Carlo Ancelotti beschuldigd van belastingfraude. Openbaar Ministerie Madrid eist 4,9 jaar gevangenisstraf voor Real-coach

Carlo Ancelotti beschuldigd van belastingfraude. Openbaar Ministerie Madrid eist 4,9 jaar gevangenisstraf voor Real-coach

Het Openbaar Ministerie in Madrid eist vier jaar en negen maanden gevangenisstraf voor Real Madrid-coach Carlo Ancelotti. De manager wordt ervan beschuldigd de Spaanse belastingdienst meer dan een miljoen euro te hebben ontdoken in de belastingjaren 2014 en 2015, meldt EFE.

Zoals woensdag door het Spaanse Openbaar Ministerie werd aangekondigd, beschuldigt het Openbaar Ministerie de Italiaanse coach van twee overtredingen tegen de schatkist, die hij in 2014 met 386.361 euro en in 2015 met 675.718 euro zou hebben opgelicht door inkomsten uit de exploitatie van zijn beeldrechten, die hij aan andere entiteiten overdroeg, niet op te geven.

Carlo’s Suveica

In zijn persbericht wijst het Openbaar Ministerie erop dat “om belastingheffing over de inkomsten uit die beeldrechten te vermijden”, zowel die welke hij van Real Madrid ontving als die van andere merken voor verschillende evenementen, de coach gebruik maakte van een “complex” en “verwarrend” netwerk van intermediaire bedrijven om de inning van de beeldrechten te kanaliseren.

Carlo Ancelotti (64) begon in juni 2021 aan zijn tweede termijn bij Real Madrid, een team dat hij eerder coachte tussen 2013 en 2015. Hij won twee keer de Champions League met de ploeg uit Santiago Bernabeu, in 2014 en 2022.

De Italiaanse coach verlengde deze winter zijn contract bij de Spaanse club tot juni 2026.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *