Simona Halep’s eerste reactie om middernacht: ‘Ik kijk ernaar uit, ik sta te popelen om verder te gaan’. Hoeveel geld ze zal ontvangen van de ITIA

Simona Halep’s eerste reactie om middernacht: ‘Ik kijk ernaar uit, ik sta te popelen om verder te gaan’. Hoeveel geld ze zal ontvangen van de ITIA

Simona Halep maakte haar punt op sociale media uren nadat ze hoorde van het CAS-vonnis dat haar schorsing verlaagde van 4 jaar naar 9 maanden.

De Roemeense bevestigde dat ze altijd een schone sportster is geweest en ernaar uitkijkt om terug te keren op de tour.

Simona Halep’s eerste reactie om middernacht: ‘Ik kijk ernaar uit, ik sta te popelen om verder te gaan’. Hoeveel geld ze zal ontvangen van de ITIA

Internationaal Agentschap voor Integriteit bij Tennis (ITIA) heeft op zijn officiële website de beslissing van het CAS aangekondigd om de schorsing van Simone Halep te verminderen, met de aantekening dat de sportster onmiddellijk kan terugkeren in competitie.

De ITIA wacht op een volledige en gemotiveerde beslissing en “zal deze grondig overwegen”, zei het hoofd van het agentschap.

“Vandaag was een keerpunt, gezien de uitspraak van de rechtbank, die mijn standpunt bevestigde. Dus dat wil ik verduidelijken:

1) De rechtbank heeft mij unaniem vrijgesproken van dopingbeschuldigingen met betrekking tot bloedmonsters.

2) Er werd ook unaniem vastgesteld dat het ongelukkige incident van de positieve roxadustattest het gevolg was van een toevallige verontreiniging van het supplement, wat resulteerde in een strafvermindering van 9 maanden.

3) Daarnaast heeft de rechtbank ITIA veroordeeld om mij te compenseren voor een bedrag van 20.000 Zwitserse frank.

Tijdens deze uitdaging was mijn geloof in integriteit, waarheid en de principes van gerechtigheid mijn toevluchtsoord. Ondanks de beschuldigingen en tegenwerking bleef mijn gemoedstoestand verankerd in mijn onwankelbare geloof een eerlijke sportman te zijn. De beproeving waaraan ik ben onderworpen was een test van uithoudingsvermogen en de triomf van de waarheid, hoewel uitgesteld, is een zeer bevredigende rechtvaardiging.

Ik spreek mijn diepste dank uit aan mijn team van advocaten, wiens standvastige vertrouwen en uitzonderlijke toewijding essentieel zijn geweest om deze moeilijke tijd door te komen. Ook sponsors, trouwe fans en een paar concurrenten zijn mijn steunpilaren geweest en hebben mij onwankelbaar gesteund en solidariteit geboden.

De overweldigende steun van zoveel Roemenen heeft mij gesterkt in mijn vastberadenheid, waardoor ik mijn zaak tot een rechtvaardig en eervol vonnis heb kunnen brengen.

Als ik vooruit kijk, sta ik te popelen om verder te gaan en terug te keren naar het circuit met kracht, maar ook met een verkwikte geest.

Met liefde en dankbaarheid,

Simona,” schreef Simona Halep op haar officiële Instagram-account.

Wat was de eerste schorsing voor Simona Halep?

De CAS release op dinsdag verklaarde dat het tribunaal het “operatieve” deel van de beslissing in de zaak openbaar maakte, die uit twee delen bestond, het eerste waarin de verboden stof roxadustat werd gedetecteerd in een urinemonster genomen van Simona Halep op 29 augustus 2022, tijdens de US Open, en de tweede aantijging met betrekking tot het ABP, specifiek een bloedmonster genomen op 22 september 2022, waarin een verboden stof of methode zou zijn gebruikt.

In zijn beslissing van 22 september 2023 achtte het onafhankelijke tribunaal van de Internationale Tennis Federatie (ITF) Halep in beide gevallen schuldig aan een overtreding van de antidopingregel en legde een schorsing van vier jaar op.

Simona Halep was op 12 september 2023 door het International Tennis Integrity Agency (ITIA) voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik. Het ITIA zei destijds dat een onafhankelijk tribunaal de voormalig wereldtopper had geschorst wegens twee afzonderlijke overtredingen van het Tennis Anti-Doping Programme (TADP).


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *