Danut Lupu werd voorwaardelijk vrijgelaten! Welke termijn van toezicht de magistraten stelden

Danut Lupu werd voorwaardelijk vrijgelaten! Welke termijn van toezicht de magistraten stelden

Dănuț Lupu heeft donderdag voorwaardelijke invrijheidstelling aangevraagd. De voormalige voetbalgrootheid was veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf voor het rijden zonder rijbewijs gedurende 20 jaar. In hun aanvraag haalden de advocaten ook zijn deelname aan het WK 1990 in Italië aan, een fenomenale prestatie in die tijd.

Het verzoek om voorwaardelijke invrijheidstelling wordt behandeld door de rechtbank van het 5e district.

UPDATE – 16:13 – Dănuț Lupu wordt voorwaardelijk vrijgelaten, zo hebben de magistraten van de 5e arrondissementsrechtbank van Boekarest besloten. Tegen de beslissing kan binnen 3 dagen beroep worden aangetekend. In die tijd blijft de voormalige voetballer in de gevangenis.

Oplossing in het kort: Gebaseerd op artikel 587 van het Wetboek van Strafvordering en artikel 95 van Wet 254/2013, het ten aanzien van de veroordeelde LUPU DĂNUȚ gedane voorstel tot voorwaardelijke invrijheidstelling toe. Beveelt, op basis van artikel 100 van het Wetboek van Strafvordering, de voorwaardelijke invrijheidstelling van de veroordeelde persoon uit de kracht van het e.e.p.î. nr. 134/2023 uitgevaardigd op basis van st. pen. nr. 79/2023 van de rechtbank van Cornetu, waarbij hij tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf werd veroordeeld, indien hij niet in een andere zaak wordt aangehouden.. De periode tussen de datum van voorwaardelijke invrijheidstelling en 17.05.2024 vormt een periode van toezicht.

Vestigt de aandacht van de veroordeelde indiener op de bepalingen van artikel 104 van het Wetboek van Strafrecht, namelijk de mogelijkheid om zijn voorwaardelijke invrijheidstelling in te trekken als hij nog meer strafbare feiten pleegt. Krachtens artikel 275 lid. 3 van het Wetboek van Strafvordering worden de juridische kosten gedragen door de staat. Hij werd bijgestaan door een advocaat van zijn keuze. Met recht op beroep binnen 3 dagen na kennisgeving. Uitgevoerd door de beslissing beschikbaar te stellen aan de partijen en de officier van justitie, via de griffie van de rechtbank, vandaag, 07.03.2024. Document: Besluit 651/2024 – 07.03.2024“, besloten de magistraten van de rechtbank van het 5e district van Boekarest.

Lupu, volhardend in zijn werk

De advocaat van de voormalige voetballer, Ingrid Miclăuș, zei dat aan de voorwaarden voor voorwaardelijke invrijheidstelling was voldaan. Als een van de redenen noemde ze dat Dănuț Lupu goed bewijs heeft geleverd van zijn gedrag, een voorbeeldig gedrag heeft vertoond tegenover het personeel van de eenheid en de andere gevangenen, hard heeft gewerkt, maar ook het feit dat hij Roemenië vertegenwoordigde door deel te nemen aan de wereldkampioenschappen voetbal in 1990.

20 jaar rijden zonder rijbewijs

Dănuț Lupu is op 2 oktober veroordeeld tot 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf voor het rijden zonder rijbewijs. De voormalige international heeft geen rijbewijs meer sinds 2001, toen hij dronken achter het stuur kroop. Hij had verschillende keren geprobeerd om zijn rijbewijs terug te krijgen, maar volgens politiebronnen was hij gezakt voor het theorie-examen, ondanks het feit dat hij het examen verschillende keren had afgelegd.

De voormalige voetballer bleef echter rijden en daarom veroordeelde het Hof van Beroep van Galati hem in 2020 tot 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarom was zijn tweede veroordeling, ook voor rijden zonder rijbewijs, een voorwaardelijke straf.

Zo kreeg Dănuț Lupu uiteindelijk 7 maanden en 10 dagen gevangenisstraf. Omdat Lupu op het moment van de veroordeling bij zijn vrouw in Griekenland was en zich niet onmiddellijk overgaf aan de Griekse autoriteiten, plaatsten de Roemeense autoriteiten hem onder internationaal arrest.

Dănuț vertelde de autoriteiten dat hij een paar dagen later naar het land zou terugkeren om de verjaardag van zijn vrouw te vieren.

Lupu gaf zich pas een week later over en werd direct naar de Rahova gevangenis gebracht.

Lees ook: EXCLUSIEF | Dănuț Lupu verbannen uit de gevangenis nadat zijn zaak werd herzien. Gigi Becali’s plan mislukt


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *