden om de trofee. Uniek is dat alle vier de teams Servische coaches hebben, maar ook het feit dat de hoofdstad na vele jaren weer een finalist zal hebben.

Zaterdag wordt geopend door de clash tussen CSM Volei Alba Blaj en CSM Targoviste. De wedstrijd, die om 16.00 uur begint, wordt een echte “finale”, aangezien in het kampioenschap elk team met 3-2 won op het veld van de tegenstander.

Wie wordt de nieuwe koningin van de Roemeense Volleybal Beker?

“Voor ons is het meer geluk dat we moeten winnen, we zijn beter in overwinningen dan in punten en sets, dat is het probleem voor ons,” zei Branko Gajic, coach van CSM Targoviste.

De coach van CSM Targoviste is slechts één van de vier Servische coaches die zullen strijden om de Roemeense bekertrofee. De andere drie zijn Stevan Ljubicic (CSM Volei Alba Blaj), Milos Gavrilovic (Dinamo) en Dragan Nesic (Rapid). Hij zegt dat rivaliteit tussen hen alleen bestaat tijdens wedstrijden.

“Over het algemeen lijkt het me dat we niet zoveel tijd hebben om elkaar te ontmoeten en te praten, iedereen heeft zijn eigen leven en baan. We hebben een normale relatie, we zijn tegenstanders op het veld, maar buiten het veld zijn we van Servië en moeten we een normale relatie hebben en dat doen we ook,” voegde Branko Gajic toe.

Vijfvoudig Roemeens bekerwinnaar en zesvoudig nationaal kampioen, Blaj veterane Nneka Onyejekwe geeft toe dat het meest emotionele moment van haar carrière haar eerste titel was, gewonnen op 18-jarige leeftijd met Metal Galati: “Het spannendste was de eerste trofee met Metal Galati, de kampioenstitel in 2007. Ik denk niet dat ik zo opgewonden was, maar ik denk dat elke finale iets speciaals heeft”.

De aanvoerder van Blaj, nu 34 jaar oud, geeft toe dat ongeacht de naam van de tegenstander, de wedstrijd moeilijk zou zijn geweest: “Ik wilde geen andere tegenstander. Het lijkt me dat dit seizoen alle teams dicht bij elkaar staan en het maakte niet uit welke tegenstander we hadden, het was moeilijk” – Nneka Onyejekwe, aanvoerder CSM Volei Alba Blaj.

Hetzelfde idee wordt ook ondersteund door de coach van Targoviste, de Serviër Branko Gajic. “Elk team dat er komt, heeft kwaliteit. Geen enkel team dat de Final 4 heeft gehaald is makkelijk en zwak en met iedereen zullen we een sterke wedstrijd hebben en we moeten vechten”, voegde Branko Gajic toe.

De halve finale Dinamo – Rapid wordt gespeeld vanaf 19.00 uur.

De tweede wedstrijd van de dag is een derby. Dinamo en Rapid spelen om 19.00 uur voor een plaats in de grote finale die zondag om 18.00 uur op het programma staat. In het kampioenschap hebben de twee teams 3-0 overwinningen gedeeld, dus nu is ook het “moment van de waarheid” tussen hen.

Voormalig beker- en titelwinnaar, Dinamo aanvoerder Cristina Miron heeft een extra reden om te willen winnen: het is het eerste Final Four toernooi waarin ze speelt sinds ze moeder is geworden. Ze zegt dat haar leven is veranderd sinds haar bevalling.

“Ik denk dat ik nu weet hoe ik mijn tijd beter moet indelen, meer voor mezelf moet zorgen, goed moet rusten en mijn tijd veel beter moet indelen,” zei Cristina Miron, aanvoerder van Dinamo.

Als ervaren speelster en voormalig lid van het Roemeense nationale team, geeft ze toe dat ze nog steeds bepaalde bijgeloven heeft uit de beginjaren van haar carrière en dat ze hoopt dat die haar nu, bij Mioveni, geluk zullen brengen: “Ik heb kledingstukken die ik draag, die ik bewaar en altijd bij me draag naar elke wedstrijd, het maakt niet uit of ik om de dag een wedstrijd heb”.

“In de Roemeense beker moeten we eigenlijk twee finales spelen”

De coach van Dinamo, de Serviër Milos Gavrilovic, zegt dat hij de halve finale van de Roemeense beker ook als een finale ziet: “Daar speel je twee finales. Er is daar geen halve finale, als je de beker wilt winnen, moet je twee wedstrijden winnen.”

Als voormalig speler in de A1-divisie zegt de coach dat hij vrouwenteams is gaan coachen dankzij zijn vrouw, een zeer getalenteerde international uit Bulgarije, die de laatste jaren van haar carrière in Roemenië doorbracht. “Nadat ik het spel had verlaten, stond ik naast haar en ik vond het leuker met de meisjes dan met de jongens. Het is veel gecompliceerder, veel stressvoller, maar ik vind het veel leuker,” voegde Milos Gavrilovic eraan toe.

De coach geeft toe dat het in het begin moeilijk was om zijn vrouw te coachen, maar dat het met de tijd veel makkelijker werd. “Thuis was het een beetje moeilijker. Op het veld was het heel makkelijk, omdat ik het geluk had dat ze een hele goede speelster was, maar thuis, omdat ik net begon, was het moeilijker. Maar ze heeft me veel geholpen om dingen te zien die ik toen waarschijnlijk niet zag en ik ben zeker gegroeid als coach door haar,” zei Milos Gavrilovic.

Roemeense Beker Final Four Toernooischema

De wedstrijden van het Final Four toernooi van de Roemeense beker voor vrouwenvolleybal vinden plaats in de sporthal in Mioveni op 24 en 25 februari.

De halve finales staan gepland voor zaterdag. Vanaf 16.00 uur wordt CSM Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște gespeeld en vanaf 19.00 uur de derby Rapid – Dinamo.

De finale vindt plaats op zondag om 18.00 uur.

De toegang tot de Roemeense bekerfinale is gratis! Wie niet kan komen, kan de wedstrijden bekijken op TVR 3, maar ook op het Youtube-kanaal van FR Volleyball of op www.frvolei.ro.

De trofee is in handen van CSM Lugoj.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *